perjantai 26. kesäkuuta 2015

Mitä jos hurrikaani iskee?

Meillä on töissä yksi työntekijä, jolla on myös meteorologin koulutus, mutta joka ei tuolla alalla työllistynyt ja hän päätyikin sitten tänne meille töihin. Me muut työntekijät saatiin eilen meneillään olevan hurrikaanikauden kunniaksi häneltä hieno tietoisku hurrikaaneista ja miten valmistautua niihin. 

Aiheeseen sopien naamataulu piilotettu ukkospilvellä:D
Oli tosi mielenkiintoista saada noin asiantunteva esitelmä aiheesta. Maantieto oli heti biologian jälkeen ihan mun suosikkiaine koulussa. Tuli muutenkin tosi koulumainen fiilis, kun kokoushuoneen tietokoneet ei remontin takia toimineet ja esitys tapahtui vanhanaikaisesti "liitu"taulua käyttäen.

Tiesittekö muuten, että muurahaiset voivat lähteä kellumaan röykkiönä tulvavesien mukana ja majoittua esim. ihmisten sohville:D Tämä ei ainakaan täällä Texasissa olisi kovin mukava yllätys kun suurin osa murkuista on mallia fire ants. Ne puree! Myrskyjen jälkeen on hyvä myös tarkistaa muutkin kodin nurkat koska myös esim. käärmeitä voi löytyä lymyilemästä nurkista. (Oon aina vaan tyytyisempi siihen, että me asutaan kolmannessa kerroksessa:D)

Jälkikäteen saatiin vielä powerpoint-esitelmä sähköpostilla, kun sitä ei tosiaan pystynyt itse esitelmässä käyttämään
Säämies muistutti myös, että vaikka Bill ei vakavaksi tapaukseksi muuttunutkaan, niin tulisi jokaiseen myrskyyn muistaa suhtautua tosissaan. Sitten ei paljon naurata, jos kunnon hurrikaani yllättää ja kotona ei ole tarvittavia vesi- ja ruokavarastoja ja sähköt on poikki ja hanavesikin saastunutta. Täytyypä yrittää muistaa pitää kuivaruokakaapit täynnä siis kotosalla... Kaikkeen sitä kanssa pitää totutella täällä tropiikissa asuessaan!

2 kommenttia:

  1. Mä tein jo mentaalipäätöksen jonkun pienen tornado/hurrikaani-survival kitin kokoamisesta, ettei olla ihan pulassa, jos jotain tapahtuu. Hehe, se pitäis vielä vaan saada toteutettuakin. Kai tässä on viä aikaa seuraavaan myrskyyn?! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo toi on hyva ajattelutapa etta on tassa kuitenkin viela aikaa siihen seuraavaan myrskyyn :D Silla periaatteella taallakin ollaan liikenteessa!

      Poista