keskiviikko 10. helmikuuta 2016

Takapakkia

Meidän muuttosuunnitelmiin on tullut vähän mutkia. Tai pitäisi kai sanoa "mun muuttosuunnitelmiin". Mies saa lähteä ihan ajallaan. Homman nimi on nyt nimittäin se, että mun muuton ajankohta on hieman epäselvä eikä kukaan tiedä yhtäkkiä milloin täältä pääsen lähtemään. Ellen siis itse halua koko hommaa järjestää ja kustantaa. Ja mielelläänhän en sitä tekisi, kun itseni lisäksi pitäisi uuteen kotiin saada ... no koko omaisuus!

Alun perin homman piti olla selvä. Eric lähtee Chicagoon pariksi kuukaudeksi. Tämän jälkeen tulee nopeasti käväisemään kotona ja suuntaa sitten meidän uusille kotinurkille eteläiseen Kaliforniaan, jonne minä seuraan parin viikon jälkeen perästä. Muuttoyhtiön piti hoitaa meidän muutto ja kämpän piti meille hoitua uudesta kotikaupungista. Luultiin, että kaikki olisi helppoa ja meidän ei tarvitsisi huolehtia näistä muuttoon liittyvistä kiemuroista. Näin meille nimittäin oltiin kerrottu. Ja matkaahan tuonne uuteen kotipaikkaan täältä Houstonista on melkein 2500 kilometriä, eli tämä muutto ei todellakaan ole mikään pieni, tai halpa, juttu!

Lisäksi päänvaivaa aiheuttaa kämppä. Kämpän etsiminen tulee olemaan aika vaikeaa kun muuton tarkkaa ajankohtaa ei saada tietää kuin vasta ihan viime hetkellä. Nykyinenkin pitäisi tietää irtisanoa ajallaan.

Olen tähän asti vältellyt täällä kirjoittamasta näistä meidän suunnitelmista sen tarkemmin, mutta what the hell... Sopimus on siis kirjoitettu laivaston kanssa. Ensiksihän meille kerrottiin, että me voidaan hakea asuntoa laivaston tukikohdasta ja (huonekalujen ja muiden) muutto hoituu myös laivaston puolesta. Nyt ongelma näyttää olevan se, että kukaan ei ole varma onko mulla lupa (vielä) asua tuollaisessa tukikohdan kämpässä edes. Eric saa paperit, joista selviää mikä homman nimi on, vasta bootcampilla Michiganissa. Jolloin aikaa muuttoon ei ole siis enää kuin muutama hassu viikko tai jopa päivä. Alapa siinä sitten järjestämään asuntoa ja muuttoa maan toiselle puolelle. Mielelläni kun en kauhean paljon ylimääräistä täällä Houstonissa yksikseni odottelisi.

Meille kerrottiin, nyt kun sopimus on jo kirjoitettu, että yleensä puolisot eivät muutakaan miestensä perässä kun he lähtevät basic trainingiin (joka meidän tapauksessa on siis tuolla San Diegossa). Että mun pitäisi jäädä tänne Houstoniin yksin yli vuodeksi? Ei kiitos! Tokihan me saadaan siis itse järjestää minut tavaroineni ja kissoineni Kaliforniaan ja etsiä sieltä meille itse asunto, mutta en voi kuvitella tämän olevan kauhean halpaa. Rahallahan tuossa vaiheessa ei todellakaan nimittäin juhlita. Miehen tulot tulevat alokas-vaiheessa olemaan ihan naurettavan minimaaliset ja kaiken lisäksi musta tulee taas pakon sanelemana työtön ainakin joksikin aikaa!

Välillä tulee oikein mietittyä ja kirottua, että mihin sitä on taas tullut lupauduttua ja onko tässä yhtään mitään järkeä. Ruveta nyt ihan vapaaehtoisesti persaukiseksi! Tuon hetkellisen persaukisuuden olin hyväksynyt ja sitä varten on tässä säästettykin. Mutta että pitäisi vielä itse maksaa koko muutto tai vaihtoehtoisesti jäädä Houstoniin yli vuodeksi? Eihhh.... Tällä hetkellä tekisi mieli vaan haistattaa pitkät koko laivastolle ja San Diegolle! Kai sitä helpompiakin keinoja voisi ihminen keksiä päästääkseen muuttamaan uusiin paikkoihin kuin tämä!


