torstai 13. lokakuuta 2016

Matka jatkuu: Länsi-Texas ja Fort Davis

Matkalla San Antionista New Mexicoon ei kartan mukaan ollut kovinkaan paljoa nähtävää ja mietimmekin aika kauan, missä pitäisimme seuraavan "pakollisen" stoppimme, ilman että ajamista kertyisi liian paljon yhdelle päivälle. Roadtrippers.com-sivusto (tämä on muuten tosi hyvä sivu road trippien suunnitteluun) vinkkasi matkan varrelta löytyvästä Fort Davis State Parkista. Tutkimme asiaa ja päätimme sitten viettää seuraavan yön "never heard"-paikassa nimeltä Fort Davis, koska eipä reitin varrelta paljon muutakaan löytynyt. Kaupunki (jos Fort Davisia nyt kaupungiksi voi edes kutsua, se on pikemminkin kylä) löytyi tasan yksi eläinystävällinen hotelli, joten hommahan oli sitten sillä selvä! 

Kun suuntasimme I-10:ltä etelään kohti Fort Davisia alkoi maisema nopeasti muuttua tosi erilaiseksi, kuin mitä siihen asti olimme nähneet. Meistä tuntui kuin olisimme yhtäkkiä ajaneet keskelle Taru Sormusten Herrojen maisemia ja oli pakko kurvata tien sivuun ottamaan muutamat kuvat ennen hotellille saapumista! Enpä ollut ennen tiennyt Texasista löytyvän tällaisia maisemia (nyt on kyllä ehkä ihan pakko päästä käymään Big Bend National Parkissa, joka sijaitsee tästä vielä muutaman tunnin etelään). Niin kaunista! Hotellille päästyämme varmistimme, että kissoilla on hyvät oltavat hotellilla ja suuntasimme nopeasti kohti state parkia, että kerkeisimme ihailemaan vuoria sieltä käsin ennen auringonlaskua.

Missä örkit ja hobitit?

Röhnöttäjä-Roni. Hieman epäilevä katse taitaa kuitenkin kertoa pienestä ärsytyksestä. "Voitaisko jo mennä takaisin kotiin?"
Osa kuvista on otettu Saanan puhelimella. Siksi erilainen muoto.
Fort Davisia kukkuloilta käsin
Fort Davisista taisi tulla oma henkilökohtainen suosikkini koko road tripillä. Tämä saattaa tietysti johtua ainakin osittain siitä, että kyseisestä paikasta meillä ei ollut minkäänlaisia ennakko-odotuksia ja pidimme siellä stopin vain koska jossain oli pysähdyttävä, ettei ajomatkaa tulisi liikaa yhdelle päivälle. Tämä pikkukaupunki oli kiva myös siitä syystä, että kaikki ne vähät liikkeet, ravintolat ja ruokakaupat, jotka sieltä löytyi eivät olleet ketjuliikkeitä. Ei löytynyt Starbuckseja ja Mäkkäreitä, vaan ainosastaan paikallisia (perhe)yrityksiä ja kylän keskusta muistuttikin lähinnä jotain vanhaa länkkärikylää.

Ja löytyipä matkanvarrelta vielä tällainenkin, kun suuntasimme nokkamme kohti seuraavaa kohdetta New Mexicon osavaltion puolella:

Muistan lukeneeni tästä Pradan "taideteoksesta" keskellä erämaata jostain matkailulehdestä aikoja sitten ja tiesin sen olevan suurinpiirtein näillä kulmilla, mutta en tiennyt, että tulisimme sen ohi ajamaan. Nyt on sitten sekin nähty! Ilman stoppia Fort Davisissa, emme olisi tätäkään nähneet, nimittäin se ei sijaitse todellakaan missään keskeisellä paikalla, vaan nimenomaan ihan keskellä ei mitään.

6 kommenttia:

 1. Hienot maisemat ja on ainakin erilaista kuin täällä Houstonin tasaisuuksilla ;) Ihan alkaa tekemään mieli itsekin päästä reissaamaan tuonne suunnalle, pitääköhän alkaa suunnittelemaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Länsi-Texas on kyllä ihan eri maata Houstonin kanssa :-) lähtekää ihmeessä kohti tuota seutua, ei se nyt niiiin pitkän ajomatkan päässä kuitenkaan ole.

   Poista
 2. Hienot maisemat tosiaan! Ja toi röhnö-Roni on niin epätodellisen suloinen! Miten kissa menee tollaseen asentoon...? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan Ronin vakkariasento;D sängynkulmat on sen lempparimakuupaikkoja!!

   Poista
 3. Jahas, näyttää siltä, että tässähän pitäisi nyt vihdoin tehdä vkonloppu reissu tuonne suunnalle. Pistänkin tuon Fort Davisin muistiin jos sinne pääsisi vaikka roadtripille tässä lähiaikoina. Miten kaukana se oli Houstonista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Öööh, mitähän mä sanoisin. San Antoniosta viitisen tuntia, eli etteköhän te himoautoilijat sinne päivässä hurauttaisi, kun heräätte kuitenkin joskus kolmelta aamulla:D Ja sitten voisitte käydä samalla Big Bend National Parkissa:)

   Poista