lauantai 1. elokuuta 2015

Elämäni eka baby shower

Pääsin tänään kokemaan jotain uutta, nimittäin amerikkalaiset baby showerit. Mun kaveri Inna on raskaana ja hänen anoppinsa oli järjestänyt hänelle tyypilliset amerikkalaiset baby showerit, eli tulevan lapsen syntymää juhlistavat pippalot. Wikipedia kertoo, että nimi juontaa nimensä siitä, että juhlassa lahjoja "sataa" juhlakalun niskaan :D Ja niin tosiaan satoikin! 

Nämä baby showerit olivat "unisex", eli miehetkin saivat olla mukana. Aika usein nämä juhlat taitavat olla vain naisille

Saatiin ennakkoon sähköpostilla tieto Innan anopilta lahjarekisteristä, jonka odottava pari oli käynyt netissä tekemässä (tämä taitaa olla erittäin tyypillinen amerikkalainen tapa ainakin jos tv:seen on uskomista). Sieltä pystyi sitten kätevästi klikata mieleisensä lahjan ostoskoriin tarvitsematta pelätä, ettei se ole lahjan saajalle mieluinen. Kätevää! 

Amerikkalaisiin juhliin saavuttaessa lahja asetetaan lahjoja varten varatulle pöydälle. Sitä ei ojenneta suoraan juhlakalulle (kuten itse meinasin tehdä), eikä sitä myöskään avata siinä heti (tai vaihtoehtoisesti vieraiden jo lähdettyä). Lahjat avataan kaikki yhtä aikaa juhlien loppupuolella kaikkien edessä ja niitä täytyy etiketin mukaan ilmeisesti hirveästi kommentoida ja ihastella. Tämän takia on hyvä tosiaan olla se lahjalistarekisteri tehtynä, jotta saa mieluisia lahjoja. Olisi varmaan kiusallista availla lahjoja, jotka eivät miellytäkään itseä :D Siinä kaikkien tarkkailevien silmien alla siis. Kiinnitin myös huomiota siihen, että jokainen lahja ja sen antaja kirjattiin tarkkaa ylös. Kiitoskortteja varten varmaankin? En ole ihan perillä vielä tästä amerikkalaisesta juhlaetiketistä :D Paras lahjoista taisi olla anopin ja appiukon Suomesta tilaama äitiyspakkaus! Tässä kohtaa meinasi itselläkin tulla ihan tippa linssiin! Aivan ihana ajatus! Suomalaisille naisille äitiyspakkaus on itsestäänselvyys, mutta ulkomailla asuessa sitä ei saa. Anoppi (jolle joku ihmeen äitiyspakkaus ei varmasti sano yhtään mitään) oli keksinyt tilata sen sitten netistä rahdattavaksi tänne asti, koska Inna oli seinällään jokin aika sitten jakanut suomalaista äitiyspakkausta koskevan uutisen!

Amerikkalaiset tuntuvat rakastavan tuota silkkipaperia ja sitä taisikin olla kaikki (paitsi meidän antama) pussit pullollaan. En ollut ajatellutkaan, että sellaistakin olisi pitänyt hommata :)
Innan anoppi oli järkännyt kunnon eväät ja kivasti myös ajatellut Innan pohjoismaalaisuutta. Pöydästä löytyi mm. lihapullia  ja kylmäsavulohta!

Juhlissa leikittiin (tyypillistä?) arvausleikkiä, jossa piti osata vastata tulevaa äitiä koskeviin kysymyksiin.
Baby showerit pidettiin Diamond Beachilla, josta Innan appivanhemmat omistavat kolme asuntoa. He asuvat itse yhdessä näistä asunnoista ja vuokraavat kahta lomalaisille (Airbnb-tyylillä ilmeisesti). He olivat vuokranneet talosta löytyvän "party roomin" juhlaa varten. Party roomin vierestä löytyy ihka oikea baari (!!), josta sai käydä hakemassa drinkkejä juhlan ajan.

Kun leikit oli leikitty ja lahjat avattu siirryimme ulos uima-allasalueelle. Sieltäkin löytyy toki allasbaari, josta voi suoraa vedestä käsin napata juoman mukaan. Ulkona oli myös livemusaa! Aikamoinen paikka tuo Diamond Beach kyllä! Siellä asuminen on kuin jossain huippuluokan lomaresortissa, haha!

