keskiviikko 26. elokuuta 2015

In denial

Eilen sain surullisen viestin kesken työpäivän: mun paappa on nukkunut pois. Hänellä todettiin syöpä joskus vuosi sitten ja nyt yhtäkkiä muutama päivä sitten hän meni tosi huonoon kuntoon ja joutui sairaalaan. Kaikki tapahtui tosi nopeaa, eikä mitään ollut enää tehtävissä. Musta tuntuu vaikealta edes vielä ymmärtää, mitä on oikein tapahtunut. Tämä on kai yksi näitä ulkomailla asumisen huonoja puolia, kun ei näe perhettään pitkiin aikoihin, eikä pysty samalla lailla olemaan yhteydessä kuin jos asuisi Suomessa. On vaikea ymmärtää, ettei toista ole enää, kun ei olla nähty tai puhuttu moneen kuukauteen. Paapan kanssa en voinut edes kommunikoida suoraan, koska hänellä ei ollut tietokonetta tai älypuhelinta. Muu perhe aina "välitti kuulumiset" puolin ja toisin. Säännöllisin väliajoin yritin aina muistaa laittaa postikortteja... Viime yöstä ainakin puolet pyöriskelin valveilla miettimässä asioita... Varmaan tämäkin juttu jossain vaiheessa iskee tajuntaan sitten ihan kunnolla!


Lisäksi mieltä on painanut Roni. Mainitsin viimeksi lääkärin antaneen meille pienen toivonkipinän. Lääkäri siis soitti meille viikko sitten ja sanoi, ettei ole enää 100% varma, onko kyseessä syöpä, koska lisäverikokeiden tulokset eivät antaneet ilmi mitään siihen viittavaa. Me saatiin pojalle antibiootit ja uusi aika viikon päähän, eli siis tälle päivälle. Tänään menimme toiveikkaina sitten eläinlääkärin vastaanotolle ja tulokset olivatkin aika masentavat. Mehän odotettiin hyviä uutisia, koska Ronin kaulan imusolmukkeet olivat pienentyneet tuntuvasti antibioottien syömisen alettua. Valko- ja imusolujen määrä oli kuitenkin vain lisääntynyt viimeisestä! Ihan ristiriitaista! Lääkäri halusi nyt ottaa koepalan Ronin imusolmukkeista ja lähettää sen testattavaksi. Oli vieläkin sitä mieltä, että se voi olla syöpä tai sitten kenties (rokotuksien aiheuttama) tulehdus. Kuulemma joskus rokotukset voivat aiheuttaa jotain tällaista...

Olisin niin halunnut iloisia uutisia edes Ronin suhteen, mutta ei... Tämä tuskallinen odotus ja epätietoisuus pienen kohtalosta jatkuu. Testituloksien saamiseen menee kuulemma taas ainakin kolme päivää!


Roni oli lääkäriltä paluun jälkeen tosi vihainen meille. Se meni takaisin kantokassiin ja tuijotti meitä vihaisesti. Enkä kyllä syytä sitä yhtään. Typerä amatöörihoitajatyttö ei millään meinannut saada Ronin käpälästä verta ja tunki neulaa uudestaan ja uudestaan ihon alle Roni-paran itkiessä ja vinkuessa avuttomasti. Tätä tuntui ainakin mun mielessä jatkuvan monta minuuttia ja teki mieli huutaa lopeta. Kamala katsoa avuttomana kun pientä kissanpentua tuolleen satutetaan.


Eläinlääkäriltä palattuamme oli sellainen olo, että nyt kyllä avataan pullo viiniä. Istutaan sohvalla, eikä tehdä mitään koko iltana (paitsi näköjään näpytellään tätä blogitekstiä, kai tämä on jonkinlaista terapeuttista ajatustenjäsentelyä?). On jotenkin epämääräinen olo. Tapahtumien valossa ehkä vähän sellainen in denial.

Sain tänään postissa 12 pulloa laatuviinejä, jotka olin tilannut noin viikko sitten hyvänä tutustumistarjouksena Nakedwines.comista.
Ainakin tämä viini (normaalihinta 29.99 usd, minä maksoin reilu 5 usd) maistuu erittäin hyvälle. Hinnalla siis kai on väliä mitä tulee viiniin. Yleensähän ostan niitä alle kympin pulloja...

28 kommenttia:

 1. Osanottoni :( Valitettavasti tiedan niin hyvin milta tuntuu. Onneksi on ihanat muistot <3
  Roni-raasulle voimia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos<3 muistankin, ettei siitä ole kauaa kun itse kirjoitit samanlaisista uutisista :/

   Poista
 2. Osanottoni, ja iso halaus! <3 Toivottavasti Ronin kanssa kaikki kääntyy parempaan, pidän peukkuja pystyssä pienelle <3

  VastaaPoista
 3. Osanottoni! Munkin täti kuoli kesäkuussa pitkän sairauden uuvuttamana, enkä päässyt edes hautajaisiin. :( Toivottavasti tilanne Ronin kanssa kääntyisi vielä parhain päin, paljon tsemppejä sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sullakin tällaista tapahtunut hiljattain:/ En tule minäkään pääsemään hautajaisiin!

   Kiitos Aino <3

   Poista
 4. Olipa surullista luettavaa, osanottoni.
  Voi pientä Ronia mitä joutui kokemaan lääkärillä käydessä :( Toivotaan parempia uutisia uusista kokeista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon.

   Se oli kyllä kamalaa, miten ne eivät saaneet siltä sitä verta. Pitivät siinä pyödällä pientä epämukavassa asennossa väkisin ja tökkivät neulalla. Ja Roni varmaan ajatteli, miksei me auteta sitä. Annoin ekstrapaljon nameja sille tämän koettelemuksen jälkeen!

