torstai 25. helmikuuta 2016

TBT - Lublin 2010

Pitkästä aikaa Throwback Thursdayta!

Olin tosiaan vuonna 2010 vaihdossa Varsovassa, Puolassa kevätlukukauden ja rakastuin tuohon maahan ja silloin myös ajatus ulkomaille muutosta opintojen jälkeen sai alkunsa.

Teimme kavereiden kanssa pari reissua Puolan sisällä ja lisäksi matkustin bussilla Berliiniin ja Lviviin (Ukrainaan) viikonloppureissulle. Nyt jälkeenpäin harmittaa ettei noita reissuja tullut tehtyä enemmän Puolassa asumisen aikana. Sijainti keskellä Eurooppaa olisi ollut täydellinen siihen. Olin tuolloin kuitenkin vielä aika arka ja kokematon (omatoimi)matkaaja. Sen sijaan Varsova tuli hyvinkin tutuksi ja siellä tulikin tutkittua sitten lähes joka kolkka:)

Yksi näistä tekemistämme pikkureissuista Puolan sisällä kohdistui kaupunkiin nimeltä Lublin. Lähdimme sinne amerikkalaisen opiskelukaverini Timin kanssa junalla päiväksi ja tutkiskelimme pientä kaupunkia jalan nauttien ihanasta kevätsäästä...kunnes minut ryöstettiin! Tai itseasiassa en ole edes varma ryöstettiinkö mut vai olinko onnistunut tiputtamaan pienen kukkaroni itse. Olimme pyörimässä paikallisilla markkinoilla, jossa oli hyvin ruuhkaista ja ostaessani purkkaa jostain pikkukojusta en yhtäkkiä löytänytkään kukkaroani mistään! Yritimme hetken etsiä sitä mutta tuloksetta! Ei auttanut muu kuin soittaa Nordeaan ja sulkea Visa Electron ja lainata Timiltä rahat paluulippuun Varsovaan. Koko loppuvaihdon käytinkin sitten luottokorttia. Onneksi olin sellaisen hankkinut ennen vaihtoa ja ollut sentään sen verran fiksu, etten kantanut sitäkin kukkarossani kaikkien muiden korttien kanssa.

Noin viikko Lublinin reissun jälkeen sain sähköpostin yliopistoltani, että mulle oli saapunut sinne kirje. Joku ystävällinen ihminen oli löytänyt kukkaroni ja osannut lähettää sen sisällä olleen Varsovan yliopiston opiskelijakortin perusteella yliopistolle! Kukkarosta oli tietysti hävinnyt kaikki käteinen (sitä ei muistaakseni ollut onneksi kovin paljon), mutta kaikki kortit olivat tallella!

Musta tuntuu vieläkin uskomattomalta, että joku vaivautui lähettämään kukkaron takaisin! Kaikkialta taitaa löytyä luotettavia ihmisiä :)

Mulla on viime aikoina ollut kauhea ikävä Varsovaan ja olenkin haaveillut sinne takaisin matkustamisesta. Harmi kun täältä Eurooppaan lentäminen on niin kallista! Joku päivä vielä toteutan tämän ja teen vaikka pienen kiertomatkan Puolassa. Siellä on muuten ihan uskomattoman halpaa matkata busseilla ja junilla ja hotellitkin taitavat olla ihan Euroopan halvimpia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti