keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Projektiponi

Rescue-tallilla järjestetään viikonloppuisin ratsastustunteja lähinnä lapsille ja suurin osa hepoista onkin jo sen verran pitkällä kuntoutuksessa, että lapset voivat niillä turvallisesti ratsastaa. Osalla hepoista taas ei ratsasteta vielä ollenkaan, koska lihaa luiden päälle ei ole kertynyt tarpeeksi tai sitten ne ovat vielä liian säikkyjä. Tälläisten tapausten kanssa keskitytään vaan harjailuun ja muuhun puuhasteluun, joka saisi hepat luottamaan taas ihmisiin. 

Näiden kahden ryhmän väliin putoaa tallilla noin puolisen vuotta ollut ruskea poni. Poni on nyt fyysisesti tarpeeksi hyvässä kunnossa ratsastukseen, mutta lasten käyttöön vielä turhan arvaamaton. Sainkin siitä sitten itselleni projektin! Saan käydä ratsastamassa sitä niin usein kuin haluan. Vähän pienen puoleinen tuo poni on, mutta hyvin jaksaa mua kantaa ja kantaisi varmaan vaikka maailman ääriin jos antaisin:D Sen verran virtaa löytyy tästä pollesta nimittäin. Itse joudun vain toppuuttelemaan että josko nyt mentäisiin vähän hiljempaa ja otettaisiin vähän iisimmin! Mutta ihana se poni on! Raukkaa on hakattu (!!) entisessä kodissaan:(  Yritänkin siis olla erityisen kiltti sen kanssa ja rapsutella sitä extra paljon!Tässä meinasi lähteä vähän lapasesta:D Poni innostuu varsinkin joka kerta kun auto ajaa ohi.
Eric on tullut mun mukana tallille pari kertaa ja autellut tallihommissa! Aluksi sitä vähän jännitti noiden isojen eläinten kanssa, mutta viimeksi uskalsi mun opastuksella jo mm. taluttaa ja suihkuttaa yhden hepan:) Kohta se varmaan ratsastaa heppoja tuolla jo ihan cowboynä hah! No toivoa saa....


Yksi heppa pesty!
Heppa numero kaksi suihkussa. Ne muuten nauttivat tästä touhusta kuumalla helteellä!
Tallin aasit
Tänään oon taas illalla menossa ratsastelemaan ruskeaa ponia (en oikein tiedä millä nimellä sitä kutsuisin kun sillä on kolme nimeä: Chuckles, Freckles ja Sprite hehe). On muuten aika kuumaa touhua tuo ratsastus tähän vuoden aikaan kun ulkona alkaa olla jo reilusti yli 30 astetta! Suomessa sai lähinnä miettiä että onkohan nyt tarpeeksi vaatetta vai jäädynkö pystyyn:D

PS. Ensi kerralla lupaan kirjoittaa jostain muusta kuin hepoista tai kissoista!

8 kommenttia:

 1. Hienon paikan olet löytänyt ja tärkeää työtä teet! Hevoset ovat niin palvelunhaluisia ja tekevät vuoksemme vaikka mitä, joten niiden kaltoinkohtelu tuntuu ihan hirveältä ja täysin käsittämättömältä. Ihan niin kuin kaikkien muidenkin eläinten kaltoinkohtelu. Se kertoo kyllä ihmisestä jotain tosi raadollista...

  Norjassa kohistaan just siitä, kuinka suomalainen "matkailuyrittäjä"-nainen oli jättänyt kaksi vuonohevosta kuolemaan nälkään. Olivat siis kuolleet ja nyt rapsahti vankilatuomio. Sama nainen pitää kuitenkin Suomen puolella vuonohevosia huonolla hoidolla. Voi vain miettiä, että miksi ihmeessä? Mitä ihmettä näiden ihmisten päässä liikkuu, jotka tuntuvat tekevät tätä ihan säännönmukaisesti ja tarkoituksella…

  Onneksi on myös ihmisiä, jotka käyttävät aikaansa ja energiaansa näiden eläinten pelastamiseen! Onnea tosi kauniille projektillesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en kans voi käsittää, mikä ihme saa ihmisen tekemään pahaa hevosille tai millekään eläimille! Erityisesti tuollainen lyöminen yms. muu väkivalta on kamalaa. Ihmisessä täytyy olla joku todella pahasti vialla, jos sellaista pitää tehdä. Samaten tuo hevosten heitteillejättö/näännyttäminen. Miksi!? Miksi ottaa hevosia/eläimiä ja sitten ei huolehtia niistä? Tälläiset asiat on tosi vaikeita mullle ymmärtää. Mikä saa ei-eläänrakkaan ihmisen edes ottamaan eläintä alunperinkään?

