torstai 24. maaliskuuta 2016

TBT - Alanya 2011

Loppukesästä 2011 tein vielä toisen pakettimatkan kaverinin Saanan kanssa Turkin Alanyaan. Muistaakseni kohde valikoitui pitkälti siksi, että lennot olivat suoraan kotikaupungistamme Vaasasta ja hintakin oli kohdillaan.

Turkissa olen käynyt noin viisi kertaa ja tämä oli niistä viimeisin reissu ja samalla viimeisin pakettimatka, jonka olen tehnyt! Nykyään on ehkä jotenkin vaikea kuvitella menevänsä pakettimatkalle, kun yleensä ne mielenkiintoisimmat kohteet löytyy omatoimimatkoilta. Ja eipä täältä USAsta taideta mitään samanlaisia pakettimatkoja järjestääkään? Musta tuntuu, että ainakin nämä texasilaiset lähtevät lomillaan joko (autolla) johonkin toiseen osavaltioon tai sitten Karibian risteilylle.

Näkymä meidän partsilta
Parasta tässä lomassa oli ehdottomasti tuo viimeisten kuvien venereissu. Saimme makoilla koko päivän veneen kannella nauttien auringosta, musiikista ja viinistä ja käydä puhaltamassa veteen veneen pysähtyessä. Täydellinen päivä <3

Reissu sijoittui ihan loppukesään ja Alanyassa oli kauden loppusesonki meneillään. Turisteja ei ollut enää paljoa ja kaupoista alkoi tavarat loppua. Myyjät ja ravintoloiden sisäänheittäjät alkoi selvästi kyllästyä turistien palvelemiseen ja me saatiin välillä ihan tosi törkeitä huuteluja peräämme kun ei jaksettu noteerata jokaista kaupustelijaa. Miehiltä saatu huomio alkoi myös toden teolla ärsyttää ja se sai vain kiihdyttämään askelia kaikenmaailman huutelijoiden kohdalla. Tämä on asia, mikä mua on aina ärsyttänyt Turkissa (ja Tunisiassa ja Egyptissä) lomaillessa. Ne huutelijat ja tyrkyttäjät pilaavat muuten hyvän kokemuksen kauniissa lomakohteessa. Alanyakin on niin kaunis paikka kukkuloineen ja raunioineen, mutta en kyllä tiedä lähtisinkö sinne enää juurikin niiden miesten takia. Ainakaan tyttöporukalla.

Mitä mieltä muut olette pakettimatkoista, Turkista ja näistä huutelijoista?

5 kommenttia:

 1. Kanarialtakin löytyy näitä huutelijoita, yleensä turistikeskusten ostareilta. Ja nämä ovat hyvin usein lähi-idästä tulleita myyjiä. Harvemmin olen törmännyt mihinkään törkeään, yleensä vaan myyntipuheita.
  Kerran olin kaverin kanssa lomalla kaksin, oltiin kahdeksantoista ja ekaa kertaa reisussa ilman vanhempia / aikuisia. Keksittiin eräällä ostarilla juoni myyjien päänmenoksi. Toinen aloitti puhumaan vaikkapa suomeksi ja toinen vastasi ruotsiksi. Sitten taas toinen jatkoi vaikkapa espanjaksi ja toinen vastasi saksaksi. Kyllä oli ukkojen ilmeet näkemisen arvoiset, kun eivät tienneet millä kielellä meille olisi pitänyt huudella! :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihi! Hyvä juoni teillä!
   Me saatiin kyllä iha ala-arvoista huutelua kirosanojen kera höystettynä, kun ei jaksettu jutella jokaisen kanssa (tai tingattiin liikaa). Arveltiin sen johtuvan just siitä, että oli tosiaan ihan loppusesonki ja näitä äijiä kyllästytti turistit...mene ja tiedä!

   Poista
 2. Me varataan edelleen pakettimatkoja jos etelään ollaan lähdössä, ihan vaan koska tulee usein jopa halvemmaksi kuin erikseen lennot&hotellit ostaessa ja koska se helppous lomalla houkuttaa :D kaupunkilomat kyl organisoidaan sit ite. Oon käynyt Istanbulissa viis kertaa ja se on kyl yks lempparikohteista! Muualla Turkissa en oo ikinä ollut...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Aivot narikkaan-lomat on kyllä kivoja :D täällä ei ees oo mitään (ainakaan halpoja) pakettimatkoja,kuten kirjoitinkin, että ei edes oo valinnanvaraa..

   Poista
  2. Mä taas en oo Turkissa ollut kuin noissa turistikohteissa: Alanyassa, Marmariksessa ja Antalyassa..Istanbuliin kyllä lähtisin vaikka heti:)

   Poista