Älkää ymmärtäkö väärin. Ensijärkytyksen ja sitä seuranneen "et todellakaan liity mihkään armeijaan"-itkun jälkeen tämä suunnitelma on tuntunut oikeastaan ihan hyvältä. Tähän asti ainakin. Ekan kerran meillä alettiin militarysta puhua jo joskus pari vuotta sitten. Ensiksi mietittiin Marineseja, sitten Armyä tai Navyä. Sitten koko suunnitelma jäikin taka-alalle miehen vuosi takaperin aloittaman uuden työn myötä. Työ ei kuitenkaan ole ollut ihan sitä, mitä hän olisi toivonut ja unelma militaryyn liittymisestä alkoi taas nostaa päätään. Tässä vaiheessa oli jo ihan selvää, että jos johonkin lähdetään niin se tulee olemaan Navy eli laivasto. Olihan heillä siellä tietty haara, josta tuo on koko ikänsä haaveillut. Siitä sitten pikku hiljaa askel kerrallaan alettiin sulattelemaan tätä suunnitelmaa ja kun minäkin annoin hyväksyntäni asialle niin ei muuta kuin prosessi käyntiin. Voin kertoa, että ei ole muuten ihan lyhyt ja helppo juttu ollut, eikä sitä noin vain militaryyn (tai Navyyn ainakaan) liitytä! Tai sekin kai toki vaikuttaa, mitä siellä Navyssä halajaa tehdä.

40 kommenttia:

 1. No onpa nuljua tuollainen epämääräisyys. Vuosi yksin Houstonissa kun haluaisi jo muualle kuulostaa kyllä tosi kohtuuttomalta. Toivottavasti löydätte jonkun järkevän ratkaisun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä mä luulen että ennemmin täältä lähetään omakustanteisesti vaikka viimesillä säästöillä kun että yksin jäisin niin pitkäksi aikaa tänne. Toivotaan et alkais asiat selkenemään..

   Poista
 2. Äh, voi ei, onpa kurjaa tuollainen! Ja mä kun luulin, että meidän tilanne kuulostaa hurjalta: vajaa 2kk aikaa muuttoon eikä vieläkään ole kämppää tiedossa - kun välittäjän mukaan ollaan edelleen aivan liian aikaisin liikkeellä!!! Viime tinka tuntuu olevan täällä avainsana muuttoasioissa :/ Toivottavasti saatte asiaan selvyyden pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ilmeisesti :D ei sovi mullekaan yhtään tollanen viime tinkaan jättäminen! Tykkään et asiat on suunnilteltuna ja järjestyksessä. Tsemppiä teillekin asunnonmetsästykseen:-)

   Poista
 3. Eiika, kamalaa venkslaamista :( Pari tuttavaa on olleet armeijassa/laivastossa/ilmavoimissa (ja mun kaly tyoskentelee Navylle vaikka onkin 'siviili'), ja tuntuu etta jokaisella militaryn osa-alalla on asiat ihan vinksallaan. Etta mikaan ei hoidu helposti ja kaikki on tosi sekavaa. Toivottavasti teidan asiat selkenee pian ja saatte muuttohommat hoidettua :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mäkin oon kuullut huhuja. Mulla tulee siis varmaan oleen stressikäyrä monesti aika korkeella kun oon vähän sellainen (turhastakin) stressaaja, jos asiat ei mee halutulla tavalla ja kaikki oo selvää. Pitää alottaa joku meditointikurssi haha!!

