torstai 24. maaliskuuta 2016

Muovipussikapina

En tykkää asioida täällä ruokakaupoissa, joissa ei ole itsepalvelukassoja, koska en tykkää siitä, että joku muu pakkaa ostokseni. Ei siksi, että mun ostosten pitäisi olla tietyssä järjestyksessä, vaan siksi, että inhoan paikallista pakkaustekniikkaa säälittävine muovipusseineen, jotka ovat suurinpiirtein samaa laatua kuin suomalaiset hedelmäpussit. Muovipusseissa on yleensä jo useampi reikä kaupasta kotiin päästyä ja ne ovat siten ihan käyttökelvottomia kapistuksia edes roskapusseiksi. Yhteen muovipussiin pakataan yleensä vain pari "saman tuoteperheen" tavaraa. Esim. mansikat ja omenat voi laittaa samaan pussiin, mutta mansikat ja kana tai vaikka pasta ja jogurtti eivät voi olla samassa pussissa. Ja auta armias jos ostat jonkun pesuaineen tai vaikka shampoon niin se joutaa aivan omaan pussiinsa. Yleensä siinä käy siis niin, että ostat 10 tuotetta ja sulla on vähintään viisi pussia. Todella järkevää ja luontoystävällistä siis. Täällä näkeekin aina kauppojen pihoissa mammoja työntämässä kauppakärryjä, joiden sisältö koostuu noin viidestäkymmenestä muovipussista. Koska jenkithän eivät ostaa vain vähän ruokaa kerrallaan...

Yleensä yritän muistaa ottaa kauppareissulle mukaan kestokassin ja suosin itsepalvelukassoja jos kaupasta vain sellainen löytyy. Valitettavasti meidän kahdesta lähimmästä kaupasta ei itsepalvelukassoja löydy, vaikka suurimmassa osassa kauppoja sellaisia tuntuukin olevan. Aina oman kauppakassin mukana tuominenkaan ei kuitenkaan auta. Mm. tänään kävi niin, että kun kesken pakkailuideni (pakkasin ostoksiani itse, vaikken itsepalvelukassalla ollutkaan) siirryin maksamaan ostoksiani, rynnisti viereisen kassan pakkaajapoika hätiin ja alkoi innokaasti pakata jäljellä olevia ostoksiani yhteistuumin kassapojan kanssa MUOVIKASSEIHIN. Sanoin, että mulla on tuo mun oma kassi mukana, mihin kassapoika vastaa ettei halunnut laittaa sitä liian täyteen (öö?). Pakkaajapoika nostaa valmiiksi täytetyt muovikassit sisältöineen mun kestokassiin ja ojentaa sen mulle. Minä sen sijaan nostan muovikassit ulos kestokassistani, laitan kaikki tuotteet kestokassiini ilman höttömuovikasseja ja ojennan ne pakkaajapojalle takaisin ja sanon, että kiitos, mutta yritän säästää luontoa. Molemmat pojat pahoittelevat kamalasti:D Kotona ostoksia purkaessa huomaan, että kassin sisältä löytyy kuin löytyykin vielä yksi muovipussi täynnä kissanruokaa! Perhana:D

Kaikki ostokset mahtuivat näin näppärästi kauppakassiin. En oikein ymmärrä kassa- ja pakkaajapoikien logiikkaa, jonka mukaan olisin tuohon tarvinnut vielä kolme höttömuovikassia lisäksi?

14 kommenttia:

 1. Aamen!! Kuinkahan paljon susta puhuttiin kaupan takahuoneessa... "There was this crazy weird girl - - " :D

  Täällä päin monet kaupungit on jo kieltänyt muovipussit. Siitä piti tulla joku koko CA:n osavaltion laajuinen kielto, mutta en tiedä, mitä sillekin ajatukselle on tapahtunut... Varmaan vastustettu liikaa tai jotain. Joka tapauksessa, vain harvasta kaupasta meidän alueelta löytyy enää muovipusseja. Paperikasseja on, mutta niistä täytyy maksaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha mietin kans samaa! No antaa puhua:D nämä ei tunnu täällä yhtään ymmärtävän, mitä "luontoystävällinen" tarkoittaa...En tiedä opetetaanko kouluissa täällä asiasta. Toivottavasti edes nykyään !! Sais tulla tännekin tuo muovipussikielto!