Lazy River
 9 kommenttia:

 1. Aikas hieno idea tuo suomalainen äitiyspakkaus, on varmasti ollut jymy-yllätys tulevalle äidille! Ihanaa, että juhlassa on huomioitu molemmat kulttuurit. Mä olisin varmaan amerikkalaisista tosi surkea juhlakalu, kun en pahemmin tykkää olla huomion keskipisteenä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä myös! Sanoinkin miehelle tuolla juhlissa, että mulle ei sitten ikinä mitään tälläisiä amerikkalaistyylisiä juhlia, oli juhlan aihe mikä tahansa:D En tykkää myöskään tuommosesta huomiosta ittessäni. Se saa vaivaantuneeksi. Mutta muitten juhlissa on toki kiva käydä!

   Poista
 2. No niin, nyt löyty paikka jossa haluan asua. Siis että omalla pihalla olis jopa allasbaari. Hyvästi maksa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha no älä!! Mutta vastapainoksi sieltä löytyy myös suhteellisen kattava kuntosali ;)

   Poista
 3. Mä en ole vielä ikinä ollut baby showerissa, vaikka käsittääkseni ne on nyt rantautuneet Suomeenkin. Lahjarekistereitä sentään on näkynyt tosi monissa häissä, mutta baby showerissa tuntuu jotenkin hassulta... en osaa sanoa miksi. Ehkä siksi, että häät on niin iso proggis ja sellaisesta vastavuoroisesti on musta ihan ok toivoa järkeviä lahjoja, mutta jotkut baby showerit on musta sen tason juttu, että lahjatkin voi ihan vapaasti olla mitä sattuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en oo ollut häissä täällä. Näiden lisäksi oon ollut valmistujaisissa ja synttäreillä, mutta baby showerit oli ainoat, joissa oli tuo lahjarekisteri! Siellä oli paljon halpoja pikku juttujakin valittuna, eli ei tarvinnut koko omaisuutta käyttää lahjaan. Itse en kyllä ehkä ikinä tekisi tuollaista rekisteriä (tai haluaisi mitään baby/bridal showeria edes)... Oon anti-jenkki enkä tykkää juhlistaa itseäni tuolleen isosti:D Omat synttärit oli myös tänä vklp ja olin oikein tyytyväinen kun E:n kanssa vaan kaksistaan puuhasteltiin kaikenlaista pientä koko päivän:)

   Poista
  2. En mäkään ole siis täällä ollut häissä, mutta Suomessa on monissa häissä ollut lahjarekisteri. :) Tai ainakin sellainen nettisivu, että "tätä me toivomme, klikkaa jos aiot hommata sen jotta kukaan muu ei hommaa". Ja toi on hyvä, että on halvempiakin juttuja, koska välillä noiden lahjarekistereiden kanssa tulee fiilis että kaikki on liian kallista.

   Poista
 4. Aika ihana ajatus tuo äitiyspakkaus :) Kyllähän noita baby showereita tunnutaan nykyään aika paljon Suomessakin järjestettävän (en oo kanssa koskaan ollut sellaisissa). Mut suomalaiset huomioon ottaen veikkaan, että niissä liikutaan ehkä vähän eri tasolla kuin jenkkien juhlissa tuon huomion keskipisteenä olemisen suhteen ;) Oh, kylläpäs tuo Diamond Beach näyttää upealta paikalta! Pitäiskö harkita sinne muuttoa?! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teeveen/somen välityksellä kyllä varmaan kaiken maailman showerit ja muut leviää joo ympäri maailmaa. Mä muistan vaan aikoinani Sinkkuelämää katsoessa ekan kerran ihmetelleeni , että mikä tuo vauvasuihku on :D Diamond Beachilla vois kyllä olla aika lepposta asua. Sanoinki E:lle, että sieltä puuttuu enää ruokaravintola (ja ehkä joku pikkukauppa) ja si se ois täydellinen paketti, jonne vois linnoittautua viikoks poistumatta sieltä mihkään :D

   Poista