maanantai 21. syyskuuta 2015

Downtown Houston

Meidän Suomen vieraita oli ilmeisesti jäänyt vähän kaihertamaan se, ettei me viime vuoden reissulla menty käymään Houstonin keskustassa, eli downtownissa. Oma "downtown-tietoisuuteni" perustui lähinnä muutamaan lyhyeen vierailuun tai autolla läpiajoon ja tiesin, että siellä ei ole oikein mitään. Houstonin keskustaa ei voi verratakaan esim. Austinin viihtyisään kävelykeskustaan, jossa tunnelma on rento ja jalan kiva liikkua. Kyllä täälläkin toki kävellen pääsee, mutta mitään nähtävää ei oikein ole.

Tämän vuoden vierailulle olinkin sitten vieraiden iloksi buukannut meille yhden hotelliyön Marriot-ketjun Courtyard Houston Downtown-hotellista, joka sijaitsee suoraa ytimessä. Me saavuttiin paikalle lauantai-iltapäivällä ja lähdettiin siitä sitten aika nopeaa käppäilemään ympäri katuja. Aikamme talsittuamme joutuivat Suomen vieraatkin varmaan toteamaan, että ei downtownissa oikeen mitään tosiaan ole. Jopa ravintolat ja terassit, joihin voisi istahtaa nauttimaan yhden juoman paahtavassa helteessä (vaikka syksy onkin jo alkanut, huitelevat lämpötilat täällä vieläkin useimpina päivinä yli kolmessakympissä) tuntuivat olevan vähissä. Olin kuullut keskustan katujen alta löytyvän maanalaisen tunneliverkoston, jossa on mm. kauppoja, mutta hotellin henkilökunnalta asiasta kysäistyämme kertoivat he meille sen olevan valitettavasti kiinni jo näin lauantai-iltapäivällä.
Päädyimme syömään illallista mulle jo ennestään tutun Flying Saucer-pubin terassilla ja illan edetessä huomasimme ikäväksemme kasvavan kodittomien ja muiden ihme hiippareiden määrän kaduilla. Pubiruuan ja parin siiderin ja oluen jälkeen päätimmekin suunnata takaisin hotellille ja viettää loppuillan suosiolla hotellin uima-allasalueella. Kävelymatka hotellille oli vähän ikävä, kun kaikenlaiset ihme tyypit huutelivat meidän perään. Onneksi Jussi oli mukana. Kaksi tyttöä olisi varmasti saanut vieläkin enemmän huuteluja osakseen. Ericinkin oli alun perin tarkoitus lähteä mukaan hotelliin, mutta hänen pomonsa lähettikin hänet Puolaan(!!), jonne hän lensi aiemmin samana päivänä. (Ja mähän olin tästä hieman kade, koska oon tosiaan ollut Varsovassa vaihdossa ja tykästyin tuohon kaupunkiin ja maahan ihan tosi paljon.)

Maiston ekan kerran texasilaista siideriä. En ollut ennen edes tiennyt sellaista olevankaan. Hyvää oli (eikä maistunut hunajalle kuten tölkki antaa ymmärtää)!
Tässä vaiheessa ilta alkoi vähän hämärtyä ja kummallisten tyyppien määrä kaduilla kasvaa.
Uima-allasalueella oli myös kiva poreallas, josta mulla ei löytynyt yhtään säädyllistä kuvaa :D
Ericin piti tosiaan siis olla kissavahtina meidän risteilyn ajan. Silloin aikoinaan kun me tuo risteily varattiin, E oli juuri vasta aloittanut uudessa työssään eikä heti viitsinyt alkaa kyselemään lomaa. Sen piti kuitenkin olla pomon mukaan ok, että E on Houstonissa tämän viikon ajan, mutta herra pomo päättikin olla vähän mulkvisti ja laittaa miehen matkaan pienellä varoitusajalla. Eikä asiaan auttanut neuvottelut. Ei siis auttanut muu kuin varata kisuille koppi hoitolasta ja ne saikin nyt ekaa kertaa viettää sitten heti kuusi yötä kerralla meidän eläinlääkärin kissahoitolassa. Molemmat karvapallerot oli ihan kauhusta jäykkänä jouduttuaan hoitolan häkkiin ja sihisivät sieltä jopa mulle mun kurkkiessa sisään! Erityisesti Roni-parka vihaa tuota paikka sydämensä pohjasta, koska on joutunut sinne piikillä tökittäväksi useaan otteeseen. Haettuamme kissat viikon päästä kotia, Ronin papereissa lukikin "shy cat" ja Aadan papereissa "friendly cat", mikä meitä vähän nauratti, koska yleensä näiden kattien luonteet menee vähän toisinpäin :) Onneksi kisulit ovat jo kuitenkin leppyneet eivätkä tunnu kantavan meille kaunaa tuosta.