   Poista
 5. Otan osaa, Emmi :(. Mun isoisäni kuoli kans sinä aikana kun asuttiin USA:ssa. En edes päässyt hautajaisiin Suomeen. Oli jotenkin jopa haastavampaa tehdä se surutyö "yksin" toisella puolella maapalloa, kun hautajaisiin kuitenkin liittyy jotenkin sellainen yhteinen muistelointi, joka helpottaa surussa. Itse työstin suruani kirjoittamalla muistoja isoisästä, ja näitä muistojahan riitti etenkin lapsuudesta tosi paljon. Tuo mun muistopuhe sitten luettiin hautajaisissa, joten tietyllä tapaa myös osallistuin hautajaisiin.

  Tosi paljon jaksamisia myös Ronin tilanteen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Riikka! Ai sä oot käynyt saman läpi. Tosi surullista. Ja ihana ajatus tuo, että sun kirjoituksia luettiin siellä hautajaisissa! Mäkään en pääse hautajaisiin, mutta olen ajatuksissa mukana ja yritän ajatella mukavia muistoja paapasta.

   Poista
 6. Voi, kyllä nyt teitä koetellaan ikävillä uutisilla! Osanottoni paappasi johdosta. Ronin osalta pidän peukkuni pystyssä hyvien uutisten puolesta. Jospa ne hyvät uutiset tulisivat nyt siinä ja tämä ikävien tapahtumien "putki" päättyisi. Alamäen jälkeen on aina jossain vaiheessa tultava ylämäki eli seuraava viinipullo sitten korkataan hyvien uutisten johdosta!

  Halauksia teille molemmille ja kisuille myös! <3

  -Krista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikös koetellakin! Saisi tosiaan tämä putki jo päättyä kuten sanoit. Onneksi enso viikolla saan siskoni poikaystävineen tänne!

   Kiitos paljon sulle Krista <3

   Poista
 7. Lämmin osanotto. <3

  Toivottavasti saatte eläinlääkäriltä hyviä uutisia. Pidän peukut pystyssä.

  VastaaPoista
 8. Osannottoni! Miunkin ukki kuoli parisen viikkoa sitten. Vaikka olinkin valmistautunut huonoihi uutisiin tuli tieto silti yllätyksenä. Tulee olemaan outoa kun sitten joskus menen Suomeen ei enää nääkään toista :( Tää on se ikävä puoli ulkomailla asumisessa kun joku läheinen kuolee tuntuu että on niin kaukana ettei koko asiaa edes tajua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai sullakin :( kiitos paljon ja osanotot sinnekin! Se tulee kyllä olemaaa outoa mennä jouluna Suomeen, kun paappa on aina aaton viettänyt meillä mun vanhempien luona. Varmaan ehkä sitten iskee vasta kunnolla se tajuntaan, ettei häntä enää ole...

   Poista
 9. Voih, osanottoni! Kylläpä nyt osuu vähän turhan paljon ikäviä asioita teidän kohdallenne. Täälläkin on peukut pystyssä, että eläinlääkäriltä kuuluisi parempia uutisia Ronin suhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Anna <3 näitä huonoja juttuja on kyllä sadellu niskaan nyt oikeen kunnollla...

   Poista
 10. Osanottoni! Meillä kävi tavallaan hyvä onni (ai kauheeta miten väärältä tää kuulostaa, toivottavasti kuitenkin kaikki ymmärtää mitä tarkoitan), kun mun isoäiti kuoli yhden meidän Suomen vierailun aikana. En valitettavasti ehtinyt häntä enää nähdä, mutta pystyttiin kuitenkin osallistumaan hautajaisiin ja saamaan sillä tavalla käsiteltyä asiaa perheen kanssa yhdessä. On kyllä tosi rankkaa olla näin kaukana kun läheisille tapahtuu jotain.

  Paljon tsemppiä myös Ronille. Voi kun kyseessä olisikin joku typerä reaktio rokotuksiin! Kuulostaa kyllä siltä että teidän viinitoimitus saapui just oikeaan aikaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ymmärrän, mitä tarkoitat. Ite pääsen sitten jouluna haudalla ja sen täytyy valitettavasti riittää :/ Tää on eka kerta nyt poissa ollessa kun mitään tällaista vakavaa tapahtuu ja on tosi outoa ja vaikeaa suhtautua koko asiaan..
   Kiitos tsempeistä, mäkin niin toivon että se ois vaan joku infektio, jonka sais lääkkeillä taltutettua!

   Poista
 11. Vastaukset
  1. Kiitos Hanna taas! Toivottavasti nämä surkeat uutiset alkaisi pian riittää!

   Poista
 12. Teillä eletään raskaita aikoja :( Osanottoni paappasta. Samoja ajatuksia on tullut pyöriteltyä kun on ollut ulkomailla, ja kotipuolessa on tapahtunut ikäviä eikä ole voinut samalla tavalla olla läsnä siinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tämä on kyllä jotain sellaista, mihin en ollut osannut varautua ja johon on vähän vaikea suhtautua täältä käsin :/

   Poista
 13. Kyllä sua nyt koetellaan, otan osaa suruun. Mä pelkäsin aina että mun rakas mummi kuolee kun olen ulkomailla, mutta onneksi asuin silloin Suomessa. Toisaalta olin kyllä ajattelinkin, että en muuta ennenkuin mummi on kuollut.

  Toivottavasti saisitte sittenkin hyviä uutista Ronista. Halaus <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tälläiset jutut ottaa kyllä koville ulkomailla asuessa ja tapahtunutta on vaikea edes ymmärtää, kuten sanoin :/

   Kiitos paljon Soile<3, lue uusin postaus. Me saatiin juuri hyviä uutisia, mitä tulee Pikku-Roniin !! :)

   Poista