   Poista
 4. Tervetuloa tänne San Diegoon. :) Toivottavasti saatte asiat ratkeamaan parhain päin ja mahdollisimman äkkiä. Halpaahan täällä ei tosiaan Teksasiin verrattuna ole ollenkaan, mutta muutoin ihan jees paikka asua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitos:) katseltiinkin jotain kämppiä tuossa jo ja näyttää kyllä aika kivoissa hinnoissa liikkuvan ne vuokrat. Aika surkuhupaisa yhtälö tämä, että tulot laskee,mutta menot sen kun kasvaa :D

   Poista
 5. Tiedätkös sukellusvenemiehen vaimon Veeran? http://veerakaukanakotona.blogspot.fi/
  Häneltä voipi löytyä apuja tai lisätietoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä, Veeran ja Saran molempien kanssa oon viestitellyt asiasta :)

   Poista
 6. Epävarmuus on tietty ihan syvältä! Mutta niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin niin asioilla on tapana järjestyä.
  Peukut pystyyn täällä, että saatte asuntoasiat kuntoon hyvissä ajoin!
  Rohkeutta vaatii uran vaihto ja muutto ihan uusiin kuvioihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota mäkin yritän ittelleni hokea. Asioilla on tapana järjestyä! Ei vaan kyllä kauheesti auta tällaisella hetkellä kun tuntuu, että kaikki pistää vastaan:D mut juu...eiköhän tää tästä! Kiitoksia:)

   Poista
 7. Tsemppiä <3 Toivottavasti hommat menee kaikin puolin hyvin, eikä sun tarvitsisi jäädä yksin Houstoniin! Vaikka mies onkin nyt virallisesti ollut retired (full honors) niin ARMY kulkee mukana joka paikassa ja ihan kaiken aikaa. On siinä tosin puolensakin, ja pääset varmasti lähemmin tutustumaan kaikkeen siihen sitten, kun koko homma vaan lähtee rullaamaan eteenpäin! Ainakin ARMYlla ne hommat vaan... No, hoitui, mutta vähän mielenkiintoisessa tahdissa :D

  Laitan sulle sähköpostia tässä, kun vaan ehdin - en mä Navysta tiedä yhtään sen enempää, kuin mitä miehen isä on omia muistojaan jakanut, mutta ehkä ARMY wifeltakin jotain irtoaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 niin meillekin on vihjailtu et noita (muutto)kuluja mahdollisesti myöhemmin makseltais takas. Ei vaan paljo lohduta siinä vaiheessa kun omasta pussista saa maksaa jonku monen tonnin (?) muuttokuorman mantereen läpi:D Saa nähä jos kannattavammaksi tuis myydä nämä nykyiset ja ostaa siellä päässä sitten uudet kalusteet.

   Ja joo laita vaan s-postia. Kiva kuullu kaikista kokemuksista, vaikkei Army ja Navy ihan sama ookaan:)

   Poista
 8. Vau, ai Navyyn, se on kyllä valtava muutos teille molemmille! Samaa sanon kuin Asta, jos ne Navy hommat hoituu samalla lailla kun Armyn, niin mitä olen täällä vierestä seurannut että pitkää pinnaa ja joustoa tarvitaan (kuten esim se että B:n piti jäädä eläkkeelle, ja määrättiinkin jäämään tänne vielä toiseksi vuodeksi). Mutta tsemppiä ja onnea, toivottavasti muuttokuviot järjestyy pian.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh kiitti :) Kuten kirjoitin tuolla aiemmmin niin mun hermoilla joudun ehkä alottaan jonku meditaatiokurssin tässä piakkoin :D

   Poista
 9. Jes, susta tulee Cali girl :). Toi tunne "mihin olen taas lupautunut" on kyllä niin tuttu :D mutta sitten kun kaikki järjestyy lopulta kuitenkin, niin tulee se tunne että "näin tän pitikin mennä" ja unohtuu kaikki säädöt. Tsemppiä muuttokuvioihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nähtäväksi vaan jää koska ja kuinka pitkäksi aikaa! varmaa kun ei ole edes kuin kauan San Diegossakaan tullaan olemaan:D mut kai ne asiat tosiaan alkaa jotenkin järjestäytymään kuten kuuluukin. Kämpän metsästys täältä käsin (paikasta, jota ei tunne ollenkaan) ei vaan jotenkin yhtään houkuttelisi:D kumma juttu.

