keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Ulkosuomalaisen ongelma

Nyt on taas sama ongelma edessä, jonka kanssa tuskailin viime vuonnakin. Nimittäin kohtuuhintaisten lentolippujen etsintä jouluksi kotiin (siis Suomeen, kotihan on nyt täällä). Joulupyhät on myös tunnetusti erityisen kallista aikaa matkustaa. Viime vuonna sain neuvon varata liput tänä vuonna ajoissa (koska viime vuonna varasin ne vasta paria kuukautta ennen reissua) ja olenkin nyt yrittänyt olla ajoissa liikkeellä ja seurata lippujen hintoja jo alkuvuodesta asti. Ongelma on se, että Houstonin ja Vaasan välillä ei mitään kovin järkeviä yhteyksiä yksinkertaisesti ole. Ja Vaasaan asti on ehdottomasti päästävä (eipä sillä, että Helsinkiin edes paljoa halvempi olisi lentää; noin satasen halvemmalla sinne päästäisiin, eli ei todellakaan kannata). Tosiaan alkuvuodesta asti olen hintoja seuraillut ja eipä ole kertaakaan tainnut löytyä alle $1200 maksavia lentoja. Ja nyt kun tuo dollarin ja euron suhde on mitä on, niin $1200 ei ole edes euroissa halpa. Plus luultavasti ei 1200:lla päästä, vaan lähinnä hinnat liikkuvat siinä $1300-1500 paikkeilla päivästä riippuen! Lisätään siihen vielä noin $500 kissahotellista ja vähintään satanen lentokentän parkkimaksuja, niin puhutaan jo aika hintavasta reissusta (joululahjoja unohtamatta). Päässä alkaa raksuttaa ja sitä miettii millaisen kivan loman tuolla rahalla saisikaan:D Mutta ei, me menemme SUOMEEN! Heh! Ei sillä etten haluaisi mennä Suomeen. Tottakai haluan! Siksihän tällaisia hintoja olen valmis maksamaankin. Ihmetyttää vain, että miten Suomesta pääsee tänne noin 700-800€:lla, mutta sitten täältä päin voi olla melkein tuplasti kallimpaa lentää sinne? Parhaimmillani löysin liput Vaasasta Houstoniin kerran 640 eurolla! Miettikääpä sitä! Musta ois siis suht reilua, kun sieltäkin viitsittäis/jaksettais/haluttais lähteä tänne päin moikkailemaan, koska me ei yhtä kertaa enempää vuodessa voida pistää tuollaista määrää rahaa haisemaan. Eipä sillä, että lomatkaan riittäisi. Ihan vain tällainen ystävällinen kehoitus (tai kutsu hehe). Ei tietenkään pakko oo jos ei halua :) Mutta saa.

Tällaiset tyypit ois ottamassa vieraita vastaan.

Ps. Oon katsonut perus hakukoneiden lisäksi myös mitä KLM:llä ja Ryanairilla on tarjota. Samaten on tutkittu jospa jostain toisesta kaupungista (esim. Nykistä/Miamista) pääsisi halvemmalla Suomeen. Ja no pääseehän sieltä: noin $200-300 halvemmalla, mutta se on sitten taas melkeinpä plus miinus nolla kun pitäisi eka päästä täältä Houstonista sinne.

Pps. Katsokaa myös kissakuvat Ikan blogista <3

7 kommenttia:

 1. Tiedän niiiiin ton tunteen! En edes halua ajatella, paljonko meidän kesän liput maksaa, kun joudutaan ottaan ne (sitten joskus) niin lyhyellä varoajalla... Tollakin hintaa pääsis täältä kyllä jollekin mukavan hulppealle all inclusive paratiisilomalle. Mutta Suomi it is! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parempi varmaan olla miettimättä kaikkia niitä luksuslomia, joihin tuon rahan voisi käyttää:D rupee vaan ottaa päähän!

   Poista
 2. Mun yks lentomatkailuun erikoistunut tuttu, joka reissaa työnkin takia paljon Jenkeissä, sanoikin joskus tosta et Euroopasta sinnepäin saa lentoja paljon halvemmalla kuin toistepäin. Outoa! Mäkin oon katellut jo jouluksi lentoja, sillä vaikka Wien-Helsinki-reitti ei mitenkään eksoottinen ookaan niin nääkin lennot maksaa musta ihan liikaa! Finnairillahan ei enää niihin halvimpiin (huom tällä reitillä halvimmatkin alkaen 250€!) lentoihin sisälly matkalaukku joten siitä tulee lisähintaa ja lennot lähtis siis jollain 300€... ei mitään verrattuna sun lentojen hintaan, mut silti musta kohtuuton hinta tästä reilun 2h lennosta! Varsinkin kun Euroopan sisällä muuten on yleensä edullista lennellä ja melkein jokaiseen paikkaan saa meno-paluun alle 200€...paitsi Suomeen :( Mäkin lennän usein suoraan Tampereelle, se on sitäpaitsi melkein aina halvempi kuin pelkkä Wien-Hki, mikä logiikka? :D Toivottavasti löydettäis kumpikin joku superhyvä diili ja saatais joululennot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vitsi kuulostaa noi teidan lennot itsesta niin halvalta. Paastais silla 4 kertaa Suomeen :D Hehe, mutta joo kaipa ne Euroopan sisasiks lennoiks on vahan hintavat tosiaan! itse vaan oon tottunut siihen, etta ton verran ne maksaa Euroopassakin, koska oon asunut Vaasassa! Helsingista ja muista isommista kaupungeista pitais kylla paasta halvemalla!:) Toivottavasti loydetaan molemmat hyvat diilit:)

   Poista
 3. Hehe, hyvä kun näitä valituksia tästä aiheesta on ruvennut pulpahtelemaan blogiin jos toiseenkin viimeisen kuukauden sisään. :) Hyvä vaan sanoa suoraan, ja toivottavasti sieltä Suomesta mahdollisimman moni tarttuu täkyyn! Meillä ei ole tiedossa ketään kävijöitä tälle vuodelle, ja itsekin vielä emmitään Suomeen menoa.

  Heitin sua haasteella: http://globecalledhome.fi/2015/07/ruokamatkailu/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, onko...? luen vissiin ihan blogeja sun kanssa :D haha. Ehka se sun kuukausi pari takaperin kirjoittama teksti sai ihmisia rohkaistumaan ja avaamaan suunsa ;) Ja hyva niin! Meille ei myoskaan ole tiedettavasti tulossa muita vieraita kuin sisko poikaystavineen. Tana vuonna tai seuraavanakaan.

   Mielenkiintoinen tuo haaste, kiitos siita :) Tosin mun (oon nirso, enka muutenkaan mikaan ruokahipsteri) tekemana vois olla suht tylsa :D Saattaa olla siis etta joudun jattaa tan haasteen valista, ellen jossain vaiheessa saa paahani jotain hyvaa ideaa toteuttaa sita!

   Poista