torstai 15. lokakuuta 2015

Throwback Thursday: Koli 2012

Nyt taitaa seurata tämän blogin eka Throwback Thursday. Kuvat on kaveriporukalla tehdyltä Kolin vaellukselta syksyllä 2012. Ajettiin Vaasasta Itä-Suomeen Herajärvenkierrokselle pitkäksi viikonlopuksi ja patikoitiin siellä neljä päivää. Nukuttiin yöt teltassa, laavulla ja kodassa ja ruuat kokattiin itse nuotiolla tai Trangialla. Muistan vieläkin, miten palelin öisin mun kesämakuupussissa, joka oli tarkoitettu joillekin 15 asteen lämpötiloille. Syksyiset yöt kun tuppasi menemään lähes pakkasen puolelle :D Tämä on mun elämän eka ja ainoa kunnon vaellus ja muistelen sitä kaiholla. Ehkä yksi parhaita ja eniten mieleenjääneitä yksittäisiä kokemuksia koko elämässä. Haluan ehdottomasti tehdä jotain samantyylistä uudelleen. Ja mahdollisimman pian mielellään :) Luonnossa sielu lepää!


 
 

6 kommenttia:

 1. Hienot on maisemat ja varmasti ollut ikimuistoista. Kolilla on käyty kesällä ja keväällä hiihtelemässä, mutta ei koskaan mitään monen päivän vaellusta. Ihan vaan lenkki sinne, toinen tuonne. Minun vaellushaavelistalla on Halti. Olishan se hienoa huiputtaa Suomen korkein tunturi; etenkin kun isäkin on siellä nuorena käynyt, mutta minä en (vielä).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä Suomesta löytyy niin hienoja maisemia! Tuolloin iski vaelluskärpänen ja valitettavasti en sitten päässyt uudelleen ennen tänne muuttoa vaellukselle. VAasan lähistöltä ei löydy hyviä maastoja eikä löydy kyllä (varsinkaan) täältä Houstonistakaan!

   Poista
 2. Ihania kuvia! Ja muutenkin kiva katsella vanhoja kuvia ennen tätä blogia :)

  Oon joskus pentuna käynyt Kolilla päiväreissulla mutta nyt tuli himo päästä vaeltamaan tuonne! Oottelen kyllä ensi kesään asti niin ei tarvitse kärvistellä kylmyydessä makuupussissa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi menkää ihmeessä. Kesällä on se huono, että on hyttysiä. Syksyllä taas tarvii kyllä ehdottomasti kunnon makuupussin!! :D ja muutenkin lämmintä mukaan.

   Katsotaan jos löytyisi lisää "ennen blogia"- kuvia tällaisiin muisteloihin julkaistavaksi:)

   Poista
 3. Lappi ! <3 En ole vielä koskaan päässyt vaeltamaan Lapissa, mutta se on vahvana mun listalla, kun muutenkin molemmista (vaeltamisesta ja Lapista) tykkään. Suunnittelitteko reissua muuten jotenkin, löytykö netistä jotain reittivinkkejä vai oliko joku teistä jo käynyt Kolilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koli on siis tuolla Joensuun/Kuopion suunnilla, ei siis ihan lapissa. Mäkään en oo koskaan käyny lapissa :( alunperin oli tarkoitus lähteä lappiin vaeltamaan, mutta ajomatka osoittautui liian pitkäks viikonloppureissulle Vaasasta. Me ostettiin sieltä Heräjärvenkierroksen infosta sellainen kartta, jossa oli pari eri (pitkää) reittiä. Se tuli ehottomasti tarpeeseen, siitä näki minne pitää mennä kun polku haarautuu ja näki korkeuserot. Netistä toki etukäteen oltii katottu millasia reittejä tuolla Kolilla on ja haluttiin ehottomasti sellanen pitkä, missä täytyt yöpyä päiväreittien sijasta. Suosittelen:)

   Poista