perjantai 21. lokakuuta 2016

Elämä nyt

Elämää San Diegossa tulee pian kolme viikkoa täyteen. Asustelen vielä pari viikkoa täällä AirBnB-kämpässä, enkä voisi olla tyytyväisempi tähän järjestelyyn. Onneksi päädyimme tähän ratkaisuun, emmekä hommanneet jotain murjua ihan sokkona! Tämä perhe, jonka luona asun on aivan ihana, vieraanvarainen ja ystävällinen. Vuokran hintaan kuuluu aamupala, mutta saan aina kotona ollessani ja halutessani liittyä heidän seuraansa myös illalliselle. Saan olla rauhassa huoneessani niin halutessani, mutta olen aina tervetullut viettämään aikaa myös yleisissä tiloissa tai vaikka tapapihalla puutarhassa. Taidanpa kokeilla AirBnB:tä uudestaankin!

Uusi, väliaikainen, kotikatuni


Tähän asti olen pitänyt San Diegosta kovastikin, eikä Houstoniin ole ollut yhtään ikävä. Sää täällä on leudompi, ympäristö kauniimpi ja tietysti uudessa paikassa kun ollaan, löytyisi sitä vaikka mitä uutta tehtävää ja nähtävää. Jos jotain negatiivista täytyy keksiä, niin se on ilman kuivuus: nenä, huulet ja suu on kaiken aikaa aivan kuivat, eivätkä meinaa millään Texasin jälkeen tottua olemattomaan ilmankosteusprosenttiin. Tai ei tämäkään välttämättä huono puoli ole. Ehkä pikemminkin tottumiskysymys ja toivottavasti jopa parempi mun iholle kun se ei aina ole ihan hikinen :D

Ilmankosteus 10%
Versus 76%. Välillä tuntuu ettei henki kulje!
Houston saa myös pisteet ystävällisemmistä ihmisistä sekä teiden leveydestä ja selkeydestä. Täällä kesti hetki tottua monien teiden kapeuteen ja mutkaisuuteen! Mutta kyllä se tästä :)

Olen myös tavannut jo muutamia San Diegon suomalaisia ja käynyt heidän kanssaan mm. patikoimassa. "Host-äitini" (joka siis myöskin on suomalainen, mutta jo 30 vuotta USA:ssa asunut) ei ymmärtänyt lainkaan "tarvettani" löytää ystäviksi muita suomalaisia, mutta mulle se tuntuu ainakin vielä sellaiselta helpolta yhdistävältä tekijältä, jonka nojalla on helppo tutustua varsinkin näin alussa kun töitäkään ei vielä ole.

Maisemia eiliseltä patikoinnilta Lake Powaylta, johon sain kutsun viikko sitten tapaamaltani suomalaiselta Minnalta :)
Jälkkäriksi Minnan leipomaa herkullista juustokakkua piknikillä kauniissa maisemissa.

9 kommenttia:

 1. Moi! Piti ihan tulla kommentoimaan kun sain selattua blogisi alusta (siis sieltä aikojen alusta) loppuun ja nykyhetkeen asti! Oon koittanut etsiä hyviä ulkosuomalaisten blogeja, ja tämä meni nyt kyllä ihan väistämättä sinne kärkipäähän.

  Mielenkiintoinen, hyvin kirjoitettu ja kivoilla kuvilla varustettu blogi, jossa ei ole liikaa salailtu sitä normaalia arkea, mutta keskitytään myös esimerkiksi kulttuurellisiin eroihin! Valitettavan usein nää ulkosuomalaisten blogit tuppaa menemään muotiblogeiksi tms. jotka taas eivät itseäni kiinnosta. Toki se määräytyy omien kiinnostuksen kohteiden mukaan, ja jos bloggaaja on kiinnostunut muodista, niin toki siitä kirjoitetaan. Sä vaikutat kyllä hyvin samantyyliseltä ihmiseltä kuin minä, paljon samoja kiinnostuksen kohteita ja ns. periaatteita matkustelussa tms!

  Jään ehdottomasti lukijaksi ja seuraamaan teidän elämää! :) Jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Mua aina vähän hävettää, kun joku lukee noita alkuaikojen juttuja kun ei enää taho muistaa, mitä kaikkea sitä on tullut (kulttuurisokin valloissa) kirjoitettua:D Mutta kiva jos tykkäsit ja jäät seurailemaan :)

   Poista
  2. Ei niissä kuule mitään häpeemistä ollut! :D Ja jos nyt totta puhutaan, niin en yleensä noita useita vuosia vanhoja juttuja jaksa edes hirveen tarkasti lukea - selailen kuvat, ja luen jos postaus vaikuttaa mielenkiintoiselta! Jos nyt joku kysyis, että mitä sulla siellä luki, en muistais puoliakaan! :D

   Poista
 2. Kiva että viihdyt siellä ja että olet saanut jo ystäviäkin. Ihanalta näyttää noissa kuvissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän me täällä tosiaan ihan hyvin tulla ainakin jonkin aikaa viihtymään :-)

   Poista
 3. Aw I'm so glad you're doing well!! Looks beautiful, and it sounds like you got really lucky with airnb! It's weird that both you and Eeva are gone now though:( We have to plan a reunion somewhere soon!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I agree Ika, we should have a reunion somewhere soon :)

   Poista
  2. Yes we should. I vote for Bahamas haha :)

   Poista