maanantai 11. tammikuuta 2016

Kissaton on huoleton

Yksi viikonloppu taas takana. Päätin pitää rennon löhöilyviikonlopun, koska olo on ollut vähän nuhainen (tai ehkä tämä on jotain allergiaa, en tiedä?) ja hoitaa rästissä olevia juttuja, kuten käydä vaihtamassa autoon öljyt ja viemässä pari kuukautta nurkissa pyörineet lahjoituskassit pelastusarmeijalle. Erickin on nyt sellaisessa projektissa töissä pari viikkoa, että työpäivät kestävät sellaiset 12-14 tuntia, eikä vapaapäiviä ole. Sain siis olla ihan omissa oloissa melkeinpä koko viikonlopun. Jospa ensi viikonloppuna poistuisi jo "ihmisten ilmoille" ja vaikka yrittäisi taas olla vähän sosiaalinen.

Lauantaiaamuna vein Aadan eläinlääkärille rokotettavaksi ja raukka tuli ihan tosi kipeäksi noista rokotteista. Ruoka tai juoma ei maistunut ja kissa oli aivan apaattinen ja kosketusherkkä vielä sunnuntainakin. Soitin eläinlääkärille, ja kysyin pitäisikö tässä alkaa huolestua. Hän käski antamaan kissalle puolikkaan 25mg:n Benadrylin ja VOI LUOJA! Lääkkeen nielaistuaan Aada meni ihan paniikkiin, raapi mun kädet verille (tästä todisteena valkoinen kissa koristeltuna punaisilla verilänteillä) sen suusta alkoi tulvia kuolaa ja vaahtoa. Itsekin olin tuossa vaiheessa ihan paniikissa ja yritin rauhoittaa paniikissa kuolaavaa kissaa kuitenkaan tietämättä mitä tehdä! Luulin että kissa tukehtuu! Tätä jatkui noin vartin jonka jälkeen kuolaaminen luojan kiitos loppui. Aada oli kyllä ihan hermostunut vielä pari tuntia tämän episodin jälkeenkin eikä antanut mun koskea itseensä. En kyllä enää ikinä anna kissoilleni Benadryliä. Ja annoin vieläpä varmuuden vuoksi vain noin 1/4:n enkä puolikasta tablettia kuten eläinlääkäri oli ohjeistanut. Tänä aamuna kissa oli jo onneksi entisellään, kehräsi tyytyväisenä vieressä ja suostui syömäänkin vähän. Mulla tuo kauhuskenaario on edelleen valitettavasti tuoreena mielessä (sekä syvät ja kipeät naarmut kummassakin kädessä). Miksi musta tuntuu, että meillä on jatkuvasti jotain kissaongelmia? Kai se on niin että lemmikitön on huoleton...

Aada eläinlääkärillä, missä se käyttäytyi (toisin kuin veljensä) erittäin mallikkaasti, eikä päästänyt inahdustakaan saadessaan kolme kappaletta rokotteita nahkaansa. 

12 kommenttia:

 1. Voi ei, kuulostaa kyllä todella pelottavalta tilanteelta! Onneksi Aada voi nyt jo paremmin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kyllä oli! Kamalaa kun ei voi tehdä mitään auttaakseen ja eläin on ihan paniikissa.

   Poista
 2. Hui kauheeta, tosi pelottavaa! Toivottavasti Aadalla on nyt taas kaikki hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä palannut ihan entiselleen. Aika pelottavaa kyllä, että rokotteita ja sitten myöhemmin Benadrylillä oli tuollainen vaikutus..

   Poista
 3. Kuulostaa pelottavalta. :( Toivottavasti kaikki on nyt hyvin! Noi eläinlääkärireissut on jotenkin niin kamalia, meidänkin kisu Suomessa on aina niin säälittävä raasu sen jälkeen, alkaa ihan itteäänkin aina itkettään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ronikin oli kesällä röntgenkuvien oton jälkeen ihan säälittävä ja väsynyt ja makasi koko vuorokauden sängyn alla. Käy niin sääliksi niitä, eikä ne ymmärrä, että niiden omaksi parhaaksi niitä sinne lääkärille kuskataan...

   Poista
 4. On varmasti ollut hirveä ja pelottava tilanne. :( Hyvä että Aada voi nyt kuitenkin paremmin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noista pienistä aina joutuu kantamaan huolta <3

   Poista
 5. Hyi kamala, johan tuossa itsekin säikähtää puolikuoliaaksi... Onneksi eläimet ei kanna kaunaa tai saa sillä lailla traumoja kuin ihmiset. Ja hyvä, että Aada on paremmassa kunnossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, sitä ne ei kyllä tee. Aada ei tunnu muistavan koko juttua ja kiehnää taas jaloissa kehräten ihan kaiken aikaa:)

   Poista
 6. Pelottavaa! Kun mulla oli kissa sain kanssa olla siitä koko ajan huolissaan, se kun kävi ulkona ja välillä oli tappeluissakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kyllä varmaan pystyisi päästämään kissoja enää ulos. Saisi aina olla huolissaan. Meidän kissa jäi Suomessa kaksi (!!) kertaa auton alle. Selvisi kyllä kummastakin,mutta oli puolikuuro ja -sokea! ja lisäksi kateissa/omilla teillään välillä päiviä.

   Poista