sunnuntai 12. maaliskuuta 2017

Lomaosakeostoksilla

Kavimme viime viikonloppuna paikallisilla matkamessuilla, jotka sinansa olivat aika turha tapahtuma. En oikein loytanyt sielta hakemaani matkainspiraatiota saatika tormannyt hyviin tarjouksiin, joita olisi mainonnan mukaan pitanyt olla tarjolla. Suurin osa kojuista vain joko tyrkytti esitteita mainostamistaan kohteista tai yritti saada vierailijoita liittymaan sahkopostilistalleen ja/tai osallistumaan arvontoihin.

Yksi juttu messuilta kuitenkin tarttui mukaan, nimittain kutsu lahtea ilmaiselle brunssille ja tsekkaamaan Wyndham-ketjun resortti meilta noin tunti pohjoiseen Oceanside-nimiseen kaupunkiin. Tasta vierailusta luvattiin kiitoksena kuponki, joka oikeuttaa neljaan ilmaiseen yohon Wyndham-ketjun hotellissa. Kuulosti aika hyvalta diililta, ehkapa vahan liiankin hyvalta. Miksi joku haluaisi tarjota meille ilmaisen brunssin ja hotellimajoituksen? Kotia paastyani googlettelin hieman asiaa ja selvisi, etta joudumme paikan paalla kuuntelemaan parin tunnin lomaosakkeiden myyntipuheen. Googlettelin lisaa ("Wyndham timeshare reviews"-haulla loytyy aikas mielenkiintoisia tarinoita) ja kavi selvaksi, etta brunssille lahdetaan sitten ihan vain sen hotellikupongin perassa. Mihinkaan sopimukseen ei nimia laiteta :D Liittoa Wyndhamin kanssa kuvailtiin lahinnakin elinkautiseksi, joka ei anna mitaan, vaan pelkastaan ottaa (paljon rahaa), eika siita paase eroon sitten millaan.

Brunssi Wyndhamissa koitti tanaan. Matkaan lahdettiin valmistautuneina sanomaan "ei", vaikka diili kuulostaisi kuinka houkuttelevalta (nettiarvosteiluiden seka yhden tyokaverini mukaan myyjat ovat lahjakkaita ymparipuhujia ja saavat homman kuulostamaan sulalta unelmalta). Itse "brunssi" ei todellakaan ollut mikaan brunssi. Saavuin paikalle vohveleiden ja mimosien kuvat silmissa vilkkuen ja paikalla odotti eineshamppareita tiskin takaa tarjoileva jamppa. Mika pettymys! Mun mielesta olisi paljon fiksumpaa tarjoilla ihmisille niita mimosia, silla pienessa hiprakassa kauppa varmasti kavisi paljon paremmin!

Saimme myyjaksemme elakeikaa kovasti lahestyvan Stephanien, jonka toimistoon menimme hamppareidemme kanssa kuuntelemaan myyntipuhetta (brunssifiilis oli tasta aika kaukana:D). Mummeli kyseli meidan viime vuoden reissuista; niiden kohteista ja niihin kaytetyista summista, minka verran yleensa maksamme hotelleista ja lennoista ja millaisista kohteista pidamme. Han esitteli meille tietokoneen ruudulta kuvia kauniista ja kalliista all inclusive-resorteista, joista suurin osa sijaitsi kaukana sivistyksesta.

Aika nopeaa alkoi valjeta, ettei meilla ollut mitaan hataa; lomaosake ei todellakaan ole meidan juttu millaan mittakaavalla, eika koko parituntisen aikana tuntunut kertaakaan silta, etta tarjoukselle olisi vaikea sanoa ei. Homma selvisi Stephaniellekin aika nopeaa meidan kertoessa usein yopyneemme ho(s)telleissa noin $50:lla tai jopa vahemmalla per yo, kerrottuamme pitavamme luonto- ja aktiivimatkailusta, ulkoilma-aktiviteeteista kuten patikoinnista ja telttailusta, lahtevamme mielellamme kohteeseen ilman etukateen tehtyja hotellivarauksia, tutkivamme autenttisia paikkoja resorttien sijaan jne... Viimeistaan siina vaiheessa, kun kerroin olevani lahdossa ensi kuussa viikoksi Puerto Ricoon yksin ilman sen kummempaa suunnitelmaa (saaden Stephanien haukkomaan henkea ja kertomaan murhaajatarinoita) taisi meidan paatos olla aika selva itse kullekin. Stephanie ei kuulemma koskaan ennen ollut kuullut yhdenkaan naisen matkustavan yksin ja han sentaan on tyoskennellyt matkailualalla koko elamansa, ja vaikutti myos silta, etta han uskoi meidan valehtevan halvoista ho(s)tellihinnoista ja seka ilmaisista (lentomailen varatuista) lennoista. Viimeisen parin vuoden aikana olen tosiaan lentanyt neljasti ilmaiseksi (lentomaileilla) ja sama meno jatkuu nyt tulevan Puerto Ricon reissun kanssa! Maksoin lennoista yksitoista dollaria :D Vaihtaisinko taman siihen, etta maksan usean tuhannen takuun lomaosakkeesta seka ryhtyisin lisaksi maksamaan siita monta sataa kuukaudessa ilman mitaan takuuta reissuista missaan vaiheessa? Enpa usko... Meita matkailijoita on moneksi...

