keskiviikko 12. elokuuta 2015

Kysymyksiä ja vastauksia

Sain Hannalta Piilaaksosta Liebster Awardsin ja vaikka tämä oli jo kolmas kerta kuin tämän haasteen sain, niin voinhan tähän toki vastailla uudestaankin, kun kysymykset ovat kerran uudet:) 1. Mikä on saanut sinut jatkamaan bloggailua?
Se, etta perhe nakee, etta mulla on taalla kaikki hyvin on hyva syy jatkaa tata. Myos se tietysti, etta tata blogia joku jaksaa lukeakin. Esim. iska, joka kuulemma kay taalla paivittain vierailemassa :) 

2. Mitä ulkomaille muutto on opettanut sinulle eniten?
Eniten varmasti ovat silmat avautuneet, mita tulee Suomeen ja suomalaisiin. Ulkomailla asuminen on saanut nakemaan oman kotimaan ja sen kansalaiset uudessa valossa. Niin hyvassa kuin pahassakin. Ennen ajattelin, etta "Suomi on ihan paska maa" ja halusin pois sielta. Nyt tiedan, etta siella on monet asiat todella hyvin. Nyt tiedan myos, ettei itsensa jatkuvasti (tarkoituksella) humalaan juominen ole kaikkialla normaalia ja suotavaa haha :D

3. Mitä suomalaisuus merkitsee sinulle?
Rehellisyytta, aitoutta, suoraselkaisyytta, tasmallisyytta, sisua. Sita, etta asiat hoituu ja saantoja noudatetaan.
Juroutta, tylyytta, huonoja kaytostapoja, suurta alkoholinkulutusta (hehe). 
Puhdasta ja kaunista luontoa, raikasta ilmaa.

4. Jos saisit päättää, mitä saisit tehdä päivät, mitä tekisit?
Me ollaan monesti todettu Ericin kanssa salilta lahtiessamme, etta kunpa tasta maksettaisiin. Kavisin mielellani aamu,- paiva ja iltajumpassa pitaen pienta huili- ja lepotaukoa valissa:D No ehken sentaan ihan joka paiva, mutta ymmartanette pointin. Toki myos matkustelu rahasta kelpaisi! Ehka mulle sopiva ammatti oisi jonkinlainen aktiivimatkaopas :D ?

5. Mikä on lempipaikkasi nykyisessä kotikaupungissasi ja miksi? 
Edellisen vastauksen perusteella selvasti kuntosali :D Ehka vastaan kuitenkin tahan Clear Laken/Seabrookin alueet, koska siella vesi on lahella. Niissa on myos sellaista rentoa pikkukaupungin tunnelmaa ja kivoja rantaravintoloita ja -pubeja.


Sam's Boat, Seabrook

6. Mitä kaipaat eniten Suomessa?
Talla hetkella: viileaa saata!! Hahaa! No jos nyt ei oteta huomioon niita aina mainitsemiani oleellisia perhetta, ystavia ja ruokaa, niin sanoisin, etta sita, etta saa olla oma juro itsensa jos silta tuntuu. Ettei aina tarvitsisi esittaa superpirteaa, -iloista ja -sosiaalista joka tilanteessa. Valilla sita haluaisi vain olla hiljaa ja rauhassa omissa ajatuksissaan, mutta esim. nykyisessa tyossa tama on ihan mahdotonta. Onneksi kaupoissa on itsepalvelukassoja, joita voi kayttaa jos ei jaksa kertoa paivan kuulumisia kassatadille. Oikeasti tallaisia myrtsi-paivia ei ole usein, mutta joskus taalla on rankkaa olla suomalainen :D

7. Puna- vai valkoviini ja miksi?
Valko. En ole koskaan kunnolla oppinut juomaan punkkua ja useimmat niista aiheuttaakin viela vahan nenannyrpistyksia :D 

8. Kuka teidän kotitaloudessa siivoaa?
Silloin kun mina en viela kaynyt toissa hoidin siivouksen 100%:sti. Nykyaan se on E, joka useammin tarttuu imuriin mun hoitaessa kaikki "sekalaiset siivoukset" eli vessan ja keittion puhtaanapidon, seka yleisen jarjestyksen yllapidon ynna muut.

9. Jos saisit matkustaa ajassa taakse- tai eteenpäin, mihin vuoteen tai vuosikymmeneen siirtyisit?
Tulevaan en menisi, vaikka valilla karsimattomyyteni ja hataisyyteni kanssa onkin vaikea elaa. Taakse siis. Sinne kun mun mumma tai hiljattain edesmennyt rakas Misu-kissani oli viela elossa. Lapsuuteen oisi myos aika mielenkiintoista palata.

