tiistai 15. maaliskuuta 2016

Olen huono matkailija

Aloin noin vuosi sitten käyttämään Hotels.comia hotellien varaamiseen ja sittemmin olenkin tehnyt kaikki hotellivaraukset heidän kauttaan. Syy tähän on se, että Hotels.com tarjoaa joka kymmenennen yön veloituksetta. Meillä tämä luku tuli täyteen jo kuukausia sitten (Eric varaili myös pari työmatkayötä hotels.comin kautta!), mutta ilmainen yö on jäänyt "roikkumaan", koska viimeisimmät matkat on suuntautuneet paikkoihin (LA, Suomi, Florida), joissa majoitus on hoitunut niin sanotusti omasta takaa.

Nyt vihdoin Costa Rican lennot varattua tuli sitten mahdollisuus käyttää tuo ilmaisyö hyväksi. Hotellit Costa Ricassa ovat yleisesti ottaen halpoja ja emme tietenkään halunneet ilmaisyötämme käyttää mihkään parin kympin murjuun. (Ilmaisyön "arvo" lasketaan aiemmin ostamiesi öiden keskiarvona ja täten meidän yön arvo oli jopa $100!) Päädyimme varaamaan Manuel Antonion kansallispuiston vieressä sijaitsevasta Hotel Villas El Parque-nimisestä hotellista sviitin. Tai itseasiassa tämä ei ilmeisesti ole perinteinen hotelli ollenkaan, vaan vuokrattavat huoneet ovat pieniä asuntoja ("condos"). Hintaa tällaiselle condolle tuli n. $140, joten meille tästä maksettavaa jäi vain nelisenkymppiä:) 

Luonto lähellä :)
Meri lähellä :)
Tällaisia tyyppejä kenties pyörimässä pusikoissa :) Mun ihan ykköstoive CR:n reissulle on bongata laiskiaisia, joita siellä pitäisi vilistä ihan mahottomasti:) Enkä kyllä apinoidenkaan näkemistä pistäisi ollenkaan pahitteeksi! Mutta kattokaa nyt tuota naamaa!

Yö, jonka tulemme Manuel Antonio-puiston siimeksessä viettämään on matkamme kolmas. Mehän lennämme pääkaupunkiin San Joseen, jossa vietämme kaksi ensimmäistä yötä. Siitä matka jatkuu Manuel Antonioon ja Jacon kautta takaisin San Josen lentokentälle. Hotellit on varattu, mutta siitä, miten meinaamme liikkua kaupungista toiseen, ei vielä ole tietoa. Haluaisimme vuokrata auton, mutta saavumme CR:aan keskiyöllä, jolloin lentokentän autovuokraamot ovat jo kiinni ainakin jos internettiin on luottaminen. Jähtäväksi nää siis, yritämmekö vain bongata San Josen kaduilta autovuokraamon, josta saisimme auton alle pariksi viimeiseksi päiväksi vai mitä keksimme. Kokeneet matkailijat - vinkkejä otetaan vastaan!

Olen kyllä aika huono matkailija täytyy sanoa. Varaan matkoja (sekä lentoja, että hotelleja) hetken mielijohteesta tekemättä taustatutkimusta, vertailuja ja suunnitelmia. Nytkin varasimme hotellit kaikkiin kolmeen kaupunkiin heti seuraavana päivänä lentojen ostamisesta sen suurempia miettimättä. Lähinnä Googlen "Costa Rica"-kuvahaun perusteella valitsimme kivannäköiset paikat ja tämän jälkeen etsimme Hotels.comista hotellit kyseisistä paikoista. Saa nähdä kaduttaako sitten paikan päällä, että menimme varailemaan hotelleja ympäri maita ja mantuja sen sijaan, että pysyisimme yhdellä alueella koko ajan. Veikkaan kuitenkin, että enemmän kaduttaisi, jos olisimme käyneet Costa Ricassa näkemättä yhtäkään rantaa, sademetsää tai laiskiaista!

