maanantai 16. marraskuuta 2015

Joululeffoja

Tuo mun mies oli tana viikonloppuna ekan kerran viikonlopun kotona sitten syyskuun! On siis vahan reissua pukannut viime aikoina herralla. Taman "kunniaksi" kaytiin pitkasta aikaa vahan shoppailemassa uusia vaatteita, vedettiin kunnon Les Mills-maratonit (E:kin on nyt innostunut noista tunneista, mika on vaan plussaa, niin saan sen seuraksi sinne pomppimaan) ja kaytiin leffassa katsomassa taman vuoden joululeffa Love the Coopers. Olin ehka hieman pettynyt tahan leffaan. En yleensa oikeen pida elokuvista, joissa on kertojaaani ja tassakin leffassa se vaan hairitsi. Traileri vaikutti lupaavammalta kuin mita itse leffa sitten loppupeleissa oli. Mutta joululeffat nyt yleensakin kuuluu mun suosikkeihin ja niista saa kivaa joulufiilista, joten pakkohan tama oli kayda katsomassa. Vaikka amerikkalainen joulu nyt vahan overi onkin suomalaiseen verrattuna. Leffoissa varsinkin. Taman leffan lopussa oli kiva pieni yllari kun selvisi kuka se tarinan kertoja onkaan :) En viitsi spoilata kuitenkaan, jos ruudun takaa loytyy joku, jolta leffa on viela nakematta.


Amerikkalaisissa joululeffoissa on aina niin ihana tunnelma ja kaikki, niin nuoret kuin vanhatkin, juhlivat yhdessa. Niin se kylla vaikuttaa olevan oikeassa elamassakin taalla, etta ystavyys ei katso ikaa. Yksi niista asioista, joista pidan eniten tassa maassa.

Olisiko teilla suositella hyvia joululeffoja niiden perinteisten Home Alone/Love Actually ynna muiden lisaksi? Katsoin muutama paiva sitten Netflixista 12 Dates of Christmas-nimisen patkan ja se oli ihan yllattavan hyva ollakseen vahan tuntemattomampi tapaus.

10 kommenttia:

 1. En oo nähny elokuvaa, enkä tarvii kuin juu / ei-vastauksen, mutta haluan arvata: Näkyykö kertojaääni noissa kuvissa?

  VastaaPoista
 2. Oo, täytyykin käydä katsomassa tuo, tykkään kyllä niin joululeffoista! Mulla ei ole kun ehdottaa The Holiday ja It's a wonderful Life jotka molemmat varmaan tiedät jo...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa en oo koskaan katsonut tuota It's a wonderful lifea.Täytyy katsoa jos se ois Netflixissä. Kiitti vinkistä:)

   Poista
 3. Ei mitään hajua leffasta mut tuli ekana mieleen et se kertoja on varmaan toi koira :D

  VastaaPoista
 4. Tota, en nyt ole ihan varma mitä sä oot mieltä tällaisesta joululeffasta, mutta muhun suurimman vaikutuksen on tehnyt Joyeux Noël ( http://www.imdb.com/title/tt0424205/ ), joka kertoo siitä, kun ensimmäisen maailmansodan aikana saksalaiset ja ranskalaiset joukot solmivat omin päin rauhan yhdeksi päiväksi. Muistan itkeneeni leffassa, ja itse leffasta jäi sellainen haikea hyvä mieli, ja välissä myös nauroin. Että jos vähän sotaisammat joululeffat kelpaa... En kyllä tiedä mistä tuon löytää. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vinkistä. Pitää pitää silmät auki jos tulee vastaan jossain. Ei varmaan Netflixistä löydy. (Ei löytynyt Apollo 13:kaan, joten sekin on vielä katsottavien listalla:D)

   Poista
 5. Mäkin tykkään katsoa joululeffoja ja Love Actually on mun ehdoton lemppari. Just selasin Netflixin jouluelokuvia, täytyy alkaa katselemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itekin oon niitä selaillut ja varmaan tuun katsomaan niistä aika monet..vaikka ne jotain never heard/b-luokan leffoja suurimmaksi osaksi näyttää olevankin..

   Poista