torstai 8. lokakuuta 2015

Hevostelua

Muistatteko rescue-tallin, jonka löysin aiemmin tänä vuonna ja jossa kävin aluksi hyvinkin ahkeraan? Syy miksi heppakuulumisia ei kuitenkaan täällä blogissa ole viime aikoina ollut, on se että talli pakkasi kimpsunsa ja kampsunsa (ja tietysti pollensa) ja muutti Santa Festä Mont Belvieu-nimiseen paikkaan ja ajomatka meiltä tallille piteni siten 35 kilometristä 48:n! Musta tuo matka oli jo valmiiksi vähän turhan pitkä ja nyt kun se piteni entisestään niin se alkaa olla vähä siinä rajoilla, että viitsiikö sinne ajella. Tykkään niin hepoista ja tallilla puuhailusta, ja tietysti tällainen hyväntekeväisyysjärjestössä mukana oleminen tekee touhusta vielä erityisempää. Mutta rajansa kaikella. 35 kilsaa oli vielä Amerikan mittakaavassa sellainen "doable" ajomatka, mutta 48 ei kyllä enää sitä ole. Tallipäivät ovat siis vähentyneet ja tulevat valitettavasti pysymään aika minimissä tässä tulevaisuudessakin. Ellei jostain lähempää löytyisi paikkaa, jossa käydä.

Seuraavat kuvat on otettu viime sunnuntaina tallin uusista tiloista. Sain vihdoin ja viimein Ericinkin hepan selkään:) Se vaan ei mennyt ihan toivotulla tavalla ja Jack-heppa huomasi heti, että E oli hieman kokemattomampi hevosmies ja köpötteli mm. suoraan sisään talliin (E selässä siis) :D Hups. Myös hieno ravi- ja laukkapyrähdys tuli otettua, Jackin aloitteesta, mutta hienosti pysyi mies selässä. Ericin ratsastuksen jälkeen sainkin sitten itse hypätä oman ratsuni, Silverin, selästä pois ja pitää vielä Jackille pienen kurinpalautuksen! Toivotaan, että saan tuon miehen silti vielä hevosen selkään toisen kerran vaikka nyt kävikin näin.

Jack ja Chester
Tallin uusin asukki - Oliver-possu. Niin söpö! Huomatkaa koirankoppi ;)
Nöf nöf! Käykää katsomassa hieno Oliver-video Instagramissa: https://instagram.com/p/8go4jrhTFR/ 
Tallin aasi, jonka nimeä en tiedä
Tallin juniori Chester
30-v mummeli Sugar
..ja 30-v paappeli Silver, jolla mä ratsastin ensiksi Ericin tapellessa Jackin kanssa. Näin vanhoilla hepoilla se ratsastamimen on kylläkin lähinnä ihan vain rauhallista köpöttelyä. Toisaalta esim. tästä Silveristä ei koskaan uskoisi että on jo noin vanha. Ei ulkonäöstä eikä käytöksestä!
"Vanha" projektiponini Brownie, joka oli pulskistunut kovasti viime näkemästä.

Tässä kohtaa taisi alkaa jännittää :D
Heppa satuloitu. Tässä kohtaa vielä hymyilyttää.
Kurinpalautus - Jack osaa vain western-tyylin ja minä englantilaisen, joten meidänkään yhteistyö ei suju täysin ongelmitta. Niille jotka eivät tiedä: westerniä, eli lännenratsastusta, tulisi ratsastaa hyvin pitkillä ohjilla pitäen niistä vain yhdellä kädellä kiinni. 
Yritys ohjata yhdellä kädellä - kyllä mä vielä opin!


Ennen kotiinlähtöä ruokittiin vielä hepat ja sanottiin niille heipat. Ilmeellä:)

12 kommenttia:

 1. Harmin paikka kun talli muutti niin kauas! Matka on kyllä hirvittävän pitkä nyt sitten käydä tuolla.
  Enpä voinut hymyilemättä lukea ratsastusreissustanne, Jack-heppa huomasi tilaisuutensa vähän niskuroida :)
  Aika vaikealta kuulostaa tuo western-tyyli, mutta kaikkeenhan sitä oppii harjoittelemalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosi harmi kyllä, koska niin kauan olin etsinyt tallia, jossa käydä ja nyt sitten kun sellainen löytyi niin se meni muuttamaan!
   Jack oli varmaan oikein iloinen, kun sai tehdä mitä mieli teki;) Ericiä ei taas kauheasti naurattanut haha!

