keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Sohvasurffaamaan?

Couchsurfing, eli suomalaisittain sohvasurffaus, on matkustusmuoto, joka on kiinnostanut mua siitä asti kun siitä ekan kerran kuulin. Syystä tai toisesta en kuitenkaan koskaan ole päätynyt sitä vielä kokeilemaan.

Muutama kuukausi sitten päätin vihdoin luoda itselleni profiilin CS-sivustolle. Selailin ilmoituksia ja mietin pitäisikö rohkaistua ja kokeilla yöpyä jonkun tuntemattoman tyypin luona lähitulevaisuudessa. "Ongelmana" on ehkä lähinnä ollut se, että olen viime aikoina reissannut lähinnä mieheni kanssa, eikä CS - ainakaan omassa päässäni - kuulosta ehkä siltä kaikkein ideaaleimmalta majoitusvaihtoehtolta pariskunnalle.

Varasin eilen lennot Chicagoon (viimeisillä Southwest-pisteillämme) ja laitoin matkan julkiseksi CS-sivustolla. Jos joku varteenotettava host ilmaantuu, saatanpa jopa viettääkin yhden yön jonkun sohvalla. Katsotaan. Aloinpa jopa leikittelemään ajatuksella, että voisin ehkä itsekin majoittaa esimerkiksi joitain USAn roadtrippaajia sohvallani, nyt kun Eric "muuttaa pois", eikä mulle muitakaan vieraita ole näillä näkymin tulossa koko kesänä eikä syksynä.

Niin... Nyt on sitten viimeinen yö takana saman katon alla. Tänään hänet tullaan noutamaan kotoa ja viedään hotelliin viimeiseksi yöksi ja huomenna lennätetään Chicagoon. Aion ajella vielä töiden jälkeen yhteiselle viimeiselle illalliselle hotellin ravintolaan. Sitten näemmekin seuraavan kerran heinäkuussa Chicagossa. Erossaolo tulee tällä kertaa olemaan rankempaa ei pelkästään sen pitkän keston vuoksi, vaan myös siksi, että puhelimia ei bootcampilla sallita ja ainut kommunikaatio meidän välillä tulee olemaan mahdollista perinteisten kirjeiden muodossa! Ihan hullu ajatus näin 2010-luvulla. Saa nähdä mitä tästä tulee. Tekstaillaan kuitenkin normaalisti toisillemme kaikenlaista jonninjoutavaa pitkin päivää...

PS. Jos joku couchsurffaaja lukee tätä, niin kuulisin mielelläni vinkkejä ja kokemuksia:)

PPS. Saa tulla kyläilemään :)

19 kommenttia:

 1. Johan on hassua että ei voi pitää muuten yhteyttä kuin kirjeellä. On se outoa kun on tottunut viestittelemään pitkin päivää ja nyt se sitten ei toimikkaan.
  Tsemppiä paljon teille tämän erojakson ajaksi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 Joo-o..luulen, että tuo puhelimettomuus tulee olemaan se rankin osa tätä erossaoloa. Ollaanhan me toki ennenkin oltu erossa pitkiäkin aikoja, mutta aina on voinut laittaa viestiä tai vaikka skypettää.

   Poista
 2. Hurjaa... Mut toisaalta vanhan ajan romantiikkaa tuossa kirjeenvaihdossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Eipä ole sitten lapsuudeb kirjeenvaihtoharrastuksen jälkeen tullut kirjeitä rustailtua..

   Poista
 3. Tsemppiä erossa oloon! Vaikka tulee oleen vaikeeta kun ei saa kommunikoida, niin oikeat kirjeet on kuitenkin aika ihana ajatus.

  Mä oon sohvasurffaillu sekä yksin, että kaverin (ns "parisuhteessa" mutta ei kuitenkaan) kanssa, jonkun yht. 8 kertaa, Lontoossa ja Suomessa. Yksin ollessa yks huono kokemus kun tyyppi lähenteli vähän liikaa, mutta ei kuitenkaan niin paljoa, että ois turvaton olo tullu.
  Majottanu en oo, kun ei oo ikinä ollu mahdollisuutta. Oon yöpynyt edellämainitun kaverin luona kun sillä on ollu surffaajia, ja näistä on positiiviset kokemukset.

  Mun viime surffailuista on jo 5 vuotta, pitäis ehkä yrittää löytää joku host taas seuraavalla Lontoon reissulla. Yhden huushollin hostien kanssa hengailin surffailun jälkeenkin ja on ne vieläkin fb kavereissa, vaikkei nyt olla pitkään aikaan juteltu. Omat kokemukset siis pelkästä yöpymisestä aina kavereiksi tuloon.  Mä en oo ikinä majottanu sohvasurffareita, kaveri on, kerran samaan aikaan kun olin kyläilemässä kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin hienosti toi ylimääräinen viimeinen kappale jäi tonne vahingossa :D Ei pitäis kirjottaa pitkiä viestejä puhelimella.

