tiistai 8. joulukuuta 2015

Jouluisia mietteitä

Mikä tuoksu kuuluu jouluusi?
Piparin tuoksu. Löysin Halloweenin aikaan Bath And Body Worksista Pumpkin Spice-seinätuoksuja, jotka musta tuoksuu aivan piparille. Nyt meidän olohuoneessa siis tuoksuu pipari (tai jonkun toisen mielestä pumpkin spice).

Lempijouluruokasi, joka ei saa puuttua pöydästä?
Kinkku. Mielellään mumman ja paapan kiviuunissa paistettu.

Herkku, jota täytyy joka joulu saada?
Riisipuuro. Muuten sanoisin konvehdit, mutta tänä jouluna on pärjättävä ilman.

Mieluisin joulujuomasi?
Jostain syystä olen aina juonut fantaa jouluruuan kanssa. Kai se appelsiinin maku jotenkin sopii jouluun. Mutta koska fanta ei ole tyypillinen joulujuoma, enkä enää oikeastaan juo limsoja, niin sanon glögi.


Ei-niin-perinteinen kuusi Heathrown kentällä vuonna 2014

Mikä joulukoriste on erityisen tärkeä tai merkityksellinen?
Kuusi on oikeastaan ainoa, jolla on merkitystä. Tänä(kään) vuonna en kyllä koristele omaa kotia jouluiseksi, koska itse joulu vietetään muualla.

Mikä joululaulu tuo joulutunnelman?
Kaikki joululaulut tuovat tunnelman, mutta suosikkejani ovat varmaan Varpunen jouluaamuna ja Sylvian joululaulu. Amerikkalaiset joululaulut ovat muuten ihan erilaisia (superhilpeitä ja -vauhdikkaita) kuin pohjoismaalaiset, minkä olen huomannut viimeistään tässä viime viikkojen aikana jouluradiota kuunnellessa. Ne sopii paremmin taustamusaksi illanviettoon, kun taas suomalaiset joululaulut on ehkä enemmän sellaisia yksin kuunneltavia.

Kerro jokin lahja lapsuudestasi, joka on jäänyt mieleen?
Tähän täytyy sanoa Nintendo 64. En muista oltiinko me edes toivottu sitä, vai mistä iskä sen keksi, mutta siitä tuli heti suuri hitti, vaikken edes mistään peleistä tykkää. Tv:n edestä ei olisi millään malttanut pysyä pois tuona jouluna! Sitä jaksettiin pelata muutama vuosi ja sen jälkeen mitkään muut pelit ei ole saaneet mua kiinnostumaan.

5 kommenttia:

 1. Täällä kanssa yksi Bath and body worksin tuoksuista tykkäävä :D Meilläkin joulukoristelut jää vähiin tänä vuonnakin taas...mutta onneksi joulutunnelmiin pääsee kyllä muutenkin, kun joululaulut soi joka paikassa ja joulutavaraa riittää katseltavaksi;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu täytyy myöntää, että oon vähän koukussa tuohon putiikkiin:)
   Mä ostin pienen radion työpöydälle ja nyt kuuntelen 99.1:stä lähes joka päivä kun ne soittaa joululauluja non stop:)

   Poista
 2. Mä taas vihaan suomalaisia joululauluja, kun ne just on niin synkkiä! Kuuntelen aina amerikkalaisia rallatuksia.
  Mulle lanttulaatikko on ehdoton jouluruoka, elokuussa toin kilon lanttuja Suomesta ja keitin ne soseeksi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei niissä amerikkalaisissa mitään vikaa oo, en sitä meinannut. Monilla suomalaisilla vaan on erityinen merkitys kun niitä on kuunnellut jo lapsuudessa..Vähän kyllä alkaa jotkut amerikkalaiset rallatukset ärsyttää tässä vaiheessa kun niitä on kuunnellut muutaman viikon töissä tauotta...En ymmärrä miksi nämä soittaa samoja lauluja koko ajan:D

   Poista
  2. Ja täällä pitäis itse soittaa jos haluis kuulla... Dubaissa sentään kuulin muutaman joululaulun kaupassa.

   Poista