keskiviikko 17. helmikuuta 2016

San Diego

Muuttosuunnitelmat eivät ole selkiytyneet vieläkään yhtään enempää. Se ei silti ole estänyt mua googlettelemasta San Diego-juttuja ja tekemästä suunnitelmia.

Uskon, että tulen viihtymään San Diegossa. Pidin sen pohjoisnaapurista, Los Angelesistakin, ja monet ovat sanoneet SD:n olevan kivempi, eikä yhtä laajalle levinnyt kuin LA. Kuvissa SD ainakin näyttää kauniilta ja viihtyisältä!Tällaisia löytyy Googlen kuvahaulla San Diegosta :)

Se asia, mikä tulevassa asuinpaikassa kuitenkin huolestuttaa, on hintataso. Katselimme vähän kämppiä ihan vain hintatasoa silmällä pitäen ja näyttää siltä, että meidän on asuttava ei-yhtä-kivassa kämpässä kuin nyt ja kaiken lisäksi maksettava siitä vielä enemmän! (Musta meidän vuokra on nyt jo liikaa:D) Kyllähän se toki tiedettiin, että Kaliforniassa on kallista. Mutta silti se kirpaisee!

10 kommenttia:

 1. Ihanata! Mä muistan joskus kakarampana haaveilleeni kielimatkasta San Diegoon. Ja San Diegosta tulee myös mieleen elokuva Madagascar, kun ne elukat luulee päätyneensä San Diegon eläintarhaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin vai:)! Itse en tiennyt pari-kolme vuotta sitten San Diegosta vielä mitään, heh! En muistanut tuotakaan Madagaskarista, pitää ehkä katsoa se muistinvirkistämiseksi;)

   Poista
 2. Harmi etta muuttosuunnitelmat on viela auki :(

  Mun sister-in-law asuu San Diegossa ja tykkaa siita paljon (ja mun anoppi on muuttamassa sinne jahka sen soppari loppuu Italiassa). Ma haluaisin myos joskus kayda. Los Angelesista ma en ole kylla tykannyt, SD vaikuttaa paljon viihtyisammalta. Hintataso on tosiaan hurja, mutta ehka ne kivat maisemat yms sitten tasapainottaa sita? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näillä näkyminen menee johkin loka-marraskuulle varmaan oma muutto, mikä on paljon myöhemmin, mitä oisin halunnut:/

   Sun anoppi asuu Italiassa? Nice! Losi oli aika jännä..Mulla ei tullut sellainen olo että sinne haluaisin muuttaa, mutta silti tykkäsin siitä jotenkin ja olihan siellä kaunista! Lähinnä ne pitkät välimatkat ja turistien määrä siellä oli ne huonot puolet ja nuohan pitäisi juurikin olla paremmin SD:ssa:)

   Poista
 3. Hih tidät jo varmaan sanomattakin mun mielipiteen San Diegosta :). Täällä on sellainen iso seinämaalauksin, jossa lukee America's finest City. Valitettavasti vaan tuo hintatasokin on ihan totta... Onneksi kuitenkin laivaston BAH (basic allowance for housing) vaihtelee kaupungin hintatason mukaan. San Diegon BAH löytyy sieltä listan korkeimmastapäästä. http://militarybenefits.info/2016-bah-basic-allowance-for-housing-rates/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tiedän ;) sun kertoman perusteella se on erinomainen paikka!:)
   BAH on joo onneksi n.600 dollaria korkeampi SD:ssä kuin täällä Houstonissa. Sekin kertoo jotain siitä kämppien hintatasosta :D

   Poista
 4. San Diego näyttää kivalta :) toivottavasti sunkin muuttosuunnitelmat selkeytyis! Just ton hintatason takia meidänkin muuttosuunnitelmat on vähän jäissä... ollaan siis suunniteltu muuttavamme lähemmäs Wieniä ettei mun tarvis matkustaa joka päivä tätä 1,5h suuntaansa, mutta kun joka paikassa on niin paljon kalliimpaa kuin meidän nykyinen asunto! Ollaan siis varauduttu maksaan enemmän mut en mä kyl mitään tonnin vuokria ala maksaan jostain kaksiosta tai kolmiosta :/ missä hinnoissa siellä San Diegossa pyöritään ja millasissa Teksasissa? En osaa jotenkin yhtään aatella paitsi et Teksasin "halpuudesta" oon kuullu kun yks kaveri asuu just Houstonissa :) tosin se asu vähän aikaa Kansasissa töiden takia ja siel oli kuulemma vielä halvempaa asua kuin Teksasissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe no Texas on halpa USAn mittakaavassa. Me maksetaan 1 bedroomin asunnosta $1030/kk (+vesi, sähkö, netti). Asutaan vähän täällä landella siis. Monet kaverit, jotka asuu keskeisemillä alueilla maksaa jopa pari tonnia kuussa. Katsottiin että n. $1500/kk me saatettaisiin joku koppero SD:stä löytää:D Itekin kauhustelin näitä vuokria tänne muuttaessa (sen jälkeen kun olin Vaasassa maksanut sen. 400€/kk yksiöstä). Nyt näihin on jo tottunut....

   Poista
 5. Näyttääpä tosi kivalta kaupungilta! Toivottavasti muuttosuunnitelmat selviävät pian, inhottavaa tuollainen epätietoisuus. Ja tsemppiä asunnonmetsästykseen (teillekin)! Pidän peukkuja, että löydätte jonkun edullisen ja viihtyisän kämpän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mustakin:-) Ja kiitoksia, samoin teille!

   Poista