   Onneksi tosiaan löytyy sitten näitä hyväsydämisiäkin ihmisiä, kuten tämän rescue-tallin väki! Ja uskomatonta on myös se, miten nuo hevoset antavat anteeksi ja oppivat taas luottamaan ihmisiin, vaikka joku on joskus kohdellut tosi pahasti!

   Poista
 2. Sinulla on ihan hyviä blogikirjoituksia. Ei haittaa vaikka on suht paljon kissa- ym. eläinjuttuja. (Teidän kissoista on aina kiva kuulla kuulumisia.) Kuvat on hyviä ja aiheet mielenkiintoisia ja tärkeitä kuten nämä rescue-tallin kuulumiset. Jatka vaan! Mieluummin niitä kuin "päivän asu"-juttuja...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) En ma ajatellutkaan alkaa kirjoittamaan mistaan itse ei-kiinnostavasta asiasta (kuten niista paivan asuista hehe).

   Poista
 3. Mun mielestä näitä heppajuttuja on just kiva lukea (ja kyllä minä niistä kissajutuistakin tykkään!). Poni näyttää ihanalta. Mä aina mietin että jos olisin upporikas niin olisi ihana ostaa farmi jonne voisin haalia kaikki kaltoinkohdellut eläimet jossa ne voi elää onnellisena loppuelämänsä. En tajua miksi mitään eläimiä pitäisi hakata...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ma kans just sanoin E:lle, etta voisko han ruveta miljonaariksi niin ma perustaisin vaikka jonkun kissa/elainhotellin :D Mielellaan johkin ihanaan paikkaan, vaikka rannalle. Haaveilla saa...

   Tuommoinen kaltoinkohdeltujen elainten farmi ei myoskaan ole huono idea :) Onneksi saan nyt kayda auttamassa sellaisessa paikassa!

   Poista
 4. Mahtavaa, että löysti projektiponin ja pääset oikein kunnolla heppailemaan! Minä ainakin luen ihan mielellään kaikki kissa-, heppa ja mikätahansaeläinjutut!
  Nämä meidän poolohevoset on kyllä kanssa sellaisen koulutuksen saaneita, että ei tarvitse juuri kuin vilkaista vihaisesti niin loppuu kaikki pelleily. Pomokin totesi, että poolohevosten koulutus on "melko kovaa"... Yksi pelkää trimmeriä kuollakseen+kärsii vetopaniikista, näiden harjat kun pitäisi olla millilleen ajettu. Sitä olen hiljalleen porkkanoiden kanssa yrittänyt saksilla leikata, mutta joskus sekin on kauhean pelottavaa. Pomo kertoi tästä, että jos ne eivät seiso harjaa leikatessa paikoillaan, niiden kieli vedetään suusta ja sidotaan, toinen etujalka nostetaan kainaloon ja pää revitään korvasta alas - ei ihme jos on vähän pelkotiloja jäänyt parturoinnista. Nyt tämä saa pitää punkkaritukkansa, ja leikataan pieni pala kerrallaan saksilla ja tosiaan monen porkkanan ja rapsutuksen kera.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylla mun blogia taitaa lukea aika moni elainten ystava :) Ei mun siis kai tarvi huolehtia, etta kaikkia arsyttaa kun valilla kirjottelen vain hepoista ja kissoista!

   Kamalaa, miten noita pooloheppoja kohdellaan. Onneksi ootte siella nyt antamassa niille rakkautta:) En ymmarta, miksi pitaa vakivallalla ja pakolla kouluttaa, kun asiat voi tehda helpommallakin!

   Poista