   Poista
 2. Olipa harmi että talli muutti vielä paljon kauemmaksi susta, se vaikutti tosi kivalta paikalta! Ja toivottavasti Eric uskaltautuu vielä joskus uudestaan hepan selkään ;) Mä sain miehen suostuteltua ja huomenna hän pääsee ensimmäistä kertaa hepan selkään kun mennään ratsastamaan....Saa nähdä mitä siitä tulee ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa noniin mahtavaa, miehet vaan ratsaille ;) Toivotaan että sun omasi saa vähän laiskemmanpuoleisen pollen alle!

   Poista
 3. Kyllä ei voi olla kuin tyytyväinen, että oma ratsastelupaikka on n. 8 km päässä. Kyllä minäkin katselin n. 40 km:n päässä olevaa, edullisempaa tallia, mutta jos ero välimatkassa on yli 30 km, niin kyllä tuo sijainti vie voiton, vaikka se kalliimpi olisikin. (...ja vaikka bensakulutkin laskisi mukaan, se jää kalliimmaksi, mutta silti...)

  Voi Ericiä noiden heppojen kanssa! Onneksi mun ukko sai aikanaan kun suostui hevosen selkään niin laiskan ja kiltin pollen, että se ei enempiä hötkyillyt. Ei tuo mies silti kuulemma toista kertaa ratsaille aio. Kyllä ne hevoset vaan jotenkin tuntee, onko siellä viejä vai vikisijä kyydissä!

  Mun ekalla tallilla opetettiin western-ratsastusta, mutta en mä niin pitkälle ehtinyt, että osaisin vaan yhdellä kädellä ohjata. Nyt oonkin sit mennyt lähinnä issikoilla, joten ne on taas lajinsa erikseen.

  Että mua nauratti Oliver-possu! Melkein yhtä suloisen ruma kuin meidän Oliver! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kuulostaisi tuollainen 8km oikein hyvältä:) muistan kun Suomessa lapsena tallille oli 11km ja tuntui että se on Toooosi kaukana:D amerikassa asustelu vähän suhteuttaa näitä välimatkoja haha!

   Eric on tosiaan lapsena kyllä ratsastellut. Heillä oli ihan omia heppoja, mutta oli vissiin loppunut aika nopeaa innostus kun joku poni oli viskannut pienen pojan selästä :D Ja näin kauan sitten meni, että saatiin mies hevosen selkään uudemman kerran. Kyllä siitä huomasi, että selvästi on jotain kokemusta. Asento oli tosi hyvä esimerkiksi ja ei mennyt heti paniikkiin kun heppa päätti lähteä juoksemaan:D mutta harjoitusta kyllä vaatii tuo silti:D

   Ai niin teillä oli myös Oliver:D hauskaa! Tuo possu oli kyllä niin hellyytävä, ihan kuin koira siellä kopissaan lelujensa kanssa.

   Poista
 4. Kurja juttu, että talli muutti vieläkin kauemmaksi. :(

  Aivan ihania kyllä nuo kaikki tallin asukit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ja eikö olekin :) ihana sekalainen sakki!

   Poista
 5. O-ou, mahdetaankohan me päästä sille vaellukselle ollenkaan? Mulle taisi tulla tän postauksen lukemisesta enemmän traumoja kuin Ericille ;) Mulle käy ihan saleen just noin ja siihen päälle vielä se heitto pois selästä :O

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei joojoo!! Nää on ei-kauheen-hyvin-koulutettuja rescueheppoja. Ne vaellusmestan pollet menee ihan letkajenkassa;)

   Poista
  2. Jos Ericin ratsastushommat ei tyssänneet tohon, niin kyllä mäkin kait sit sellaisen pomminvarman kyytiin uskaltaudun :)

   Poista
  3. Joo joo ;) kun tulee joku sopiva viikonloppu niin säiden kuin menojenkin puolesta niin mennään!

   Poista