tiistai 27. joulukuuta 2016

Ei-niin-kovin-jouluinen joulu

Tänä vuonna joulu oli hieman erilainen kuin aikaisempina vuosina. Ensinnäkin vietin sen ekaa kertaa elämässäni jossain muualla kuin Suomessa perheeni kanssa. Olen ollut jouluihminen henkeen ja vereen ja kammoksunut joulun viettämistä missään muualla tai millään muulla kuin sillä itselle perinteisellä tavalla, koska eihän joulu voi tuntua joululta mitenkään muuten vietettynä!

Ja totta puhuen ei se oikein tuntunutkaan. Osittain tämä oli toki oma vikani, sillä en ollut ollut ajoissa liikkeellä ja hankkinut ja valmistanut perinteisiä jouluruokia. Pipareita löysin World Marketista ja Fazerin konvehteja (sekä hieman Iittalan astioita siinä kyljessä tilasin netistä, hih), mutta esim. glögiä ei enää löytynyt mistään ja joululimput jäi kiireessä leipomatta. Riisipuuroa keitin sentään aattoaamuna ja vielä joulupäivän illalla uudestaan. Jouluruoka meillä oli periruotsalainen: lihapullia ja muussia! :D

Mm. nämä Ultima Thulen samppanjalasit tilasin konvehtien "lisukkeena" :)
Possullekin olisi maistunut piparit

Pitkin viikonloppua katselimme jouluelokuvia ja lipittelimme glögin puutteessa samppanjaa, mutta kävimme myös mm. salilla ja kävelyllä. Ei mua kyllä koskaan olisi ennen aattona saanut salille, mutta koska joulufiilis oli hieman tiessään, niin taisinpa jopa olla itse se, joka salille lähtöä tuli aattoaamun joulupuurojen jälkeen ehdottaneeksi! Pienen treenin jälkeen olikin ihan kiva taas lösähtää takaisin sohvalle elokuvia tuijottelemaan!

Jouluinen naapurustomme. Not.
Aada oli onnessaan meidän jenkkijoulusta ja joululeffamaratonista:)
Kisut saivat avata pakettinsa jo aattoaamuna - vähän niitä piti kyllä auttaa :)

Joulupäivänä meidät oli kutsuttu Minnan ja Juhan luokse hieman perinteisemmille jouluruuille, mutta meidän pikkupossu Roni alkoi käyttäytyä omituisesti aattoiltana ja päädyimmekin viettämään puoli joulupäivää eläinklinikalla. Onneksi löysimme joulunakin auki olevan vastaanoton ja vieläpä aivan meidän läheltämme! Roni sai ilmeisesti pyhien aikaan yleisen stressistä johtuvan tukoksen virtsaputkeensa, eikä hiekkalaatikolla käyminen tuottanut tulosta. Tilanne oli suhteellisen vakava, mutta onneksi korjattu aika helposti ja saimme pojun kotiin jo muutaman tunnin päästä <3 Illalla possu oli nukutuksen jäljiltä hieman sekaisin ja hoiperteli sekavana ympäri asuntoa. Yöllä taas taisi iskeä hirveä nälkä, sillä kaappiin oli murtauduttu ja ruokasäkkiin oli ilmestynyt muutama isomman puoleinen reikä! Vieläkään ei ole poju ihan oma itsensä ja operaatiosta toipuminen näyttää vievän jonkin aikaa. Extrapusujen ja -rapsutuksien määrä onkin nyt rajaton!:)

Sekava poju kotimatkalla

Vähän on kyllä sellainen olo, että joulu tuli skipattua tänä vuonna. Onneksi tämä "pakotettu jenkkijoulu" oli kuitenkin tiedossa jo hyvän aikaa ja pääsin totuttelemaan ajatukseen ja asennoitumaan siihen oikein jo hyvän aikaa. Ehkä ensi vuonna päästään taas viettämään oikeaa joulua :)

4 kommenttia:

 1. Voi harmi kun kisulle tuli sairastuminen juuri joulupäivänä! Onneksi selvisi siitä kuitenkin hyvin.
  Jouluiseltahan teillä näyttää, kuusi ja kaikki. Itsellänikin joulun vietto meni miten meni, porukat on kasassa vasta nyt uudenvuoden aattona, joten lahjapaketit esille vasta silloin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oli kyllä erityisen harmillinen ajankohta, mutta loppu hyvin kaikki hyvin :) ainakin siltä vaikuttaisi!
   Mukavaa uutta vuotta teille:)!!

   Poista
 2. Mullakin oli ensimmäinen joulu Jenkeissä ja ylipäätään poissa Suomesta. Onneksi saatiin mun vanhemmat tänne vierailulle ja jouluruokiakin jaksoin vääntää. Mut silti oli vähän jouluton olo. Ei kyllä ole Suomen joulun voittanutta! Niin ja glögitkin jäi juomatta, kun oli koko ajan hiki :P Nyt pitäis vissiin vähän viiletä, niin voidaan korkata ne :) Ihanaa uutta vuotta teille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä kyllä sää oli suht viileä ja aattona tuli lyhyt raekuurokin:D mutta suurimman osan ajasta oli aurinkoista ja näytti niin kesäiseltä kun ulos katsoi, ettei sitä fiilistä oikeen saanut:D uskon kyllä että perhe ja jouluruoat ois se tärkein tunnelmanluoja! Kivaa uutta vuotta teillekin :)

   Poista