tiistai 16. kesäkuuta 2015

Kysymyksiä ja vastauksia matkailuun liittyen

Sain taas Liebster Awardsin, mutta tällä kertaa kysymykset olivat matkailuaiheisia, joten mikäs tässä uudestaan vastaillessa. Taidan kuitenkin jättää ne faktat ja mun kysymykset ja muiden haastamiset nyt pois, kun siitä ei montaa viikkoa ole kun ne tein :) Haasteen mulle tällä kertaa lähetti Anne. Kiitos siis Annelle:)1. Minne et haluaisi missään nimessä matkustaa ja miksi?
En osaa nimetä yhtä paikkaa. Lähtisin aika avoimin mielin mihin vaan, kunhan paikkaan on turvallista mennä (siellä ei ole esim. sotia/levottomuuksia tai matkustaminen kohteeseen ei ole epäeettistä).

2. Mitä ilman et lähde reissuun?
Kameraa (eli mun tapauksessa puhelinta). Vanhoja reissukuvia on kiva katsella. Suomessa mulla onkin kaikki vanhat kuvat teetettyinä albumeissa.

3. Suositko suoria lentoja vai menetkö useammalla pompulla ja miksi?
Riippuu minne olen matkalla. Suora lento Suomesta Houstoniin oisi ihana! Tällä hetkella joutuu ottamaan 3-4 eri lentoa päästäkseen kotiin. Usein Istanbulin kautta näyttäisi olevan halvin lentää Suomeen, mutta jo valmiiksi pitkä lento pidentyisi vielä noin 10 tunnilla pitkän pysähdyksen vuoksi, mikä ei houkuttele. Tällaisissa tapauksissa lentoaika on hintaa tärkeämpi, kun taas esim. Ruotsiin Vaasasta lentäessani mielummin lensin Helsingin kautta kuin maksoin pari sataa enemmän suorista lennoista. Tykkään käydä uusilla lentokentillä, mutta en ikinä kuitenkaan ole varannut jotain tiettyä reittiä päästäkseni vain matkan varrella käymään jollain tietyllä kentallä.

4. Missä ja miten näet itsesi matkustamassa 10 vuoden päästä?
Ehkä kymmenen vuoden päästä voisi olla Aasian vuoro. Nyt keksitytään USA:n ja toki tuonne Etelä-Amerikkaankin päin olisi kiva suunnata jossain välissä.

5. Matkalaukku vai rinkka? Miksi?
Matkalaukku on se yleisin mun matkoilla. Omistan kyllä rinkan, mutta oon käyttanyt sitä vain kolme kertaa. Ainakaan mun iso rinkka ei mene käsimatkatavarana, joten se ei ole niin käteva kun sitä voisi kuvitella. Lähtisin kyllä mielelläni reppureissulle, eipä siinä!

6. Mikä on ollut suurin seikkailusi matkailun saralla?
Eka vaihto-opiskelu Varsovassa. Tuolloin olin vielä tosi kokematon matkaaja (ei sillä että nytkään oisin mikään pro-reissari) ja asuntoasiat sun muut oli sovittu vain s-postin välityksellä yksityisen kanssa, joten vähän pelotti paikan päälle saapuminen ja onko siellä mitään kämppää edes odottamassa! :D Kaikki meni kuitenkin onneksi hyvin ja opin tuon puolen vuoden aikana paljon uutta. Tuona aikana myös tajusin, että haluan tulevaisuudessa asua ulkomailla!

7. Jos saisit valita yhden maan, jossa voisit enää matkustaa, mikä se olisi?
Apua. Ei tällaiseen voi vastata!? Sanotaan nyt sitten vaikka Italia, koska en ole siellä koskaan käynyt. Italiassa on niiiin paljon eri kaupunkeja ja paikkoja, joista suurinpiirtein KAIKKI näyttää ihan unelmapaikoilta mun silmissä! Joskus vielä toteutan kiertomatkan tuossa maassa!

8. Mikä on mielestäsi maailman eniten turistirysämäisin kohde ja miksi?
Niistä paikoista joissa oon itse käynyt ehdottomasti Bulgarian Kultahietikko ja Sunny Beach. Koska kumpikin noista paikoista on rakennettu vaan ja ainoastaan turisteille. Ja nehän onkin "elossa" vain kesällä turistisesongin aikaan ja talvisin siten ihan autioina kun hotellien ja ravintoloiden työntekijätkin lähtee pois.

9. Minkälaiset kengät sinulla on reissuilla mukana? Lähdetkö yhdellä parilla vai useammalla?
Riippuu ihan reissukohteesta, matkan pituudesta ja säästä. Esim viikonloppumatkalla voi pärjätä yhdellä parilla, kun taas pidemmälle matkalle voi tarvita sandaalit rannalle, mukavat kengät kaupungilla kävelyyn ja mahdollisesti lenkkarit urheiluun.

10. Oletko koskaan matkustanut ulkomaille festareille/keikalle? Jos olet, minne ja mitä tykkäsit / Jos et, haluaisitko ja minne?
En ole matkustanut itse keikan takia, mutta keikoilla ulkomailla oon kyllä ollut muutamaan otteeseen. Festarit olisi kiva kokea vaikka täällä Jenkeissä (mutta ehdottomasti EI mitkään tekno-jumputus-valoshow-tyyliset, vaan sellaiset rennot kesäfestarit).

11. Paketti- vai omatoimimatka? Miksi?
Ihan kumpi vaan käy. Pakettimatkoja on ihan kiva tehdä Suomesta niiden helppouden ja halvan hinnan vuoksi. Olkoonkin niillä vähän juntti maine :D Mutta onhan se nyt kiva kun lentokenttäkuljetuksia sun muita ei tarvi itse järkätä ja miettiä! Oisi kiva kokeilla pakettimatkaa täältä Jenkeista vaikka Etelä-Amerikkaan, mutta en tiedä järjestetäänko sellasia (ainakaan täältä Houstonista). Siltikin ehkä omatoimimatkat saa multa loppupeleissä hitusen korkeammat pisteet kuin pakettimatkat. Ainakin kohteet on usein mielenkiintoisempia omatoimimatkoilla, kun ne on vapaammin valittavissa.

2 kommenttia:

 1. "Festarit olisi kiva kokea vaikka täällä Jenkeissä (mutta ehdottomasti EI mitkään tekno-jumputus-valoshow-tyyliset, vaan sellaiset rennot kesäfestarit)."

  Eli et lähde Coachellaan? :D

  Mullakin olisi haaveina kokea jotkut festarit tai parit jenkeissä. Lähinnä jotkut rock/metallifestarit. Viime vuonna oltiin Montrealissa Kanadassa festareilla enkä ollut todellakaan pettynyt! Siellä oli tosi hyvä meininki.

  Toisaalta mua myös jotenkin houkuttelisi joskus nähdä se Burning man-festivaali. Se nyt ei ole ihan tavallisimmasta päästä, mutta juuri sen erikoisuuden takia!

  Kiva kun vastasit haasteeseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nooo voisihan Coachellaan mennä;) mutta sehän on myös rento kesäfestari!

   Siitä on kauan kun edes Suomessa on festareilla ollut. Houstonissa ei taideta mitään kunnon festareita järjestää (keikkoja kylläkin)..Ehkä seuraavan asuinpaikan tarjonta olisi parempi:)

   Poista