tiistai 9. kesäkuuta 2015

Nukkumisjuttuja

Pari iltaa takaperin E lahti pelaamaan latkaa ja ma salille. Kotiin tultuani kello oli jo sen verran paljon, etta menin suihkun kautta sankyyn ja nukahdin melkein heti. Nukuin sikeasti kunnes puoli viidelta havahduin hereille. Toinen puoli sangysta oli vielakin tyhjillaan. Missa oli E? Eka ajatus oli, etta onkohan jotain sattunut... Tartuin puhelimeeni ja huomasin, etta siihen oli tullut noin 10 puhelua ja saman verran viesteja. Vahan vihaisia viesteja. Olin lukinnut E:n pihalle ja toinen oli mennyt sitten autoon nukkumaan:D Hups.

Meilla on ovessa kaksi lukkoa, ja jos ylemman niista lukitsee sisaltapain, niin ulkoa ei paase avaimella sisalle. En ollut edes tietoinen asiasta (vaikka itse asiassa olisihan se aika loogisesti paateltavissa kun ovea katsoo vahan tarkemmin). Ihme, etta nyt vasta kavi nain, enka ole aikaisemmin epahuomiossa lukinnut kumpaakin lukkoa E:n ollessa pois kotoa. Yleensa nimittain lukitsen molemmat lukot kotiin tullessani. E raukka oli noin tunnin hakannut ulko-ovea, yrittanyt soittaa mun puhelimeen (joka oli tietysti aanettomalla) ja olipa se heitellyt pienia kiviakin ikkunaan (jotka ma sitten myohemmin sain kerailla pois meidan parvekkeelta). Mutta ma nukuin sikeasti korvatulpat korvissa enka herannyt mihinkaan :D

Yleensa ma vielapa nukun aika kevyesti ja heraan pienempaankin pihahdukseen. Kuten mm. viime yona. Mulla oli korvatulpat kuten tavallista, mutta kuulin silti selvasti kun Aada alkoi oksentamaan keittiossa. Kissa paatti sitten vielapa oksentaa yhteensa NELJA kertaa tunnin sisaan. Mikahan silla on... Vahan huolestuttaa. Paatin varmuuden vuoksi pistaa kissat aamulla eri huoneisiin, ettei Roni saa mahdollista popoa. No arvatkaapa oliko Aada a.k.a. Houdini avannut makuuhuoneen oven ja mennyt kollottelemaan Ronin viereen sankyyn:D Se siita kissojeneristamisyrityksesta. Meni muuten tasan kaksi paivaa adoptoimisesta, etta tyypit loytyivat vierekkain sangysta makoilemasta :) Aadan muihin Houdini-taitoihin kuuluu mm. kylpparin laatikoiden aukaiseminen ja kaikkien mun pampuloiden varastaminen ja piilottaminen ympari kamppaa (mm. sohvan ja jaakaapin alle, seka siivouskomeron oven alta sujuvasti sen perukoille luisuttaminen).

Kissat RAKASTAA noita pehmohuopia ja ne taytyykin aina asetella sangylle, jotta voivat makoilla niiden paalla!

Torstaina ollaan viemassa Roni elainlaakarille rokotettavaksi, joten ajattelin kysya samalla elainlaakarilta tuosta Aadan oksentelusta. Muilta kissaihmisilta siella ruudun takana kuulisin myos mielellaan kokemuksia asiasta? Voiko olla normaalia, etta kissa oksentaa kerran pari kuukaudessa? Vai onko Aada kenties vain erityisen herkkavatsainen tapaus.

Sori nyt tallaiset kissanoksennusjutut :D Kattelin muuten tuossa yksi paiva vahan taman blogin tilastoja ja kissajutut taitavat yltaa ihan toisiksi suosituimmaksi juttukategoriaski koko blogissa! Aika yllattavaa. Ehdottomasti suosituimpia postauksia on olleet jutut kulttuurieroista tai muuten vaan amerikkalaisista ja Amerikasta. Kissojen jalkeen listalla taitaa sitten olla arkikuulumiset, kun taas vahiten katsomisia keraavat reissu/matkailujutut. Sekin on aika mielenkiintoista :D

12 kommenttia:

 1. Hmm olikohan Aada syönyt jotain normaalista poikkeavaa? Toissayönä Mia oksenti myös, aamulla oli kyllä ruokahalua ja söi normaalisti mutta oksenti uudelleen. Olin antanut sille palan kinkkua edellisenä iltana, uskon että se oli syynä...Eilen olin jo huolissani ja päätin viedä sen lääkärille jos sen olo huononisi. Kävi onneksi hyvin ja se ei enää oksentanut illalla eikä tänään joten ei menty sitten lääkärille. Lunakin aina välillä oksentelee mutta ne ovat karvapalloja, hänellä kun on pitkä turkki :)

  Jos Aadalla on muita oireita kuten ruokahaluttomuutta tai se on muuten vaan apaattinen niin kannattaa kyllä viedä lääkärille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se mun mielestä mitään normaalista poikkeavaa oo syönyt. Noi purkkiruuat meillä aina vaihtuu vähän, ja mietinkin, että pitäiskö alkaa ostaan aina samaa, jos sen maha on herkkä. Kun se tuli meille, niin se oli ihan hirveä ahmatti ja yritti syyä Misunkin ruuat. Pikku hiljaa sen ruokahalu on vähän tyrehtynyt, eikä ruoka aina katoa ihan heti kupista.. En sitten tiiä onko tuo normaalia kun kissa kasvaa. Pitää jutella tosiaan sen eläinlääkärin kanssa to, kun mä oon vähän huolissani tietysti nyt varsinkin tuon Misun tapauksen jälkeen :/