San Josen hotellista maksoimme vähän vajaa $40 per yö ja Jacon yöhön tuhlasimme reilut $80. Halvemmallakin olisi päässyt, mutta ajattelimme nyt pistää elämän risaiseksi ja törsätä hirmuisen summan rahaa yösijoihin, hehe. (Tähän menessä olemme käyttäneet n. $300 per naama koko CR:n matkaan lentoineen eli ei siis todellakaan paha.) Missään hostelli-dormeissa ei oikein näin pariskuntana huvita majoittua ja ajattelimme, että miksemme samantien maksaisi kympin pari enemmän pienestä mukavuudesta tai luksuksesta, kun nyt kerran näin lyhyestä matkasta on kyse!

18 kommenttia:

 1. Mäkin oon huono matkailija kun en jaksa googletella ja vertailla etukäteen! Varattiin just toukokuulle lennot Düsseldorfiin kavereiden luo vieraileen ja sen jälkeen vasta aloin kattoo netistä et niin missäspäin Saksaa se on ja mitä siel voi tehdä :D Samoin kesälomasuunnittelu tuntuu jäävän ihan viime tippaan, luulen et mennään vaan matkatoimistoon ja käsketään niiden varata meille jotain kivaa. :D

  Mäkin haluun nähä laiskiaisia!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehehh! Kuulostaa jotenkin niin tutulta...mikähän siinä on, ettei niihin matkakohteisiin jaksa ikinä kunnolla tutustua kovin perinpohjaisesti etukäteen:D Johkin tunnettuun kohteeseen, kuten vaikka Pariisiin, on helppo mennä kun tietää etukäteen, mitä nähtävää siellä on..

   Poista
 2. Täälläkin ilmoittautuu yksi huono matkailija :) en jaksa kamalasti etukäteen mitään googlailla ja usein meidänkin matkat on sellaisia hetkellisiä päähänpistoja. Jos kaupunkilomalle ollaan menossa niin lähinnä katson että hotelli on tarpeeksi keskustassa :) voi vitsit, toivottavasti pääsette näkee laiskiaisia, ne näyttää niin suloisilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva etten oo ainut:D Välillä kun lukee joitain blogeja niin tulee vähän nolo olo itelle, kun huomaa, miten hyvin toiset on perillä kohteista ennen reissujaan kunnon to do-listojen yms kanssa...:D

   Poista
 3. Voi apua tuo laiskiainen! <3

  Ja hei, samaan huonon matkailijan kategoriaan tipahdan minä myös! :D Mä teen yleensä myös kaiken mahdollisen selvityksen matkaa varten siinä vaiheessa, kun liput (ja pahimmassa tapauksessa myös hotelli) on varattu ja homma menee reisille joka tapauksessa. Et onneksi siis oo ainoa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehh,, mäkin mietin että minnehän oon nytkin mennyt hotellit varaamaan ja jääkö meiltä Costa Rican parhaat palat näkemättä :D Noh, ainahan sinne voi lähteä uudestaan jos jää sellanen olo, että lisää pitäisi nähdä!

   Poista
 4. No mä oon kai sit joku supermatkailija, kun saatan aloittaa heinäkuisen kesälomareissun suunnittelun jo huhtikuussa... (ei kun sen siitä saa kun on vaaka...) Vaan ei tuo teidänkään reissun hinta pahalta kuulosta.

  Vitsi toi laiskiainen on ylisöpö, peukut pystyyn, että bongaat semmoisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisitko suunnitella meillekin hyvän päivä/retkiohjelman meidän reissulle :D hahha!! Kelpais. En tiedä, miksi oon niin saamaton, mitä tulee lomien suunnitteluun. Toisaalta on toki kiva mennä myös ihan spontaanisti ja tehdä sellaisia juttuja, mitkä milläkin hetkellä tuntuvat parhaalta.