Ihan mielenkiintoinen kokemushan tama oli ja voisin menna uudestaankin kuuntelemaan tallaista myyntipuhetta jos siita ilmaisia hotellioita saa, vaikka hieman arsyttikin tuo ennakkoluuloinen ja meidan matkustustyylimme tuomitseva myyntieukko...

Nahtavaksi jaa, miten helppoa tai paivamaarien suhteen joustavaa taman kupongin kaytto tulee olemaan... San Diegosta lentaa ainakin todella halvalla Meksikoon, joten saattaapi olla, etta taytyy tehda reissu sinne pain myohemmin tana vuonna :) Mulla on tosiaan nyt vain viikko vuosilomaa, mutta pyysin PR:on reissua varten palkatonta ja ihanan ymmartavainen pomoni suostui tahan ilman mutinoita - hotelli- ja matkailualalla tyoskentelyn hyva puoli taitaa olla samanhenkiset tyokaverit, jotka itsekin potevat matkakuumetta ;) 

13 kommenttia:

 1. Haha :D
  Mahtavan kuuloista meininkiä!

  http://faijahommia.fi/

  VastaaPoista
 2. Työkaveri harrastaa perheineen noita esittelyjä. Eivät he koskaan mitään osta, käyvät vain edullisen hotelliyön/-viikonlopun viettämässä. Ehdottivat meillekin minilomaa vaikkapa Kuusamon Tropiikissa, "vain pieni esittely pitää käydä kuuntelemassa"...
  Onneksi meillä on koirat, jotka matkaa aina meidän kanssa ja niitä harvempiin hotelleihin voi / viitsii viedä. Jääpähän nämäkin esittelyt käymättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ...ja katos vaan, mitä posti oli tuonut tänään... "Tervetuloa tutustumaan Holiday Clubin maailmaan!"

   Poista
  2. Hahah, no niin katos sieltä niitä kutsuja nyt tulee ;) Totta puhuen mä en edes tiennyt että näitä lahjontaesitelmiä harrastetaan Suomessakin...

   Poista
 3. Noita Menninkäisen saamia Holiday Clubin esitteitä tulee postissa tasaisin väliajoin.
  Kerran juurikin tuolla Kuusamon Tropiikissa meidät raahattiin "väkisin" kuuntelemaan lomaosakkeiden esittelyä. Siellä oli ihan samat jutut, kyselyä millaisilla lomilla käymme jne. Ei tosiaankaan kiinnosta yhtään nuo osakkeet.
  Onhan se paljon, paljon mukavampaa nähdä aina uusia paikkoja ja saada uusia kokemuksia kuin löhötä jossain lomaosakkeessa ja maksaa siitä vielä itsensä kipeäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tosiaan usko että kovinkaan monia "nykypäivän matkustajia" kiehtoo nämä lomaosakkeet kauheasti. Suurin osa tuolla brunssilla olikin ihan eläkeläisiä. Meidän myyntitäti kyllä kauheasti mainosti kohteiden monipuolisuutta ja valikoimaa, mutta noita arvioita luettuani sain sellaisen kuvan että varauksia on hankala tehdä/pvm ei ole tarjolla ja pisteet kerkeävät vanhentua ennen kuin niitä kerkeää käyttää. Maksat siis toisinsanoen tyhjästä. Ihan unelmadiili :D

