tiistai 1. maaliskuuta 2016

Päivä turistina

Sain viime viikon lopulla kaverini, Saken, tänne Houstoniin erittäin pikaiselle yhden ja puolen päivän vierailulle. Yhteistä aikaa meillä oli vain oikeastaan perjantai (sekä lauantaiaamu) ja se kaikki haluttiin tietysti käyttää hyödyksi. Houstonissa riittää oikeasti suhteellisen paljon tekemistä ja näkemistä, mutta välimatkat on hurjan pitkiä, eikä oikeastaan ole yhtä sellaista must see-kohdetta, vaan musta parhaimman kuvan kaupungista saa vähän pidemmällä visiitillä kun saa keskittyä yhteen tai korkeintaan kahteen kohteeseen per päivä. Nyt tulikin siis pieni "tenkkapoo", kun aikaa oli vain yksi päivä. Sake kyselikin perjantaiaamuna, että mitä tekemistä ja näkemistä täällä olisi, ja mulla meni niin sanotusti ihan sormi suuhun, enkä oikein osannut vastata mitään järkevää. Annoinkin siis vieraan tehdä ehdotuksia ja päättää päivän agendan aika pitkälti! Todella hyvä emäntä siis olin...:D

Päivä aloitettiin vieraan toiveesta syömällä "ravitseva" jenkkiaamiainen IHOPissa...Tämän jälkeen suuntasimme ostoskeskukselle laitattamaan sormet ja varpaat kesäkuntoon......sekä nauttimaan periamerikkalaisia virvokkeita. Shoppailuihin meillä ei riittänyt aikaa eikä oikeastaan mielenkiintoakaan, mitä nyt muutamassa kaupassa poikettiin (ja niistäkin poistuttiin tyhjin käsin).

 

Seuraavana kohteena oli erittäin random, mutta myös hyvin mielenkiintoinen löytö The 1940 Air Terminal Museum, joka on siis Houstonin ensimmäinen lentokenttä ja ollut käytössä vuosina 1940-1978! Nykyään tämä rakennus toimii siis museona ja se on entisöity vastaamaan alkuperäissisustusta mahdollisimman hyvin.

Sisäänkäynnin yläpuolella lukee "Houston Municipal Airport", josta ei ihan taida saada selvää
Mulla on jumppatrikoot siksi, että me käytiin pedikyyrissä, ja niissä oli sopivasti vetskarit lahkeissa (jalkahoidossa täytyy rullata housut polviin asti, jotta pääsevät käsiksi sääriin ja pohkeisiin). Ja onhan ne kieltämättä mukavat päälläkin...
Check-in vanhan ajan tyyliin ja taustalla odottelutila. Penkkejä oli korkeintaan 20. Ei tainnut olla paljoa ruuhkaa ennen muinoin!
Tästä tälleen se check-in tapahtui. Ei ollut hienoja liukuhihnoja, kuten nykypäivänä!
Todellista historian havinaa siis! Olisipa mielenkiintoista palata ajassa taaksepäin 40-luvulle näkemään millaista lentomatkustaminen silloin oli... Tämä vanha lentokenttä sijaitsee ihan meidän lähikentän Hobbyn vieressä ja onkin kai sitten korvaantunut sillä sen valmistuessa.

Museon jälkeen suuntasimme pikaiselle visiitille Kemah Boardwalkille, jossa kuljeskelimme aikamme katsellen paikkoja ja lopuksi istahdimme vielä yhden ravintolan terassille nauttimaan lasilliset viiniä auringossa.

 

Illalla Ericinkin tultua kotiin työreissulta päätimme lähteä koko porukalla käymään vielä meidän naapuripubissa (joka on hyvin piilotettu ja me vasta vastikään löydettiin se melkein vuoden tässä asumisen jälkeen!), sekä pyörähtämässä paikallisessa cowboy-baarissa.

Yritys mahtua samaan kuvaan, kun pituuseroa on noin 30 cm :)
Palasimme baarireissulta kotiin suht aikaisin, kyetäksemme heräämään aamulla tarpeeksi aikaisin vielä toiselle jenkkiaamiaiselle (diner vuorossa tällä kertaa) matkalla lentokentälle. Oikein tehokas ja tapahtumarikas perjantaipäivä siis! :)

Kiitos Sakelle vierailusta !! Oli mukavaa saada pitkästä aikaa Suomesta vieraita, vaikkakin ihan noin lyhyeksi aikaa.

4 kommenttia:

 1. IHOP - manipedi - Starbucks on just hyvä ohjelma päivään, jos vieraat haluaa kokea jotain "amerikkalaista". :) Toi lentokenttä kiinnostaisi muakin. Tulee vähän mieleen Malmin kenttä Helsingistä, joka tosin on yhä toiminnassa, mutta jossa näkee yhä sitä meininkiä, kun Finnair vielä käytti sitä kotikenttänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep eikö:D mun vieras tosi oli jo kokenut Jenkkimatkaaja ja on täällä asunutkin melkein vuoden lukioaikana. Tämä oli siis tällainen Jenkki-muistojen verestämispäivä :D

   Poista
 2. Tosi hauskalta ja rennolta paivalta kuullosti. Pienia amerikkalaisia juttuja yhdessa kaverin kanssa. Mikas sen mukavampaa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä ja ihanaa päästä näkemään vanhoja kavereita,joita ei enää tule turhan usein nähtyä :)

   Poista