torstai 29. lokakuuta 2015

Throwback Thursday: Pariisi 2012

Reilu kolmisen vuotta takaperin me tehtiin Ericin kanssa meidän eka yhteinen ulkomaanreissu, jos ei lasketa sitä kun E kävi vierailemassa mun luona Göteborgissa, jossa olin vaihdossa vuoden 2012 ekan puoliskon. Muutin Ruotsiin vain kuukauden seurustelun jälkeen ja siinä menikin heti suhde testiin. Mutta hyvin selvittiin. Muutama kuukausi Suomeen paluuni jälkeen me lähdettiin pidennetyksi viikonlopuksi Pariisin, jonne Norwegian ainakin tuolloin lensi halvalla. Muistaakseni maksettiin noista lennoista noin 60e per naama. Hullu ajatus, kun täällä USAssa maan sisäisetkin lennot on ihan yber-kalliita!

Kerta Pariisissa oli meille kummallekin eka, joten must do/see-listalta löytyi kaikki ne perusjutut: Eiffeli, katakombit, Louvre, Riemukaari, Montmartre, Notre Dame, kävelyä Seinen rannalla jne. Kamalalla vauhdilla vedettiin koko pitkä viikonloppu (onneksi kaupungissa on erittäin hyvä ja kattava metrosysteemi) kun kaikki piti nähdä. Sää oli syksyisen kolea ja melkein koko reissun ajan vettä piskotteli taivaalta enemmän tai vähemmän, eikä meillä ollut mukana edes lämpöisiä tai sateenkestäviä vaatteita, koska säätiedotus oli lupaillut ihan toisenlaisia kelejä. Sään lisäksi joka paikassa vallitseva ihmispaljous ärsytti, emmekä kumpikaan tainneet ihastua kaupunkiin kovin paljoa. Nyt jälkeenpäin ajateltuna antaisin Pariisille kyllä mielelläni toisen mahdollisuuden. Onhan se nyt kaunis kaupunki! Ja varsinkin näin USAssa asumisen jälkeen osaa arvostaa vanhoja eurooppalaisia (kävely-ystävällisiä) kaupunkeja ihan eri lailla!

Selvästikään en osannut vielä jenkkihymyn jaloa taitoa tuolloin!

Amélie on yksi mun kaikkien aikojen lempparielokuvista, joten tähän kahvilaan oli pakko päästä käymään!
Croissanttia ja viiniä kun kerran Ranskassa ollaan :)


Jardin du Luxembourg





6 kommenttia:

 1. Kivoja muistoja! Silloin kun mä olin Pariisissa parin kaverin kanssa, mä vonkasin että oltais käyty ostamassa viiniä, patonkia ja juustoa ja menty Eiffel-tornin puistoalueelle piknikille, mutta kukaan ei innostunut ajatuksesta...vielä kerran mä aion kuitenkin sinne piknikille päästä! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi :D Etköhän sä tuon vielä toteuta!;) mekään ei kyllä mihkään ruoholle voitu istua sään ollessa mitä oli, mutta puiston penkillä ja Seinen rannalla sentään saatiin nautiskella vähän viiniä ja croisantteja.

   Poista
 2. Me oltiin lukioaikana leirikoulussa 5 pv Lontoo - 5 pv Pariisi. Lennettiin Britteihin, kanaalijunalla Pariisiin ja taas lentäen kotiSuomeen. Toukokuun alussa oli kivat kelit ja reissu oli kyllä mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää vaikuttaa kyllä valitettavan paljon reissufiilikseen. Tai ainakin se sitten jos ei sopivia varusteita k.o. sääolosuhteisiin tullut pakattua:)

   Poista
 3. Pariisi on ollut mullakin listalla yksi niistä paikoista, jonne olisi mielettömän kiva päästä käymään. No, ehkä vielä joskus! Etelä-Ranskassa ainakin Nizza on hirmu ihana kaupunki, sinne uusiksi!

  Ja mitä - pakko oli tulla kunmastelemaan ihan ääneen sitä, että oot siis asunut Göteborgissa? Muistelin tosin jotain tämän suuntaista lukeneenikin, mutta... Lähinnä siksi tämä "järkytys" aiheesta lienee sen verran iso, että me lennettiin takaisin Suomeen muutaman päivän Göteborg-lomalta tasan viikko sitten! Oli kyllä kiva kaupunki - kauheasti ei ehditty kierrellä, mutta Skansen Kronan käytiin ihastelemassa ja tramilla reissattiin kaupunkia ristiin rastiin. Hassua ajatella, että ollaan tällä tavalla liikuttu samoissa maisemissa, mitä nyt "vähän" eri aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu Göteborgissa tuli asusteltua jonkin aikaa. Ihana kaupunki kyllä on, vaikka silloin ajoittain jopa otti päähän olla siellä sattuneesta syystä :D

   Nizzassa en ookaan käynyt. Tässä maailmassa on liikaa paikkoja..Miten kaikissa kerkeää käydä elämänsä aikana!!

   Poista