   Poista
 2. Hyvä että kapinoit muovipussitulvaa vastaan! Ihan idioottimaista tosiaan tuo että joka tuoteryhmälle omat pussinsa ja ettei pesuainetta voi laittaa samaan jogurttipurkin kanssa. Onko siinä oikeasti joku saastumisvaara kun pakkauksissahan molemmat kuitenkin ovat? En kai vaan tajua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä tiedä, mitä saastumista ne oikeen pelkää? Ehkä ymmärrän, että joku kana- tai lohipaketti voi vuotaa muiden ostosten päälle, mutta sitä en tajua, että miksei vaikka leipä ja jogurtti tai maito ja hammastahna vois olla samassa pussissa? ihan älytöntä... Ois kiva päästä kuulemaan, millainen "koulutus" näillä kassa- ja pakkaajatyypeillä on..

   Poista
 3. Täällä oli ennen kanssa tapana pakata juuri tavarat miljoonaan eri höttömuovipussiin mutta nyt vuodenvaihteessa esiteltiin uusi laki joka laskuttaa muovikasseista ja tuntuu että se on kyllä auttanut siihen problemaan. Nykyään porukka tuo sit omat kestokassit mukanaan mikä on hyvä juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai Briteissäkin ollut vielä noin kauan käytössä tämä esihistoriallinen systeemi...! Kyllähän ihmiset oppii tuomaan ne omat kassit ja nyssykät mukanaan, vaikka ensin pitäisikin kovasti muka vastustaa muutosta. Laittaisivat vaan täälläkin muutoksen pyörät pyörimään!

   Poista
 4. Kanariallakin alkoivat veloittaa muovipusseista, niin tuo älyttömyys loppui. Joka tavara oli eri pussissa ja se ilme, kun maksettuani jäin pakkaamaan 6 pussin tavarat kahteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä!! Haha kiva, että joku on samanlainen tavaroiden uudelleenpakkaaja kuin mä:D

   Poista
 5. Haha, hyvin kirjoitettu! Muistan itsekin avautuneeni samasta aiheesta alkuaikoina. Nykyisin meillä on kans aina oma kassi mukana. Ja jos se unohtuu, niin pyydetään paperikassia, koska ne on käteviä kierrätysjuttujen (etenkin -paperin) keräämiseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh kiitti :) oon kyllä itsekin tästä jossain vanhoissa postauksessa ohimennen avautunut, mutta nyt päätin omistaa asialle ihan oman postauksensa! Mäkin pyydän nykyään aika usein oman kauppakassiin kotiinjäädessä paperipussia (mä kans käytän niitä postin ym muun paperin kierrättämiseen) ja välillä myyjät on ihan pihalla, eikä ees tiennyt että heillä on paperikasseja(!!). Aika surullista :D

   Poista
 6. Komppaan muita, että muovikassit vaan maksulliseksi, niin loppuu moinen pelleily! Täällä Boulderissa on laissa säädetty muovikassit maksullisiksi koko kaupungin alueella. Minäkin asioin usein itsepalvelukassoilla, mutta kerrankin kun menin normaalille kassalle ja ojensin pakkaajalle oman kestokassini, hän otti oikein kunnia-asiaksi pakata ostokseni niin hyvin, että ne varmasti mahtuivat kaikki siihen yhteen kassiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi kaikissa muissa osavaltioissa ollaan niin edistyksellisiä paisti täällä Texasissa!! Koskahan nää takapajulan asukit tajuaa tulla perässä!?

   Poista
  2. Hahaa, oli pakko tulla tänne vielä jatkamaan juttua, kun kävin tänään Safewayssa.... kassa kysyi, onko mulla omaa kassia mukana, sanoin että ei ole, ja se silminnähden PAHEKSUI mua. :D Mutisi jotain pakatessa muovikassien huonoudesta ja huokaili ahdistuneena nostaessaan kassin mulle, koska "näitä muovikasseja on niin paljon ikävämpi nostella kuin kangaskasseja". Pitänee siirtää autoon pari kestokassia niin ei vastaisuudessa tarvitse joutua kassan paheksunnan kohteeksi!

   Poista
  3. :D ei voi olla totta! Ihanat koloradolaiset!

   Poista