torstai 21. huhtikuuta 2016

Costa Rica: Jaco

Meidän viimeinen stoppi Costa Rican reissulla oli pieni ja rauhallinen hipsterikylä Jaco. Jaco valikoitui viimeiseksi kohteeksi pitkälti sen vain sopivan sijainnin vuoksi kartalla, mutta osoittautui oikein varteenotettavaksi vierailukohteeksi.Lämpötila reissulla tuntui vain kohoavan päivä päivältä ja Jacon kaduilla olo alkoi tuntua aika tuskaisalta. Texasin kesät ei vielä ole selkeästi tehneet ainakaan mua immuuniksi tällaisille hellelukemille!

Meidän tilaihme :)

Käytiin aamulenkillä/kävelyllä tuolla pellolla ja meidän ylitse lensi papukaijaparvi! Oli muuten eka kerta kun näin papukaijoja lentelemässä luonnossa. Mutta enpä kyllä ole laiskiaisia tai apoinoitakaan ennen nähnyt muualla kuin eläintarhassa.

Meidän hotelli sijaitsi vähän syrjässä, parin kilometrin päässä keskustasta ja rannalta, mikä sopi meille oikein mainiosti. Varsinkin kun se oli rakennettu pienen kukkulan päälle, josta saatiin taas oikein kivat maisemat lännessä merelle ja idässä vuoristoon päin. Meidän hotelli, Hotel Vista Pacifico, oli pieni, noin kymmenen huoneen majatalo, jota ylläpiti mukava kanadalainen pariskunta.Hotellin söpö koira, jota allas kiinnosti ihan hirveästi. Uimaan se ei kyllä uskaltanut tulla, vaikka yritettiin houkutella.

Hotellilla asusti myös tällainen nyrpeä kissa :)

Jacossa me ei keskitytty mihkään nähtävyyksiin tai muuhunkaan erityiseen "tekemiseen", vaan käytettiin lähes koko aika vain uima-altaalla ja rannalla rentoutumiseen. Tällainen rentoilu sopikin täydellisesti tuonne rauhallisen surffikylän menoon. Kumma kuinka altaassa pulikointi ja sen reunalla makoilu tuntuu lomalla ihan erilaiselta kuin täällä kotona Texasissa! Löytyyhän meiltä tosiaan tuosta omalta pihaltakin uima-allas ja palmuja, mutta aika harvoinpa sinne altaalle tulee mentyä. Kotona on aina jotain tekemistä ja mielessä pyörii työ- ja muut arkiset asiat.

Palmujen lisäksi kadun varsilla kasvoi mm. mango- ja avokadopuita ja niiden hedelmiä näkyikin liiskaantuneina maassa!
Rannalla oli hieman rauhallisempaa kuin Manuel Antoniossa!


Se, mikä Costa Rican reissulla tuli yllätyksenä, oli hinnat. Sekä ruuan, että ihan ylipäätänsäkin. Olin olettanut että CR:ssa olisi halvempaa, mutta väärässä olin. Hinnat olivat Jacossa ja Manuel Antoniossa samat tai jopa kalliimmat, mitä täällä Texasissa. Vain pääkaupungissa San Josessa söimme halvemmalla (pääruoat halvimmillaan n. $6-8), mitä täällä kotona. Luinkin myöhemmin jostain, että jos haluaa lähteä budjettimatkalle Väli-Amerikkaan, joka noin muuten on ilmeisesti hyvinkin edullista seutua, kannattaa kiertää Costa Rica kaukaa:D Taitaa olla turismilla jotain tekemistä tämän kanssa. Vaikka mulla ei kylläkään tullut missään välissä sellainen "olemme turistirysässä"-olo edes. Oikeastaan vain Manuel Antonion kansallispuistokierroksella turisteja näkyi vähän liikaa. Mutta esim. Jaco ei ollut ollenkaan täynnä turisteja ainakaan tähän aikaan vuodesta!

Ruoka CR:ssa oli hyvin meksikolaistyyppistä, joka ei oo mun lempparia ollenkaan. Nachot sen sijaan uppoaa, ja niitä söinkin reissulla varmaan kolme annosta kanan kanssa :)

10 kommenttia:

 1. Jaco on näemmä muuttunut paljon kymmenessä vuodessa. Ranta ei edelleenkään ole minusta kaunis (mekin käytiin siellä vain, kun ei ollut aikaa kauemmas), mutta en muista siellä olleen noin paljon ravintoloita, tai mitenkään erityisen surffarimeininki. Kymmdnen vuotta onkin kyllä pitkä aika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kyllä tosiaan vetänyt Jacon ranta vertoja edellisille, joita oltiin Manuel Antoniossa nähty. Siellä oli nyt ainakin ihan tosi paljon ravintoloita ja kaikenlaisia pieniä kauppoja ja (turisti)myymälöitä! Ja sitten niitä surffilautojen vuokrauspisteitä:) hipsterivaikutelmaa lisäsi sekin, että monet ravintolat ja kahvilat mainostivat kaikenlaisia terveyssmoothieita ja superfoodeja:)

   Poista
 2. Mä menetin kyllä sydämeni täydellisesti etelä- ja keskiamerikalle ja Costa Rica on yksi paikoista jossa ehdottomasti haluaisn myös käydä.
  Jännä toi allasjuttu, mullakin allas, mutta millonkohan siellä viimeksi makoilin, ehkä 2 vuotta sitten... Tukikohdassa jo tuntuu enemmän "lomalta" ja siellä tulee sitten välillä loikoiltua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin kävi kyllä mulle. Kiinnostus heräsi viimevuotisella Meksikon risteilyllä ja nyt sitten rakastuin ihan tähän CR:n! Pakko päästä tutustumaan Etelä- ja Väli-Amerikkaan enemmän:)

   Poista
 3. Niin lunkin ja lämpimän näköistä! Suomessa joku nirppanokka saisi vähintään hepulin, jos hotellilla koira roikkuisi allasalueella...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin ihan samaa:-) tuolla ei ollut niin tarkkaa ja hyvä niin!

   Poista
 4. Hienoja kuvia! Ihanat nuo hotellin karvakamut. :)

  VastaaPoista
 5. So pretty! And what a cute little hotel!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. CR was so beautiful! you should plan your next trip there ;)

   Poista