Aada rakastui Jussiin ihan totaalisesti ja olisi ollut sylissä vaikka kuinka pitkiä aikoja :D Tämä oli aika huvittavaa, koska meidän Aadanhan on vähän sellainen ujo diiva, joka ei ihan kenestä vain tykkää
Herra Poni

6 kommenttia:

 1. Mäkin maistoin hunajasiideriä tänä kesänä, kun kaveri toi sitä Slovakiasta. Maistuu tosiaan vaan makeemmalta omenasiideriltä, ei niinkään hunajalta. :) Olipa tosiaan tympeetä pomolta lähettää heti reissuun vaik oli toisin sovittu! Ja tylsä just kun uudessa paikassa ei oikein voi viel neuvotellakaan ettei heti anna huonoo kuvaa itsestää jos ne aattelis et jaa tää laittaa aina vastaan :D Onneks kissat leppy hoitokokemuksen jälkeen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä hunajasidu ei yllättäen ollut edes kovi makeaa. Siksi varmaan tykkäsinkin siitä. Oon enemmän juuri kuivien siiderien ystävä ja täällä on niitä aika huono valikoima.
   Tuo E:n pomon yllätys sai kyllä veren kiehumaan etenkin tän kissahomman takia. Tuo kissahoitolaan vieminen ei todellakaan oo myöskään ilmaista ja ihan mojova laski tuli sieltä:D ensi kerralla kokeillaan eri paikkkaa!

   Poista
 2. Aivan ihana tuo viimeinen kuva! :)

  Mulla oli kanssa joskus kissa, joka ei ihan hirveesti silittelyistä ja sylittelyistä välittänyt. Mutta sitten kun toin ton mieheni ekaa kertaa näytille, niin kissa ottikin heti parhaaksi kaverikseen ja olisi koko ajan vaan nukkunut sylissä. :)

  Tosi kurja pomo ja harmi kun kissat hoitolaan joutuivat menemään. Onneksi leppyivät kuitenkin nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kissat osaa kyllä välillä yllättää:) niin ne itsenäiset ja omapäiset tyypitkin vaan yllättäen kiintyy joihinkin ihmisiin. Musta kissoilta saadut huomion- ja hellyydenosoitukset on vielä jotenkin koskettavampia kuin koirilta, kun tietää että niitä ei niin vaan miellytetäkään:)

   Poista
 3. Olipa harmillista kun pomo niin sanotusti pomotti :(
  Onneksi karvakamut leppyivät nopeasti kun pääsivät omaan rakkaaseen kotiin :)
  Kuvat on tosiaan ihania!
  Olikos tuolla altaalla noin rauhallista ja vähän porukkaa illalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooei tainnut olla mikään kiva koettelemus tuo kisuille ja ensi kerralla saavatkin kissat kokeilla eri hoitopaikkaa, joka ei ole eläinlääkäri ollenkaan ja, jossa on vähän viihtyisämmät ja isommat kopit.

   Tuolla altaalla tosiaan ei meidän lisäksi ollut kuin yksi toinen kolmen hengen porukka, joka sekin lähti pian. TÄällä "tropiikissa" taitaa monille altaat olla niin arkipäivää , ettei se paljon hetkauta jos sellainen hotellista löytyy:D

   Poista