   Poista
 4. Tartun tuohon yksinmatkaamisen ihmettelyyn. Olen itse vasta näin vanhemmpana, reiiilusti yli kolmekymppisenä, löytänyt yksinmatkustamisen. Asuin kyllä joitain vuosia Lontoossa, ja muutinkin UK:n sisällä etelästä pohjoiseen yksin, mutta en ole varsin matkustanut aiemmin (nyt pari Euroopan sisäistä reissua takana) yksin. Seuraava reissu kesäkuussa menee myös yksin. Ihmettelyä on saanut jonkin verran tietyiltä tahoilta kuulla. Tosin tämä henkilöiltä, joiden en voisi itsekään ikinä kuvitella matkustavan yksin edes Tampereelle. Pointtini siis on, että onko yksinmatkustaminen tosiaan joku äimisteltävä asia? Aika monihan sitä nykyisin harrastaa ainakin omassa tuttavapiirissäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan samaa mieltä! Mäkään en oo matkustanut muuten vielä yksin, kuin tosiaan kans lähtenyt vaihtoon kahdesti ja siellä tietty mennyt itseksen. Yksinmatkustaminen (ja hostelleissa yöpyminen) on sellanen asia, joka on alkanut nyt kiinnostaa enemmän ja enemmän. Ja tämä kaikki kiinnostus on vain kasvanut kanssa tässä vanhetessa. En tiedä oisko musta parikymppisenä ollut vielä yksin matkaan lähtijäksi. Siksi huvittikin (ja ärsytti) tuo nainen, joka "osasi kertoa", että ei meitä kuule enää parin vuoden päästä mikään reppureissaaminen ja hostellit kiinnosta. Niin se vaan kuule menee, kun vanhenee :D

   Poista
  2. Ihan sama juttu! Aina, vielä parisen vuotta sitten, kauhistelin kun eräs kaverini matkaili joka puolella yksin, lähti Nykiinkin! (Itsehän olin siellä äitini kanssa...:D) Hah, NYC tyyliin turvallisin kaupunki ulkomailla, missä olen käynyt. Noin sen ainakin itse koin. Sitten vaan päätin että nyt lähden! Myönnettäköön että eka kohteeni yksin oli vanha kotikaupunkini Lontoo. Joitain viikkoja sitten kävin Wienissä ja kesäkuun alussa lähden Berliiniin. Ja noissa kaikissahan olen käynyt aiemminkin, Berliinissä useasti. En koe olevani mikään uskalikko. ;)

   Poista
  3. No pikku hiljaa sitä rohkaistuu ;) Mä uskon ja toivon, että pärjään maalaisjärjellä ja olen muutenkin sitä tyyppiä, että viihdyn oikein mainiosti itsekseni niin en varmasti tunne oloani yksinäiseksikään. Odotukset ainakin on korkealla tämän ekan sooloreissun suhteen :)

   Poista
 5. Me ollaan käyty noissa esittelyissä useasti, nyt seuraavaksi tänä viikonloppuna. Palkkioksi kun saa ski-in/ski-out yksiön Breckenridgesta hintaan $50/yö (normaalisti jotain $400/yö hiihtokaudella) niin ollaan valmiita kuuntelemaan parin tunnin esittely. Meitä eniten niissä ärsyttää se, kuinka myyjilla on tapana kysyä tosi henkilökohtaisiakin kysymyksiä, tyyliin "onko teillä lapsia? ai ei. aiotteko hankkia, onko jo yritystä päällä?", mutta sen verran asiansa osaavia on meidän kohdalle sattuneet myyjät olleet, että ovat kovasti yrittäneet perustella, miten meidänkin kannattaisi lomaosake hankkia. Kerron tyyliin haluavani Antarcticselle, niin myyjä vetäisee, että ihan sieltä ei kohdetta löydy, mutta Patagoniassa olisi tällainen glamping-kylä...! Ovat varmaan Kalliovuorilla tottuneet siihen, että iso osa porukasta tykkää adventure travel -skenestä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu samat lapsikeskustelut käytiin täälläkin (pariin otteeseen täytyi varmistaa että eikö niitä varmasti nyt ole tulossa:D) ja E:ltä tiedusteltiin kovasti yksityiskohtia Navysta ja mitä hän siellä tekee. En tiedä oliko tämä yritys smalltalkata ja luoda sellainen kohteliaan kiinnostunut ilmapiiri ja sitä kautta saada meidät ostamaan lomaosake :D Meitä vain ärsytti ja E kertoi olevansa laivan kokki :D mulla alkoi suunpielet hieman nykiä tässä kohtaa, enkä usko että tarina ihan upposi myyjärouvaan!

   Poista