   Poista
 2. Hehe, meillä on käynyt ihan sama juttu, mut pienemmässä skaalassa vaan. Käyn aina laittaas boltin kiinni aamulla, kun V lähtee duuniin, ja eräänä kauniina päivänä kävi niin, että V tuli duunista ennen aikojaan, ja olin just silloin suihkussa (ja sen jälkeen tuunasin tukkaa ja naamaa) eikä kylppäriin tietenkään mitkään oven hakkaukset ja ovikellon soitot kuulu, kun on se hörhötin päällä. Kännykkäkin oli sopivasti olkkarissa. Sattui olemaan kuuma päivä ja V aika kypsänä, kun joutui kuumassa venaileen... Nykyään aina kiltisti viestittelee varmuuden vuoksi ennen himaan lähtöä :P

  Voi Aadaa, toivottavasti pöpö menee pian ohi eikä tartu Roniin! Aika söpöläisiä ovat kyllä yhdessä :) Ja mulle kelpaa ehdottomasti myös reissu- ja matkajutut, kun niistä saa hyvin itse vinkkejä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ai sulle kävi sama homma :D E ei kyllä ollut kauhean iloinen kun vihdoin päästin sen aamulla sisään. Onneksi sillä oli vapaapäivä, joten sai rauhassa nukkua melkeen puoleen päivään:D

   Toivotaan, että Aada paranee..ei ole tänään onneksi oksentanut, mutta kyllä se vähän vaisu on eikä oikein halua syödä :/

   Poista
 3. Nauratti oikein ääneen toi jutun alku, voi E-ressukkaa :D toivottavasti Aadalla ei oo mitään isompaa hätää ja paranee pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ala, itekin naureskeltiin tuolle seuraavana paivana ja E kiusasikin mua, etta kuulemma saan kokea koston :D

   Poista
 4. No siis meidän kisu Suomessa oksentaa monta kertaa kuukaudessa, joskus viikottainkin. Yleensä siksi että joko hotkii ruokaa liian nopeasti, tai sitten ihan sen karvanlähdönvuoksi, eli noita karvapalloja mistä Una sanoi. Riippuen vuodenajasta kun se karva uusiutuu enemmän ja irtoaa. :) Ja sitten välillä kun se saa ruohoa tai jotain muuta vihreää kukkasista tjms. :D

  Mutta voi E raasu, mullekin kävi noin muutama viikko sitten... meillä ei ovi aukea jos avaimen jättää lukkoon roikkumaan (eli toiselta puolelta ei saa avainta sisään), onneksi olin nukahtanut vaan olkkarin lattialle ja heräsin sitten oven hakkaamiseen. :D Makuuhuoneeseen en olisi kyllä mitään kuullut, jos sinne olisin päätynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei,hyva tietaa, etta jotkut kissat vaan oksentelee sen tarkoittamatta mitaan sen vakavempaa! Toivotaan, etta Aadan tapauksessakaan kyse ei ois mistaan sen kummemmasta. Silla kylla taisi tuolloin toissayona olla joku popo, koska nyt se oli taas tana aamuna oma ittensa: energinen ja ruoka maistui. Aadasta irtoaa myos hirvesti karvaa, etta sekin voi asiaan vaikuttaa jos se saa niita mahaansa!

   Haha, hyva etta muillekin sattuu naita miesten ulos lukisemisia, enka oo ainoa saheltaja :D

   Poista
 5. Meillä myös tuttua tuo kissojen oksentelu, lähinnä Kisun kohdalla. Silloin kun vietiin vielä Kisua ulos valjaissa tätä tapahtui paljon enemmän (ruohon hotkinta?). Välillä kyse tuntuu olevan hotkinnasta, välillä epämääräisten lelujen syönnistä ja välillä tuntuu, että neiti oksentelee ihan muuten vaan.
  Ihana uusi perheenjäsen teillä! Ja mahtavaa, että kissat lekottelevat jo nyt vierekkäin. Meillä rakastetaan myös noita pehmohuopia :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt kun teista muutama on jo siella todennut taman oksentelun olevan suht yleista ja normaalia, niin helpottaa vahan. Ennen naita mun omia kissoja, mulla on kokemusta vain kahdesta meidan perheen kissasta, enka muista etta ne ois kauhean usein oksennellut... Ja koska Misu kans oksenteli aika paljon, niin ma olin heti pienessa paniikissa Aadan kanssa tietty !

   Meijan kissat on ihan ominut nuo huovat :D Ja ne taytyy olla sangyssa paivin oin!

   Poista
 6. Kissoissa on eroja. Mulla on ollut kissa, joka oksensi karvapalloja lähes joka toinen päivä ja sitten toisena ääripäänä tämä 12-vuotias Ines, joka on oksentanut elämänsä aikana max 10 kertaa.

  Oman kokemukseni mukaan kissat voivat oksentaa joko noita karvapalloja ( joka on ihan hyvä juttu), jos ne hotkii ruokansa liian nopeasti, jos ruoka ei sovi, tai jos ne on syönyt vaikka sitä heinää tai jotain viherkasvia. Se on ihan normaalia. Toki kyse voi olla jostain vakavammastakin, mutta silloin on yleensä muitakin oireita.

  Juu blogikirjoitusten suosio ei mene aina ollenkaan niin kuin voisi itse kuvitella :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että tuo Aadan toissaöinen puklailu oli jotain vatsapöpöä tms, kun se oli seuraavana päivänäkin vähän vaisu. Nyt on neiti taas normaali ja ruokakin maistuu. Pitää kuitenkin seurata, että jos tällästä tulee jatkossa. Nuo kun oli kaukana karvapalloista, eikä se ruohoa/muita kasvejakaan ole päässyt syömään.
   Kiitos kommentista:) Huojentavaa kuulla, että muidenkin kissat puklailee ilman mitään vakavia syitä!

   Poista