tiistai 7. kesäkuuta 2016

Green cardin uusiminen

Kuten aiemmin kirjoittelinkin, niin green cardini vanhenee ensi kuussa. Korttia ei suinkaan voi uusia kätevästi netissä tmv., vaan sitä varten on lähetettävä postissa hakemus ja suht kattava paketti erilaisia dokumentteja liitteeksi. Lisäksi täytyy käydä antamassa sormenjäljet, sekä ottamassa valokuva itsestään korttia varten (biometrics).

Paikka, jossa sormenjäljet ja valokuvat otetaan sijaitsee tällaisella epämääräisen näköisellä strip mallilla ilman mitään kunnon opasteita. Olin tälläkin kertaa paikan ainoa valkoinen henkilö. Suurin osa paikallaolijoista oli latinoja. Lisäksi paikalla oli muutamia aasialaisia, sekä mustia. Respan täti vaikutti kovin kiinnostuneelta mun suomalaisuudesta ja kyseli millaista Suomessa on ja mistä mun nimi on peräisin. Unohdin kysyä kuinka usein hän törmää suomalaisiin tai edes pohjoismaalaisiin :)

...ja viereisessä liikehuoneistossa on maahanmuuttoasioihin erikoistuneen asianajajan toimisto:D

Koska tein alkuperäistä GC:täkin koskevan "infopaketin", niin listaanpa tänne nyt nämä tätä jatko-osaakin koskevat vinkit.

Lomakkeiden kanssa pääsee kakkoskierroksella helpommalla ja niitä tarvii täyttää nyt vain yksi: I-751 (edellisen KAHDEKSAN sijaan).

Tämän lisäksi meidän paketissa lähti seuraavat dokumentit:
-Viime vuoden veroraportti ("filed married")
-Yhteiset vuokratodistukset, sekä kopiot ajokorteistamme (todistamaan, että asumme yhä Texasissa ja samassa osoitteessa)
-Kopioita laskuista (autovakuutus, puhelin, sairasvakuutus) sekä meidän yhteisestä pankkitilistä. Nämä siksi, että näkevät, että meidän kummankin nimi on niissä (=tukee väittämää, että olemme oikea pariskunta).
-Kopioita lentolipuista todistamaan, että olemme matkustelleet yhdessä.
-Kirjeet kolmelta kaverilta, jotka vannovat meidän olevan oikea pari.
-Pinkka valokuvia meistä perheen ja kavereiden kanssa parilta viime vuodelta.
-sekki $590

Näillä toivotaan, että uusi GC irtoaa. Sormenjälkien ja valokuvan ottamisesta on nyt puolisentoista viikkoa, ja kortin vanhemiseen reilu kuukausi, joten uuden kortin pitäisi pian kolahtaa postissa :)

PS. Paketin saa lähettää USCIS:lle 90 päivää ennen vanhan umpeutumista ja tämä raja on tosi tarkka. Mun paketti oli saapunut paikalle 10 tuntia ennen vuorokauden vaihtumista ja se lähetettiin mulle takaisin postissa. Voi kyllä, oikeasti! :D Olinpa vielä pyytänyt postissa sopivaa toimistusluokkaa, että paketti saapuisi paikalle oikeaan aikaan, mutta ilmeisesti postisetä arvioi postitusluokan hitaammaksi kuin mitä se olikaan. Tämän vuoksi meidän prosessi sitten viivästyi parilla viikolla, kun jouduimme postittamaan paketin uudestaan sen saavuttua etanapostilla takaisin kotiin. Mitä tästä opimme? Lähetä paketti mielummin vaikka yhtä päivää liian myöhään kuin aikaisin, kun kyse on USCIS:stä!

8 kommenttia:

 1. Siis eikä, 10 tuntia liian aikasin ja takaisin tuli?! Hahaha, voi USCIS! Jotenkaan ei kyllä yllätä mua yhtään. Se pulju vaikuttaa äärimmäisen jähmeältä. Toivottavasti sun kortti tulee ajoissa!

  Mä oon muuten myös joskus ihmetellyt täällä, miksei näillä kaikilla virastoilla ole kunnollisia opasteita tai edes kylttejä pihoilla. Välillä on sellanen olo, et niiden olinpaikka pitää vain tietää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä :D mulla oli sellainen "tracking code, jolla seurata paketin kulkua ja nähdä koska se on vastaanotettu. Eka luulin, että se oli ok, kun ei kuulunuy mitään, mutta n.10 päivää jälkeenpäin koko paketti tuli takaisin postissa. Tosi ärsyttävää:D varsinkin kun se oli avattu ja leimattu USCIS:ssa vasta kolme päivää sen vastaanottamisesta! mutta tietty ne kattoi sitä saapumisleimaa ..

   Onkohan toi USCIS:n toimisto just siksi "piilotettu" tolleen, ettei sinne tulisi kutsumattomia vieraita kyselemään GC/viisumijuttuja?:D

   Poista
  2. Avattu vasta kolme päivää myöhemmin mutta silti lähetetty takaisin? Eikä! :D Tää ei oikeastaan ole edes hauskaa, järkky pulju, mutta tämä on jo niin absurdia että naurattaa.

   Poista
  3. Kyllä:D leima oli lyöty papereihin vasta kolme päivää sen jälkeen kun paketti oli seurantakoodin mukaan saapunut perille! Ihana USCIS:) toivottavasti se uusi kortti tulee sieltä pian!

   Poista
 2. Heh,tiesin niiden olevan tarkkoja ajasta, mutta tuo on kyllä jo todellista pilkunviilausta :D. Mulla meni 7kk tässäkin prosessissa, mutta nämähän on kiinni aina tuurista ja siitä, kuinka kiire/tehokkaita tyyppejä juuri kyseisellä toimistolla on. Onneksi kuitenkin työ- ja matkustuslupa (siis paluulupa) säilyy katkotta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä mietin kans tuota, että miten se vaikuttaa tuohon maahan takaisin pääsyyn. Mutta laillisestihan mä täällä olen, vaikka kestäisikin itse kortin tulo. Tässä on nimittäin ollut vähän puhetta Suomen reissusta tuossa syksyllä.. :)

   Poista
 3. No jo on pilkun viilaamista! On kyllä niin hankalaa toi prosessi että ehkä mun pitää välttää tukikohtaa vastaisuudessa, etten vaan "tapaa" ketään 😝😁😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahahaaa, kiitos näistä nauruista :D Tämä on kyllä hermojaraastavaa touhua ja suosittelen välttelemään. Vaikka tiedän, että amerikkalaiset miehet osaavat olla aikas ihania ;)

   Poista