keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Austin, Texasin paras kaupunki

1. Austin
3. Houston
5. Dallas

Siinä mun suosikkijärjestys Texas-kaupungeille, joissa on tullut vierailtua. Vähän mietin tuota Houstonin ja Corpuksen paikkaa, mutta totuus taitaa olla, että vaikka Corpus kiva pikku kaupunki onkin, niin sieltä taida ei paljoa tekemistä pidemmän päälle löytyä. Galvestonia en laittanut listalle ollenkaan, kun en oikeen osaa mieltää sitä kaupungiksi. Se on enemmänkin sellainen pieni lomasaari mun päässä:) (Dallas taas on musta sellainenkin persläpi (sori vaan Dallas-fanit), jonne ei tee ollenkaan mieli palata. Käyty on kolme kertaa:D.)

Austin oli ihana :) Me tykkättiin molemmat siitä tosi paljon. Austin (tai sen keskusta) on yli puolet pienempi kuin Houston, talot eivät ole yhtä korkeita ja ympäristö on tosi vehreää. Horisontissa näkyy kukkuloita ja joka puolella kävelee, pyöräilee ja lenkkeilee ihmisiä. Austinissa jalan liikkumista ei ole tehty mahdottomaksi ollenkaan. Kaupunki suorastaan kannustaa siihen, ja sieltä löytyy paaaaljoooon kivoja lenkkipolkuja. Myös monilla ravintoloilla on terassi kadun varressa, joten kävellen matkassa olevien on helppo poiketa niillä. Ja täällä ihmiset oikeasti istuivatkin terasseilla, kun taas Houstonissa terassi on yleensä se varavaihtoehto, jonne mennään vain jos ilmastoiduista sisätiloista ei löydy vapaata pöytää.

Ylävasemmalla näkyy Colorado joki

Varo Poison Ivya (myrkkymuratti)! Eric kävi pari vuotta sitten kahlaamassa murattipuskissa ja jälki ei ollut kaunista:D
Luonto ja kaupunki samassa paketissa. Me likey!

Austin on myös väkiluvultaan Houstonia pienempi. Austinin metropolialueella asuu vajaa 2 miljoonaa ihmistä, kun Houstonin vastaava luku on yli 6 (Wikipedian mukaan). Austin on opiskelijakaupunki ja sellainen fiilis siellä tuleekin. Ilmapiiri on tosi nuorekas ja rento. Jos 6th Streetiä (historiallinen "baarikatu") ei oteta huomioon, niin myös arkkitehtuuri näytti ainakin omiin silmiin modernilta. Austinissa näkyi paljon uusia hienoja kerrostaloja Houstonin ainaisten asuntokompleksien sijaan. Totesinkin reissulla Ericille, että minkähänlainen kokemus olisi ollut asua tämä puolitoista vuotta täällä Houstonin sijaan. Oisin varmasti viihtynyt Austinissa (varsinkin alussa autottomana) paremmin!


Sixth Streetiltä löytyi Coyote Ugly. Ei käyty sisällä, mutta ulkoa asti pystyi kurkkia baaritiskillä tanssivia tarjoilijoita! Sixth Streetin meno yltyi muutenkin aika kovaksi iltaa myöten. Musta tämä katu muistutti paljon Lafayetten baarikatua, jolla taannoin vierailtiin.
Sixth Street
Congress Avenue - täältä löytyi paljon (vähän kalliimpia) ravintoloita ja terasseja

Näitä city-pyörien vuokrauspaikkoja näkyi paljon. Rehellisesti sanottuna en edes tiedä onko näitä Houstonissa? Niin vähän tulee keskustassa käytyä. 
Colorado joki ja sen uomaan padon seurauksena syntynyt Lady Bird Lake. Kanootti- ja SUP-väkeä oli kuin pipoa! Musta oli hassua, että tuota kutsuttiin järveksi, vaikka se mun ymmärryksen mukaan oli vain leveämpi kohta joessa.
Joen kummallakin puolella kulki lenkkipolut. Lisäksi kävelijöille ja pyöräilijöille oli ihan omia siltoja, eikä tarvinnut siten autojen seassa sukkuloida! Sillat halkoivatkin aika tiheään tahtiin tätä joenpätkää, mikä oli meidän kävelijöiden kannalta hyvä juttu.
Huomatkaa nosturit taustalla. Paljon uutta oli ilmeisesti rakenteilla!
Taustalla näkyy oma silta myös junille :)

6 kommenttia:

 1. Kylläpäs Austin näyttää kivalta kaupungilta! Täytyy ehdottomasti päästä käymään siellä etenkin nyt, kun hehkutit paikka noin kovasti (tykkäsin itekin San Antoniosta, joten jos Austin on sitäkin parempi, niin sehän on ihan must see) :D Asua en siellä kyllä suostuisi, vaikka olisi kuinka kävelijäystävällinen paikka, ihan vaan sen takia, että siellä on kuulemma skorpioneja (jotka siis tulee sisätiloihin)... Mulla on näissä torakoissakin ihan tarpeeksi kestämistä ;P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös! Lisää kuvia on tiedossa. Tuli otettua niin paljon kuvia, että pakko jakaa pariin postaukseen ettei tuu ihan megalomaanista tästä yhdestä:D ai onko siellä skorpioneja? Yuck! Hyvä kun kerroit vasta nyt reissun jälkeen:D

   Poista
  2. Kivaa, lisää kuvia kehiin :D Joo mut peloteltiin heti alkuunsa tänne muuton jälkeen, kun V:n Austinissa asuva duunikaveri kyseli, että ollaanko jo törmätty skorpioneihin meiän kotona. Olin ihan paniikissa, mut pikagoogletuksen jälkeen selvisi, ettei niitä onneksi ole täällä Houstonissa. Mutta siellä ilmeisesti ihan normia ainakin sen duunikaverin mukaan. Aika ällöä. Mut kai siellä pari yötä hotellissa pärjää ;D

   Poista
  3. Heh..mua ei kyllä sais skorpparitkaan kieltäytymään tarjouksesta jos sinne tulis kutsu (asumaan):D en oo kyllä ikinä sellaista nähnyt luonnossa..Vois olla toinen ääni kellossa jos sattuis kohtaaminen skorpparin kanssa!

   Poista
 2. Hieman ihmettelin tuota Colorado-jokea... ja sitten google selvitti, että niitä on kuin onkin kaksi: se oikea Colorado-joki, joka lähtee täältä kohti Grand Canyonia, ja sitten joku Texas-kopio, jaahas jaahas. ;)

  Hyvä tietää, että Austin on kiva - sinne siis voisi ainakin suunnitella joskus suuntaavansa! Tätä ennen en tiennyt siitä mitään muuta, kuin että sitäkin kutsutaan välillä Boulderin tyyliin People's Republiciksi.

  Yök skorpionit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai onko niitä kaksi :DD Texas-kopio whaat :DD Itse en sen kummemmin asiaa miettinyt, paitsi että onpas outoa, että täällä Austinissa virtaa Colorado joki.... Hmm, no nyt sekin selvisi!

   Suosittelen Austinia lämpimästi :)

   Poista