tiistai 30. kesäkuuta 2015

Sali- ja kieliongelmia

Meidän 24 Hour Fitness-salilla on Les Millsin tunneista vain Body Pumpia ja Combatia, eikä kumpikaan näistä kuulu mun ykkössuosikkeihin. Huomasinkin tuossa jokin aikaa sitten, että Pearlandiin, joka on tästä noin puoli tuntia lähteen, on avattu uusi 24 Hourin Supersport-sali (saleja on eri tasoa, ja tämä, jolla me käydään on pelkkä Sport) ja heidän ohjelmistoon kuului myös Body Attack. Meidän jäsenyys ei oikeuta käyttämään Supersport-tason saleja, mutta oltiin toiveikkaita siitä, että saataisiin käydä saliin tutustumassa.

Body Attack-tunti oli Supersportin ohjelmassa lauantai-aamuna kello 8.30 ja sinnehän me sitten lähdettiin viime lauantaina ajelemaan kukonlaulun aikaan. Onhan se vähän hullua ajella melkein 30 kilsaa jumppasalille, mutta täällä Houstonissa näihin välimatkoihin on jotenkin tottunut, eikä ajatus 30 km:n ajomatkasta tunnu enää kovin pahalta. Body Attack on mun kolmanneksi lempparein Les Mills (1. Body Step, 2. Sh´Bam) joten olin aika innoissani päästessäni tunnille melkein 1,5 vuoden tauon jälkeen. Pitkästä aikaa sai jumppatunnilla oikein hyvän hien pintaan. Täällä lähes kaikki tunnit spinningiä lukuunottamatta on vähän pliisuja, ja usein paremman treenin saa itse tekemällä! Täällä myös ärsyttää, ettei salin valoja saa himmennettyä. Joko ne on päällä tai pois. Piste. Niin oli nytkin (päällä). Ja musakaan ei ollut kauhean kovalla. Mutta se nyt ei menoa haitannut, kun oli sen verran intoa omasta takaa pitkän tauon jälkeen!

Tämä oli mun eka vierailukerta 24Hr:n Supersport salilla ja täytyy sanoa, että olin vähän ihmeissäni, että mistä se super, siihen tulee. Sali oli melkeimpä pienempi kuin meidän normi sport ja laitteetkin ihan samoja. Ainoa ero taisi olla jumppaohjelman runsaudessa ja monipuolisuudessa. Harmi kun tuo sali tosiaan on noin pitkän ajomatkan päässä. Maksaisin mielelläni heidän laajemmasta jumppavalikoimasta sen +$15dollaria enemmän kuukaudessa, mitä se maksaa. Nämä salijäsenyydet ei täällä tosiaan ole hinnoilla pilattuja. Me maksetaan tällä hetkellä $26.99/kk!

Oli muuten hauska sattuma, että salin työntekijä, joka meitä "haastatteli" (jouduttiin tietysti sellaiseen extra-kuulusteluun, kun tulimme Supersportille pelkän Sportin jäsenyyksillä) osoittautui ruotsalaiseksi. Olin jopa pakotettu puhumaan ruotsia hänen kanssaan muutaman minuutin, kunnes sanoin, että sori tuo mun mies ei puhu ruotsia, nyt on pakko vaihtaa takaisin englantiin:D Tuntuu ihan hiton oudolta puhua yhtäkkiä ruotsia, kun pelkkä englanti on ollut jokapäiväisessä käytössä nyt melkein puolitoista vuotta. Luen kyllä kirjaa tällä hetkellä ruotsiksi, eli ei se kielitaito sieltä mihkään ole hävinnyt. Puhuminen on vaan jotenkin ihan eri juttu! Muutenkaan tuollainen jokapäiväinen käytännön keskustelu ruotsiksi ei ikinä ole oikein tuntunut täysin luonnolliselta. Onhan se ihan eri asia kuin vaikka puhua gradusta tai kirjoittaa akateemista kieltä paperille...

9 kommenttia:

 1. Det gick säkert jättebra:) Säg till om du vill ha läxhjälp;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Åtminstone föståd vi varanda ;) Men flytande var det inte! Eller hon var men inte jag haha!

   Poista
 2. Mä en osaa enää lainkaan ruotsia! Oon kuitenkin kirjoittanut aikoinaan E:n ja käynyt amk:ssakin 17op:n edestä ruotsin kursseja mut enää en osais ees yksinkertaisia lauseita muodostaa :/ Se on jotenkin liian samanlainen saksan kanssa ja mul menee ne sekaisin, varsinkin nyt kun puhuu saksaa kotikielenä JA töissä. Ärsyttää, että kielitaito tollai unohtuu täysin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ma yritan pitaa kiinni siita taidosta lukemalla kirjoja ja blogeja myos ruotsiksi. Oisi saali jos monen vuoden (yliopisto)opiskelut menisi hukkaan :D En usko, etta se ymmarrys mihkaan koskaan katoaa, mutta puhumisesta varmaan tulee ajan kanssa vaan mahdottomampaa! Harmi... Mutta ainakin enkku vahvistuu edes :)

   Poista
 3. Mun lemppari taas on Combat, Pumpista en tykkää ollenkaan vaikka salitreeni onkin mun ykkösjuttu. :D Täällä kun ei Les Millsin tunteja ole, niin teen usein kotona YouTuben avulla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ma en oo koskaan oikeen paassyt mukaan tuohon Combatiin. Kayn siina aina silloin talloin, mutta se on aina vahan sellaista haparointia :D Yritin joskus meijan vanhassa kampassa tehda kotijumppaa, johon kuului hyppyja. Meni varmaan 2 min ja alakerran naapuri alkoi hakkaamaan harjanvarrella kattoaan :D Sen jalkeen en oo enaa uskaltanut kotona tehda mitaan vatsalihaksia kummempaa haha! Taalla on aika huonot eristykset asunnoissa...

   Poista
  2. Mä oon harrastanut potkunyrkkeilyä, ehkä siksi tykästyin myös Combatiin. :D Apua eikä, onpas herkkä naapuri! Tääl ei kyllä onneks kuulu mitään edes viereiseen huoneeseen :D Tosin en mä millään kantapäillä ees hypi, varpailla sipsuttaen ;)

   Poista
  3. MEijan ex-naapuri oli vahan turhan herkka joo.. Joskus pelkka puhuminen, imuroiminen tms (keskella paivaa) sai herran ihan raivon valtaan :D Itse han toki sai kuunnella hevimusaansa mihin vuorokauden aikaan hyvansa!

   Poista
 4. Mitä mää tein, mun vastaus katos johonkin...

  VastaaPoista