lauantai 27. kesäkuuta 2015

Inhokkikotityöt

Mun ehdoton inhokkikotityö on nykyään näiden putsaus:


Ensinnäkin: Miksi tälläsiä edes tehdään? Tuonne koloihin tipahtelee ruokaa, joka sitten palaa kiinni noihin kuppeihin. Nuo koko kierukat kuppeineen pitäisi varmaan irrottaa jokaisen kokkauskerran jälkeen ja hinkata puhtaaksi, mutta todellisuudessahan ne tulee irrotettua kerran pari kuukaudessa. Mulla on ikävä suomalaista keramiikkaliettä!

Kakkosinhokiksi yltää pyykkäys. Ei siksi, että se olisi erityisen työlästä. Onhan meillä kuivurikin. Inhokkihommaa se on siksi, että lähes joka pyykkäyskerran jälkeen turhaudun siitä, ettei taaskaan tullut kunnolla puhdasta. Varsinkin valkoiset pyykit tuottaa päänvaivaa. Tuntuu että kaikki valkoiset vaatteet ja pyyhkeet on saaneet uuden kellertävän sävyn harmailla länteillä koristeltuna. Annas olla jos pyyhkeeseen eksyy vähän ripsaria naamaa kuivatessa, niin ei varmana lähde irti pesussa. Melkein itkettää mun valkoisten Muumi-lakanoiden kohtalo. Mikä näitä paikallisia koneita/pesuaineita vaivaa!? Vai onko kyse vedenlaadusta? Ei mulla tälläsiä ongelmia koskaan ollut Suomessa! Näin kesällä erityisesti olisi kiva pitää valkoisia toppeja, mutta nyt olen alkanut vältellä kaikkien valkoisten vaatteiden ostamista koska ne on melkein kertakäyttökamaa täällä!

7 kommenttia:

 1. Jep, samat inhokit! Mutta ton hellan positiivinen puoli on kyllä se, että ne rinkulat kuumenee tosi nopeasti. Et ehkä se on se syy.
  Ja joo, ne pyykit! En kans ymmärrä miten nää koneet pesee paljon huonommin kuin Suomessa. Argh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on muuten totta! Niin kuumenee muuten! Vesi kiehuu alta aikayksikön! Jännä, että teillä on siellä samat koneet/ongelmat:)

   Poista
  2. Jep, täällä on kaikki kovin amerikkalaista. Unohdin vielä yhden inhokin - pölynimurin!!!

   Poista
 2. Nuo kiemurahellat... Tunnen sun tuskan! Yksi epäkäytännöllisimmistä asioista ikinä. Ja mulla kakkossijalle yltää ehdottomasti imurointi paikallisella pystymallisella kammotuksella, brrrrh :D Liat sinkoaa jalkoihin ja johto on tiellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääk hyi nuo Jenkki-imurit on ihan kamalia. Kokeiltu on! Meillä on "Suomimallia" oleva imuri. Sellainenhan nyt ei ole kauhean kätevä kokolattiamatolla, mutta meillä ei onneksi ole kuin makkarissa matto (vanhassa kämpässä ei ollut ollenkaan) ja tuo kelpaa ihan hyvin.

   Poista
 3. Voi mäkin niin haaveilen keraamisesta liedestä... Mut teillä on nuo putsattavat osiot kuitenkin mustat! Meillä on krominväriset ja niihin ne likaläiskät vasta kivasti jämähtääkin (koska eihän niitä todellakaan koskaan sieltä heti muista tai edes huomaa putsata).

  Mulla ei juurikaan ole valkoisia vaatteita enkä ole huomannut V:n valkoisten (alus)paitojen värin kehitykseen kiinnittää huomiota. Täytyypä tarkkailla tilannetta - ja jättää jatkossakin valkoiset vaatteet kauppaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nyt on onneksi mustat nuo kipot. Vanhassa kampassa oli ne perus metalliset, ja niihin vasta jaikin kaikki p*ska kiinni! Varmaan nuokin menee samaan luokkaan kokolattiamaton kanssa, eli "uusitaan aina kun asukkaat vaihtuu". .. Tosi ekologista !

   Poista