tiistai 8. maaliskuuta 2016

Reissusuunnitelmia

Jos löytää suorat lennot Houstonista Costa Ricaan $164:llä (+verot) niin voiko silloin tehdä mitään muuta kuin varata ne? Ei mun mielestä:) Karibia ja Latinalainen Amerikka kohteena alkoi kiinnostaa kovasti viime vuotisen Karibian risteilyn myötä ja olenkin aina silloin tällöin katsellut lentoja vähän silmällä pitäen.

Karkaamme Costa Ricaan jo kuukauden päästä pitkäksi viikonlopuksi. Kuten aiemmin kirjoittelinkin, niin suunnitelmahan oli tosiaan tehdä joku pieni reissu ennen Ericin lähtöä bootcampille, että jaksaa sitten koko pitkän kesän ja syksyn kituuttaa töissä! Toki mä olen avoin pienille viikonloppureissusuunnitelmille kesällä ja syksylläkin jos seuraa ja lomaa vaan löytyy;)

Nyt kysymys kuuluukin onko kukaan käynyt Costa Ricassa? Kaipaisin vinkkejä erityisesti paikallisliikenteen toimivuudesta. Me lennetään pääkaupunkiin San Joseen, mutta tarkoitus on viettää pari yötä myös rannikolla ja vierailla mm. Manuel Antonion luonnonpuistossa.

19 kommenttia:

 1. Kuulostaa ihanalta lomalta! En ole kaynyt Costa Ricassa, mutta naapuri on Costa Ricasta :) Voin kysaista halta paikallisliikenteesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kysy ihmeessä:) unohdin tohon kirjoittaa, että nimenomaan siis mietitään kannattaako mielummin vuokrata auto vai pääseekö busseilla kätevästi ympäri maata.

   Poista
  2. Kuulemma kannattaa vuokrata auto, jos aikoo mennä useampaan paikkaan, koska bussit kulkee vähän miten sattuu. Ja jos satutte menemaan Jacoon, naapurin veli on siellä turismitoimistossa tms. toissa :)

   Poista
  3. Joo suunnitelmissa viettää vika yö Jacossa:) Thanks! Täytyypi miettiä siis autonvuokrausta..Sen kannalla Erickin oli.

   Poista
 2. Voi miten ihanan kuuloista! Neuvoa en osaa, mutta ota paljon kuvia ja matkaraporttia tänne ehdottomasti!

  VastaaPoista
 3. Oih, ihanan edulliset lennot! Mä olen viettänyt vain päivän Costa Rican sademetsässä (osana risteilyä), mutta menisin kyllä mielelläni takaisin käymään, sillä se vaikutti todella mielenkiintoiselta maalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, halvemmat kuin moneen kohteeseen täällä USAssa, mitä katselin:D ei siis paljon tarvinnut miettiä kun lennot oli klikattu ostoskoriin!

   Poista
 4. Siis, sehän olis suorastaan rikollista jättää tuonhintaiset lennot varaamatta! Ihan vähän vihreänä täällä nyt kuumottelen minäkin reissukuvia, niitä sitten paljon blogiin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin;) No niin nyt tekin vaan lomaa suunnittelemaan ja varailemaan! Se on kiva kun on aina jotain, mitä odottaa!:)

   Poista
 5. Uuu! Costa Rica on mun haavelistalla eläinten vuoksi. Oli kyllä halvat lennot. Kätevää, kun sieltä voi lähteä pitkäksi viikoksi noinkin eksoottisiin paikkoihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, suorat lennot 3,5h! Hullua :) Suomesta käsin nämä Väli- ja Etelä-Amerikan maat tuntui musta niin kaukaisilta...

   Poista
 6. Ihanaa! Yks niistä (tuhansista!) paikoista mihin mäkin toivon joskus pääseväni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on bucket listillä vaatimattomasti koko maailma ;) Mutta tämä on siis ehottomasti yksi ulkomailla asumisen parhaita puolia, että tällaiset suomalaiselle eksoottiset paikat tulevat helpommin saavutettaviksi!! Säkin oot päässyt vaikka mihin, minne ei välttämättä muuten heti tuis lähdettyä!

   Poista
  2. Todellakin! Ei Suomesta kyllä pahemmin reissata Kuwaitiin tai Bahrainiin esim :-)

   Poista
 7. Mahtavaa että löysitte noin edulliset liput! Meilläkin oli haaveissa tuonne matkustaa joitain vuosia sitten mutta silloin liput olivat törkeän hintaisia joten ei sitten menty :D innolla odottelen postauksiasi reissulta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei noilla hinnoilla kyllä paljon jääty miettimään;) ja hotellitkaan ei Costa Ricassa ole pahan hintaisia!

   Poista
 8. Hei! Olen asunut Costa Ricassa. :) Bussiliikenne toimii melko hyvin. Riippuen tietysti minne on menossa. Jos bussilla liikkuu, kannattaa aikatauluista ottaa hyvin selvää. Usein bussiliput kannattaa ostaa etukäteen, muuten voi jäädä ilman istumapaikkaa. Ainakin, jos on viikonloppuna liikenteessä. San Josessa on useita eri bussiasemia. Joten täytyy myös selvittää, miltä asemalta bussi lähtee. Auton vuokraus vaihtoehtona on varmasti helpompi, mutta omalla autolla liikkuessa kannattaa muistaa erilainen liikennekulttuuri sekä huomioida teiden kunnon vaihtelevuus. San Josesta Jacoon ja Jacosta Manuel Antonioon tie on kuitenkin hyväkuntoista. :)
  Salla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) me ollaan itseasiassa varattu nyt auto (maksoi joku reilu $30 parilta päivältä), eli sillä mennään...Katsoin google mapsista, noita reittejä ja näköjään aika lyheenkin matkaan saa tuhlattua pidemmän aikaa..Siitä kans päättelin, ettei taida ihan mitään valtateitä siellä maaseudulla olla, heh:)

   Poista