sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Täällä taas

Karibian risteily on takana ja vieraiden loma lähenee loppuaan. Ollaan keretty tehdä niin paljon kaikenlaista, että tuntuu kuin siitä olisi jo pieni ikuisuus, kun hain vieraat lentokentältä. Myös paljon sellaista, mitä olisi myös haluttu tehdä, ei olla valitettavasti keretty. Niin se aika menee.

Tänään vedettiin kuitenkin vielä yksi asia yli to do-listalta ja käytiin safari-tyylisessä eläintarhassa, Bayou Wildlife Zoossa. Siellä eläimillä on paljon tilaa toisin kuin usein peruseläintarhojen pienissä häkeissä. Kyseinen paikka toimii myös loukkaantuneiden villieläinten kuntoutuskeskuksena ja ainakin osa paikan peuroista oli rescue-peuroja :) iso peukku sille!

Lipunmyynnistä sai pientä lisämaksua vastaan ostaa ruokaa eläimille. Monet eläimistä olivatkin tosi kesyjä ja lähtivät seuraamaan meitä herkkupalojen toivossa. Ja suoraa kädestähän ne söivät :) Ihana paikka ja erityisesti peurat ja (taas) vuohet vei myn sydämen:)


Tämä tyyppi käppäili ihan muina miehinä (tai ehkä naisina?) parkkipaikalla ja tuli kerjäämään ruokaa.
Lipun hintaan kuului n. 45 minuuttia kestävä "juna-ajelu" läpi eläinten tarhojen ja laidunten. Monet eläimistä tunkivat naamansa vaunuun ja ihmisten herkkukippoihin. Varsinkin strutsit ja emut oli aika hyökkääviä:D

"Anna papana!" 

Parikuukautinen kirahvivauva Jakob
Kamelimamma Cindy, joka kuulemma joka aamu odottaa portilla ekoja vierailijoita herkkukippoineen


Tämä tyyppi oli asettautunut suoraan ruokakulhoon makoilemaan. Ruokien päälle.

Paikan sisään- ja uloskäynti kulkee läpi alueen, jossa eläimet saivat vapaana käyskennellä. Ikkunan alas rullatessa saikin monenlaisia märkiä kuonoja ja turpia sisään autoon:) Oli yllättävää, miten monet eri lajien edustajat elelivät keskenään sulassa sovussa samoissa aitauksissa. Välillä apajilla olikin yhtä aikaa vaikkapa laama ja strutsi!Lisää viimeisestä parista viikosta ja meidän risteilystä seuraa myöhemmin, kunhan kerkeän käydä kaikki kuvat läpi:) Niitä on tullut otettua muutama.

13 kommenttia:

 1. Kiva että teillä on ollut mukava loma!

  Mekin tykätään Bayou Wildlife Parkista. Koko päänsä sinne junavaunun sisään herkkupalan toivossa työntävät kamelit on mun mielestä erityisen hupaisia. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SUn blogia selailemalla muistinkin paikan olemassaolon itseasiassa:) muistin kuulleeni tästä paikasta, mutta se jäi unholaan kunnes sitten törmäsin siihen sun postaukseen siitä! Ja onneksi törmäsin. Ihana paikka:)

   Poista
  2. Haa, kiva kuulla!! Ei olla itsekään käyty tuolla aikoihin, pitäis ehkä laittaa listalle, nyt kun ilmatkin alkaa olla vähän miellyttävämpiä. :)

   Poista
 2. Oih, ihanan näköinen paikka! Me ollaan käyty samantyylisessä puistossa Kanadassa ja vitsit ne elukat oli innoissaan tunkemassa niitä turpiansa namikuppiin :) teidän loma on kuulostanut ihanalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistankin parista blogista lukeneneeni samantapaisesta paikasta Kanadassa. Tämä tällainen "eläintarha" oli kyllä paljon enemmän mun mieleen kuin perinteinen. Pääsee ihan kunnolla kosketuksiin eläinten kanssa!:)

   Poista
 3. Mahtavan kuuloinen loma teillä on ollut! Näyttää hyvältä tuo wildlife park, kun eläimet tulee itse kerjäämään ruokaa. Ausseissa oli monta tuon tyylistä paikkaa. Tokikin siellä eläimet olivat australialaisia pussieläimiä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täälläkin oli muutamia erilaisia pussieläimiä, mutta ne oli ihan kunnon aitauksissa eikä voinut silittää/syöttää. Ei tainneet olla tarpeeksi kesyjä:)

   Poista
 4. Normi eläintarhaan verrattuna tuo on aivan ihanan tuntuinen paikka! Ruokakulhossa makoilu ruokailun jälkeen, heh, jotenkin niin hellyttävä kuva :) Nuo vuohet on kyllä ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, oli. En oo enää mikään perus eläintarhojen suurin fani. Liian usein alkaa käymään ne pienissä häkeissä olevat eläimet sääliksi:/

   Poista
 5. Tuollaisia paikkoja pitäis olla lisää! :) Ihanalta näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin pitäisi. Sai tosi hyvälle mielelle:)

   Poista
 6. Voi että, ompa mahtava paikka. :) Ja tuo kirahvivauva on niin söötti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli niin paljon kaikkia supersöpöjä vauveleita ja vähän isompiakin eläimiä:)

   Poista