10. Mikä oli lapsuuden haaveemmattisi?
Sellaista ei oikeastaan ollut. Opettajana olosta taisin joskus haaveilla?

11. Jos nyt tapaisit teini-ikäisen itsesi, minkä neuvon antaisit?
Apua. Taisin olla oikein tyypillinen arsyttava teinipissis. Mitaan kovin kamalaa, jota jalkeenpain pitaisi katua ei kai tullut kuitenkaan tehtya. Sen voisin ainakin teini-minalleni sanoa, etta valitse opiskelupaikka tarkkaan. Valilla tuntuu, ettei nykyinen filosofian maisterin tutkinto (opiskelin kielia) ollut ehka se paras valinta siksi, etta se ei suoraan valmistanut mua mihinkaan tiettyyn ammattiin. Luojan kiitos en asu Suomessa tai toiden saanti voisi olla aika hankalaa ellen sitten opiskelisi opettajan opintoja tahan paalle viela. Taalla silla ei onneksi tunnu niin olevan valia, mika tutkinto on kunhan sellainen vain loytyy :) (Tietyt rajoitteet huomioon ottaen tietysti!)

Kiitos Hannalle mielenkiintoisista kysymyksistä. Näihin oli kiva vastailla:) Koska olen itse haasteen tehnyt aiemminkin, "varastan" nyt nuo vanhat keksimäni kysymykset tähän ja laitan haasteen eteenpäin muille houstonilaisille: Andylle, Innalle, Sannalle, Tuijalle ja Annalle. Kiitos ja anteeksi.

Minun kysymykset ovat tässä:

1. Jos nyt saisit päättää yhden paikan, minne lähtisit reissuun niin mikä se olisi?
2. Jos voisit asua missä vaan, niin mikä se maa/kaupunki olisi?
3. Mikä oli eka (kesä)työsi?
4. Mitä olet opiskellut?
5. Mitä teet työksesi nyt?
6. Mikä olisi unelmatyösi?
7. Tekeekö raha onnelliseksi?
8. Pidätkö enemmän ranta-, kaupunki- vai luonto/aktiivilomista?
9. Mikä on parasta elämässäsi juuri nyt?
10. Koska aloit haaveilemaan ulkomaille muutosta vai tapahtuiko muutto "vahingossa"?
11. Ja loppuun vielä ihan erilainen kysymys: Mikä on suhtautumisesi muotiin/shoppailetko paljon ja mietitkö pukeutumistasi/tyyliä?

Säännöt ovat seuraavat:
1) Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja linkitä hänen bloginsa.
2) Vastaa sinulle esitettyihin 11 kysymykseen.
3) Nimeä ja linkitä 11 Liebster Awardin ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4) Keksi 11 uutta kysymystä nimitetyillä.

Ps. Nyt tuli osa tekstia suomalaisilla ja osa amerikkalaisilla aakkosilla, kun meilla meni eilen eilen illalla ukkosmyrskya seuranneen sahkokatkoksen vuoksi netti poikki ja vastailin naihin sitten ruokatunnilla tyokoneella. Toivottavasti saadaan netti pian taas pelittamaan! Jostakin syysta Blogger heitti myos fontin ihan ihmeelliseksi, vaikka kuinka yritin Notepadin kautta copy pasteta tekstia....Aah en tajua, en ole nortti!

6 kommenttia:

 1. Hyvät kyssärit ja mainiot vastaukset! Missä opiskelit, jos saa udella ja mitä kieltä / kieliä? Mä oon opiskellu Jykylässä ruotsia, ranskaa ja espanjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) Ai säkin oot kieltenopiskelija. Tai siis ex! Vaasassa opiskelin mä pääaineena ruotsia ja siviaineena englantia. Nyt kyllä sattuneesta syystä on tuo enkku vähän mennyt ruotsin ohi;) Espanjaakin tuli lukiossa luettua kolme vuotta ja kirjoitin sen yo-kirjoituksissakin, mutta eipä oo sen jälkeen enää tarvinnut käyttää joten pikkasen unholaan hehe..

   Poista
 2. Jee kiva kiitos! Oli mielenkiintoista lukea sun vastaukset! :)

  Mulla on muuten kans aina ongelmia Bloggerin ja fontin kanssa. Mikään copy-paste mistään ei tunnu toimivan, kun se fontti menee ihan ihmeelliseksi, enkä tajua, miten sen saa muutettua. Käsi kuin käsi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia .. ja kiva hei etten oo ainut tomppeli anti-nörtti :D en vaan tajua näitä tietsikkajuttuja (ja siksi mun blogi näyttääkin tältä:D).

   Poista
 3. Kiitos haasteesta, siihen on juuri vastattu. Osa sun kysymyksistä oli ihan tosi hankalia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä. Hihii! Niitä oli hankala keksiäkin. Kiva kun vastasit. Täytyy käydä lueskelemassa:)

   Poista