   Poista
 10. Voi että mikä tilanne! Epävarmuudessa on inhottava elää, kun ei voi muuta kuin pyöritellä peukaloita kun muuttaa päättää (tai jättää päättämättä!) sun asioista. Tsemppiä järjestelyihin, ei auta kuin odottaa ja toivoa asioiden hoitumista mahdollisimman kivuttomasti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se! Ei sovi mun luonteelle yhtään. Tykkään suunnitella ja järjestellä asioita:p Kiitos ja toivotaan että asiat lähtisi tästä pian rullaamaan!

   Poista
 11. Voi kökkö! Mä kyselen tietääkö Phill mitään asiasta, kun kotiudun täältä Suomesta. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mä aattelinkin laittaa sulle asiasta viestiä kun oot kotiutunut. Saatetaan tarvita vinkkejä myös asuntohommien suhteen siellä San Diegossa :)

   Poista
 12. Hei Kalifornia jee!! :) Toivottavasti kuviot selkenee - kuulostaa aika ikävältä tuollainen "vuosi yksinään" -vaihtoehto :o Voimia selvittelyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes kiitti :) ja Kalifornia tosiaan vaikuttaa kivalta vaihtoehdolta (jos niitä elinkustannuksia ei oteta huomioon heh).

   Poista
 13. Aah, onpas ärsyttävää! Ja symppaan sun tuntemuksia hyvin. Oon itekki tosi kärsimätön ja tykkään suunnitella kaiken valmiiksi.
  Pidän täällä peukkuja että kaikki ratkeaisi mahd. smoothisti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia:) ei oo kärsimättömällä helppoa!

   Poista
 14. Toivottavasti asiat järjestyvät - ja hienoa, se Kaliforniaan meno. Onnea kovasti prosessiin ja odotellaan kuulumisia !

  VastaaPoista
 15. Tsemppiä stressaavaan tilanteeseen. Toivottavasti kaikki jarjestyy pian ja paasette muuttamaan oman aikataulun mukaisesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pidetään sormet ja varpaat ristissä!

   Poista
 16. Tsemppiä täältä myös tosi paljon! Laitan sulle yksityisviestiä, jos osaisin olla avuksi liittyen noihin kiemuroihin erilaisista etuuksista...

  VastaaPoista
 17. Tsempit täältäkin! Ja Kalifornia, jee! Nää jutut on ollut Veeran blogissa hirveen mielenkiintoisia, vaikka ei omaan elämään liity kyllä millään lailla. :D Toivottavasti kaikki järjestyy parhain päin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) tuun kirjottaan täällä varmaan jonkin verran kyllä Navy-juttuja, mutta hirveen salasta tuppaa kaikki olemaan heh!

   Poista
 18. Mä arvasin, että lähette Kaliforniaan! :D Paljon tsemppiä muuttohommiin. Muuttaminen itessään on jo rasittavaa ja raskasta niin ei varmasti oo helppoa tuossa tilanteessa. Mutta kyllä ne asiat aina loppujenlopuksi järjestyy jollain tavalla, vaikka aina ei siltä tunnukkaan. Mä olin just Okinawalla ja siellä on tosi paljon Amerikan tukikohtia. Löytyy air forcea ja marinseja ja ties mitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee varmaan et oo ainut oikeaan osunut arvailija :) En kyllä välttämättä valitsisi itse Kaliforniaa, jos saisin valita kaikista osavaltioista. Ei sillä että siinä jotain vikaa olisi. Täällä vaan on niin paljon mahtavia paikkoja vielä näkemättä:) Nähtäväksi tosin jää, miten kauan Calissa edes tullaan majailemaan.

   Poista
 19. Mä vasta nyt pääsin meidän vierailuviikkojen jälkeen lukemaan blogeja, ja aivan huippua, että teillä on suunnitelmat edenneet ja Eric lähti toteuttamaan sitä, mitä halusi! Tai siis, onhan tuossa monta muttaa kyllä, mutta oon silti innoissani teidän puolesta. Uudet maisemat ja uudet kokemukset ei vaan voi olla huono juttu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Täälläkin ollaan innoissaan ja tuo sai juuri sen sopparin,jonka halusi, ja josta teidänkin kaa puhuttiin:)

   Poista