lauantai 19. joulukuuta 2015

Lentokentällä

Täällä ollaan Miamin lentokentällä odottelemassa seuraavaa lentoa Helsinkiin. En ollenkaan ollut tajunnut, että meillä on näin pitkä vaihto (5h) täällä. Amerikkalaiset lentokentät on supertylsiä. Niissä on aina just samat vaihtoehdot mitä tulee kauppoihin ja ravintoloihin: pari kioskia, joista saa matkamuistoja, karkkia ja limsaa, pari pikaruokapaikkaa ja ehkä säkällä yksi taxfree-myymälä tai pubi. Sama homma täällä. Ainoat ruokavaihtoehdot tässä terminaalissa oli Pizza Hut tai kioskin valmisleivät. Päädyttiin tuohon ekaan vaihtoehtoon. Nyt on vielä 3h aikaa tapettavana ennen lennon lähtöä. Oisi paljon kivempi olla "jumissa" jossain eurooppalaisella kentällä, vaikka Heathrowlla, jossa voi pyöriä kaupoissa ja käydä ravintolassa. Hauskaa tässä Miamissa tosin on se, että koska meillä on täältä lento suoraan Helsinkiin, niin täällä on paljon Suomituristeja ruskettuneena varvassandaaleissaan ja muissa kesähepeneissään hölöttämässä suomea:D Mehän ollaan itse kunnon talvitamineissa (molemmilla parkat kainalossa) heh.

En ole muuten IKINÄ eläissäni nähnyt sellaista kaaosta, mikä meitä odotti tänäaamuna Houstonin Bush-kentällä! Jonot sekä check iniin, että turvatarkastukseen kiemurteli pitkin kentän aulaa ja käytäviä. Ihmiset oli paniikissa ja kuulin parin kertovan virkailijoille heidän lentonsa lähtevän puolen tunnin päästä. Ei kyllä mitään mahkuja, että oisivat kerenneet. Me oltiin onneksi kentällä paria tuntia ennen, joten kerettiin. Mutta mekin vain juuri ja juuri. Edelliseltä lennolta Miamiin oli myöhästynyt joukko ihmisiä, joita yriteltiin mahduttaa meidän lennolle, mutta kaikki eivät mahtuneet joulun ollessa kiireistä aikaa. En kyllä muista tällaista viime vuodelta ollenkaan? Lennettiin ihan tänä samana aattoa edeltävänä viikonloppuna, mutta sunnuntaina. En tiedä, miten tänä vuonna tilanne oli räjähtänyt tällä lailla käsiin. Oon vieläkin yllättynyt, että kerettiin ekalle lennolle ne Houstonin jonot nähtyäni...

19 kommenttia:

 1. Turvallista loppumatkaa ja tervetuloa Suomeen!

  VastaaPoista
 2. Hyvää Matkaa ! Ja Hyvää Joulua !

  VastaaPoista
 3. Ihania rantamaisemia siellä riittää.
  Hyvää matkaa

  VastaaPoista
 4. Hyvää matkaa ja Suomen reissua. Me lennetään vasta keskiviikkona, tosin maan sisällä vaan. Toivon ettei olis ihan älytöntä ruuhkaa, mutta todennäköisesti on... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Nyt oli kyllä ihan maailmanloppuruuhkat. Ja kumpikaan meidän laukuista ei löytänyt perille. Kääk:D

   Poista
 5. Mikähän siinäkin on, ettei Amerikassa ole ymmärretty tehdä lentokentistä shoppailu- ja ravintolakeitaita. Vähintäänkin outoa. Turvallista matkaa ja mukavaa Suomi-lomaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aika jännä. Varsinkin sellaisia Walgreens/Cvs-tyyppisiä kauppoja usein huomaan kaipaavani. Ja onhan niissä isoissa ja väljissä taxfree-myymälöissäkin ihan kiva tappaa aikaa.

   Poista
  2. Ja kiitos :) Hyvää joulua teillekin.

   Poista
 6. Hyvää Suomi-reissua ja ihanaa joulua! Mäkin lennän tänään illalla:)

  VastaaPoista
 7. Tiistainakin oli jo yllättävän paljon porukkaa liikkeellä ja just turvatarkastukseen sai jonottaa aika kauan. Jonon pää oli sentään kuitenkin just ja just vielä sen jonotustilan sisäpuolella. Sen verran kauan siinä kuitenkin meni, että saatiin aika suorilta kävellä koneeseen, vaikka oltiin kanssa pari tuntia ennen lähtöä kentällä. No eipä tarvinnut miettiä, miten kuluttaa aikaa tylsällä kentällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nyt kiemurteli jonot lähes ulos asti. Oli tilanne räjähtänyt ihan käsiin :D Ja check innistä lähtevät laukkuhihnatkaan ei toiminut, mikä vamaan osaltaan hidasti hommaa.

   Poista
 8. Toivottavasti loppumatka Suomeen sujui hyvin. Ihanaa joulua ja onnea uudelle vuodelle! :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matka sujui oikein hyvin kiitos vain:) Ihanaa joulua sullekin <3

   Poista