tiistai 11. elokuuta 2015

Lisää synttäreiden juhlintaa

Tuolla minun miehellä oli eilen synttärit, (on siis syntynyt kahdeksan päivää mun jälkeen;)) mutta niitä juhlistettiin jo sunnuntaina, koska maanantai on työpäivä. Näitäkään synttäreitä ei juhlistettu suuren maailman malliin vaan ihan hissukseen oltiin, eikä tehty mitään sen ihmeellisempää.

Halusin leipoa synttärikakun ja -pullat Suomi-tyyliin ja hyvin upposi molemmat niin Ericille kuin hänen perheelleenkin, joka tuli meille kakkukahveille. Lapset vain vähän nirsoilivat, kun ovat kai tottuneet jenkkien ällömakeisiin lisäainepommeihin?:D Erickään ei ollut tällaista kakkua ennen nähnyt tai maistanut ja tulikin kauhistuneena kysymään mitä kakulle tapahtui kun olin sen koristeluvaiheessa leikannut kahteen osaan kostuttamista ja hillon levittämistä varten:DVieraiden lähdettyä me huilattiin vähän aikaa ja lähdettiin sitten kohti Kemahia. Olin päättänyt viedä E:n syömään kreikkalaiseen Bakkhus-ravintolaan, sillä olin kuullut siellä olevan hyvää ruokaa ja jo kauan halunnut kokeilla paikkaa. Välimerellinen ruoka on myös ihan toivottua vaihtelua näihin paikallisiin ketjurafloihin täällä.
Ruoka oli tosi hyvää, mutta tilattiin vähän liian isot annokset ja vielä alkupalojen kera ja oltiinkin molemmat ihan ähkynä ruuan jälkeen. Onneksi ohjelmassa ei ollut mitään extremeä:)

Olin varannut meille ruuan jälkeen tunnin "risteilyn" Boardwalk Fantasea-jahdilla (tai veneellä, en nyt tiedä kumpiko tuo oli). Tuolla paatilla olisi voinut mun mielestä seilailla vähän pidempäänkin, mutta en nähnyt firman nettisivuilla muita vaihtoehtoja kuin tuon tunnin risteilyn. Jahdilla oli myös baari ja ravintola, joten siellä pystyi syödä ja juoda niin halutessaan. Me ei ähkynä tietenkään syöty, mutta nautittiin yhdet juomat, jotka oli yllätteäen ihan kohtuuhintaiset - $5!


Tämä oli ainut onnistunut kuva jahdin kyydistä. Mun kännykkä on alkanut tekemään ärsyttäviä "valoraitoja" aurinkoisella ilmalla otettuihin kuviin :/ 
Voin sanoa että oli kuuma! Ihan tuskaisan kuuma! Alkais pikkuhiljaa riittämään nämä tukalat helteet:)

8 kommenttia:

 1. Onnea ukkelillekin, oletteko siis samanikäisiä? Miten ne ameriikkalaiset sitten saa kakuista ällömakeita, jos ei niitä täytetä?

  Kyllä teillä näköjään lämpöä piisaa, meilläkin alkoi lämmetä, kun suurin osa palaa töihin / kouluun... :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ällömakea ei ollut ihan oikea sana...Ne on sellaisia "lisää vain vesi"-paketeista valmistettuja (tai suoraan kaupan hyllyltä ostettuja) kemikaali-kakkuja kaikissa sateenkaareen väreissä:D siihen tulee se kuiva pohja ja sen päälle tahmea kuorrute-tökötti (joka on kyllä tosi makeaa). Ei musta oo mistään kotoisin nämä tällaiset kakut. Itse alusta asti tehty on aina parempi:)

   Juu ollaan samana vuonna synnytty, minä elokuun toka ja tuo mies elokuun kymmenes:)

   Poista
 2. Heh, teilläkin siis on niin että mies saa sanoa vähän aikaa seurustelevansa vanhemman naisen kanssa ;) Daniel on syntynyt syyskuussa ja se ottaa kyllä ilon irti noista 7 viikosta, kun se on mua nuorempi :D

  Täällä on kans ollut jo viikkokaupalla päivittäin yli 30 astetta, nyt viimeisimmän viikon ajan jopa yli 35 astetta joka päivä ja mulle riittää! Varsinkin kun täällä ei ees harrasteta ilmastointia eli joka puolella (paitsi kuntosalilla!) on hullun kuuma. Ton kuntosalin ilmastoinnin ansiosta käynkin nyt paljon treenaamassa, se kun on päivän ainut aika kun on viileempää hetken... että on näistä hirmuhelteistä jotain hyötyäkin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua! Ei ilmastointia! Täällä ei kyllä pärjäisi ilman, kun taloissa ei ole mitään eristyksiä niin sisäilman lämpötila on aika nopeaa sama kuin ulkoilman, ellei asiaan vaikuta itse ilmastoinnilla/lämmityksellä:D

   Poista
  2. Jep, meillä on asunnossa ollut sellaista 30-31 astetta ja toimistolla samat, ai että :D Öisin sit vaan kaikki ikkunat auki, että sisälämpötila viilenisi!

   Poista
  3. Täällä ei yölläkään laske alle 30 asteen näin kesäisin, joten ei auta ikkunoiden avaaminen. Plus sitten kaikki ötökät tuis sisälle yöks :D

   Poista
 3. Herkullisen näköisiä pullia ja kakkua, maistuis kyllä :) Onnea vaan E:llekin!
  Saisipa tuollaisen kuuman ja aurinkoisen lämpimän edes yhdeksi päiväksi tänne!
  Ehkä ei tuollaista kuumuutta varmaan tuskastumatta viikko tolkulla kestäisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maistuu kyllä hyvälle nämä Suomiherkut, vaikka omatekemiä onkin;) (yleensä omatekemä ei ikinä oo yhtä hyvää kun jonkun toisen).
   Voin kertoa, että kun tässä helteessä on vähä aikaa ollut niin se on ihan h**vetillistä:D ei voi edes verrata Etelä-Euroopan lämpöön tätä kuuman kosteaa "saunaa":D se pitää itse kokea että tietää millaista se on.. Mutta mä en kyllä valittanut silloin kun olin täällä vain lomailemassa ennen muuttoa;) pienissä määrin siis taitaa mennä suomalaiselle hellettä kaipaavalle turistille nämäkin lämpötilat!

   Poista