   Mun on AIVAN PAKKO nähdä edes yksi ylisöpö laiskiainen (kiva kun joku muukin käyttää tuota "yli"-etuliitettä:D)

   Poista
 5. Laiskiaiset <3 Toivottavasti näette niitä paljon!

  Meillä vähän riippuu kohteesta tuo suunnittelu ja suunnittelemattomuus. Ihan normaalia kuitenkin, ettei suunnitella koko matkaa tarkasti ja saatetaan varata hotellitkin vasta pari päivää ennen matkaan lähtöä, vaikka lennot olisi varattu paria kuukautta aiemmin. Toimitaan aika viime tipassa.

  Etelä-Amerikan risteilyllä vuokrattiin monesta paikasta auto päiväksi siten, että marssittiin vaan liikkeeseen aamulla sisälle ja otettiin kosla alle päiväksi. Teidän tilanteessa koittaisin löytyykö Autoeuropen kautta noutopaikaksi San Josea ja yrittäisin varata auton teidän saapumista seuraavalle päivälle sieltä. Ellette siis ole tätä jo kokeilleet :) Tai sitten googlaisin vain paikallisia autovuokraamoita ja lähettäisin meiliä. Luulisi, että siellä kaupungillakin joku firma on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä katoin tuolta Autoeuropesta aiemmin ja näin siellä vaihtoehtona vaan San Josen lentokentän, mutta nyt kun menin uudestaan, niin olihan siellä se kaupunkikin :D Hyvä siis kun mainitsit asiasta! Varmasti nyt siis tehään niin, että varataan etukäteen joku kottero niin tulee halvemmaksi :) Kiitos Elina!

   Poista
  2. Tosta tulikin mieleen, että unohdin mainita sen, että naapuri ehdotti varata sen auton etukäteen, että saatte normihinnan. Muuten tulee kuulemma helposti lisahintaa vuokralle, jos se ei ole paperilla valmiiksi :) Mukavaa reissua!

   Poista
  3. Jep, hinnat kahelle päivälle alkaen $34:D tämä tuollaselle mini-Fiatille, mut eiköhän se meille riitä!

   Poista
 6. Mä käytän ihan hirveästi aikaa paikkojen googlailuun ja tiedon etsiskelyyn, mutta ei mun suunnitelmat välttämättä ole yhtään sen parempia. Mulla on Iiro epävarmuustekijänä: oon saattanut suunnitella tarkasti jotain, ja sitten tuo mies toteaa, että "ei ku tehdäänkin näin" ja päädytään jonnekin, mistä kummallakaan ei ole mitään hajua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en tiedä,miksi mä en jaksa tehdä tuollaista perinpohjaista suunnittelutyötä. Katson aina muutaman ns. "tärpin", jotka kannattaa kussakin paikassa nähdä, mutta muuten meen yleensä aika päämäärättömästi aina kohteessa :) Tuollaisen suunnittelijan kanssa on kyllä kiva lähteä reissuun (siis jos on samat mielenkiinnon kohteet).

   Poista
 7. Kas, en tiennytkään tosta hotels.comin diilistä - tai nyt kun luin tästä niin tuntu ehkä kaukaisesti tutulta, mut en vaan ole sisäistänyt asiaa. Hyvä vinkki siis! Ja ah, tässä tulee ihan kauhea matkakuume näistä teiän reissusuunnitelmista lukiessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä mun mielestä aika kannattavaa ollut varata Hotels.comin kautta kaikki hotellit :) ja kun ei olla voitu oikeen koskaa ottaa vaan sitä halvinta, kun usein ollut karvapallot mukana reissussa, niin kertyi ihan kivasti arvoakin tuolle yölle:)
   Sori hei kun aiheutin lisää matkakuumetta! Eikai auta kun nyt varata jotain reissua;)

   Poista
  2. Arvaa vaan, kuka meni heti taas googlettaan matkakohteita ja hotelleja ;P Vielä kun vaan osaisi päättää, että minne lähteä ja milloin!

   Poista
  3. Perus :D oot pian matkagoogletteluiden ammattilainen!

   Poista