   Poista
  2. Itse ajattelin, että yöpyisin vain nais-hostin luona ja majoittaisin vain naisia. Ja täytyy kyllä löytyä erittäin hyvältä ja luotettavalta kuulostava tyyppi ekalle kerralle, jotta uskaltaudun tätä hommaa yksin kokeilemaan:) Jotenkin ajatus sohvasurffailusta Euroopassa kuulostaisi vähemmän pelottavalta kuin täällä USAssa. En tiedä miksi:D

   Poista
 4. Apua, onpa pitkä aika erossa tosiaan! Eikö sieltä bootcampilta saa vapaa-aikanakaan soittaa minnekään? Vai onko siellä edes vapaa-aikaa...

  Tsemppiä inttileskeyteen (vaikkei tää nyt ehkä ihan oikea termi ole tähän :D)! Perinteiset kirjeet kuulostaa ihanan romanttiselta, mutta ikävä, kun niiden lähettämisessä ja saamisessa kestää jonkin verran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan pisimmillään oltu erossa kuutisen kuukautta putkeen (asuttu eri puolilla maata melkeen puolitoista vuotta putkeen), eli ei tämä pisin ajanjakso erossa toisistaan tule olemaan. Mutta tuo yhteydettömyys siitä tosiaan tekee varmasti rankimman. Enpä kyllä olisi silloin kaukosuhdeaikoina aavistanut vielä joskus tähän ryhtyväni... Ja Navy-elämänhän mukana tätä tulee olemaan vielä lisää sitten tulevaisuudessa:/

   Eric sanoi, että heille sallitaan muutama puhelu kotiin ja hyvällä käytöksellä voi ansaita ekstraa. Vapaa-aikaa ei ymmärtääkseni kovin paljoa ole. "Lukkari" kattaa 7 päivää viikosta; herätys neljän maissa ja sänkyyn pääsee joskus 22-23 aikaan :D Tuskin siinä paljon energiaa mihkään vapaa-ajan viettoihin jää!

   Poista
 5. Joinin CS:ään joskus vuonna 2009 ja sen jälkeen olen käyttänyt sitä aika paljon, pääsääntöisesti surffaten mutta myös hostaten aina kun se on sopinut omiin aikatauluihin ja kämppiksille :) Pelkkiä hyviä kokemuksia, menen aina vain sellaisten hostien luo, joilla on paljon positiivista palautetta. Kyllä siellä kaikkia ihme häntäheikkejäkin liikkuu, "hello Finland girl come to Turkey stay with me" -tyyppisiä viestejä satelee valitettavasti välillä inboxiin, mutta niistä ei tarvitse välittää onneksi!
  Hyvvää surffailua ja tsemppiä pitkään erossaoloon! Komppaan kyllä, että kirjeet on aika romanttiloisia ja kiva lukea vuosien päästä uudestaan.
  -marita

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin tuota, että miten tästä pääsee alkuun kun ei ole yhtäkään suositusta..itsekin kun tietty mielummin menisin yöpymään jonkun sellaisen luo, jota muut ovat suositelleet. Mutta jostainhan jokaisen on kai aloitettava :) Kiitos kommentista ja tsempeistä Marita!

   Poista
 6. Hurjasti tsemppiä tuleville kuukausille! Keksitään kesälle kaikkea kivaa tekemistä, jotta aika kuluu nopeammin :)

  VastaaPoista
 7. En tuntenut Philliä vielä boot camp aikoina, mutta tarinoita olen toki kuullut. Se taitaa olla ihan omanlaisensa kokemus. Tsemppiä! Erossaolo ilman mahdollisuutta soittaa ja tekstata on aluksi vaikeaa, mutta siihenkin tottuu. Myöhemmistä työtehtävistä riippuen sitä saattaa olla luvassa vielä paljonkin. Mutta vitsit kuinpa paljon iloa satunnaisista sähköposteista tai teidän tapauksissa kirjeistä voikaan saada! Ja jos joskus pääseekin yllätäen puhumaan, on se suoranainen lottovoitto. Ehkä parasta tässä navy-vaimoilussa on se, kuinka paljon toista ja ihan tavallisia parisuhdejuttuja oppii arvostamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikeampaa tästä tekeekin juuri se tieto siitä, että tämä ero ei taaskaan tule olemaan viimeinen kerta, vaan näitä tulee tulemaan vielä lisää. Mutta kai se on sen arvoista ja niinkuin säkin oot todennut, niin ainakin pitää suhteen ns."tuoreena" kun saa ikävöidä ja kenties ihastua mieheensä uudestaan. Ekaa puhelinsoittoa ja kirjettä tässä odotellessa...

   Poista
 8. Voi jummi, aika hönöä ettei puhelimia sallita! Paljon tsemppiä etäilyyn siis - kyllä se aina lopulta päättyy ja sitten on taas entistä ihanampaa olla yhdessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö, ihan kivikautinen systeemi tuo :| Kiitti!

   Poista
 9. En tiennytkään tuosta puhelittomuudesta olenkaan! Tsemppiä ja jaksuja sinne ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on tämä aika mälsää :/ Kiitti <3

   Poista