torstai 7. toukokuuta 2015

YMCA

Saatiin viime viikonloppuna firman "tykypaivilta" ilmaisliput salille nimelta YMCA ja kaytiinkin heti tiistaina katsastamassa mesta. Katsoin netista, etta heidan aikataulussaan oli Les Millsin CXWORX, jota meidan nykyisella salilla ei ole ja halusin pitkasta aikaa paasta tuolle tunnille. Se, mita en tiennyt YMCAlle mennessani, oli etta sali noudattaa "kristillisia periaatteita". Tata en ollut ensisilmayksella salin nettisivuilta bongannut, ja tulikin pikkuyllarina, kun salin seinat oli koristeltu kaikenlaisilla Raamatunlainaksilla ja iskulauseilla! (Mulle ei kylla ihan valjennut, millaista on "kristillinen treenaus" tai miten se eroaa ihan normitreenauksesta.:D Ryhmaliikunta-aikataulu ainakin oli ihan "normaali".) 


Lisamotivaatiota treeniin?

Itse kuntosalin puolella YMCAlla ei soitettu musiikkia, joten taustameluna toimi vain laitteiden vinkuna ja jumppareiden puhina! Muuta poikkeavaa salissa en sitten huomannutkaan. Mita nyt jumppaohjaaja yhdessa vaiheessa totesi etta "alkaa kuunnelko laulun sanoja, ne on kamalat" :D Muuten tykkasin kylla salista ja siella on paljon vahemman porukkaa kuin 24 Hour Fitneksella. Ei silti taideta kuitenkaan vaihtaa YMCAan. Matkakin sinne on vahan turhan pitka.

4 kommenttia:

 1. Mä oon tän mun ohjaaja-prosessin aikana käynyt YMCA:n salilla harjoittelemassa mun mentori-ohjaajan vieraana. En aikoinaan liittynyt ko. saliin juuri tuon kristillisyyden takia (tää YMCA:han on sama kuin Suomessa NMKY), vaikka niillä on TODELLA paljon (siis täkäläisen mittapuun mukaan) Les Millsin tunteja tarjolla. En kyllä tiedä, miten kristillisyys näkyy paikan toiminnassa. Jumppatunneilla ei ainakaan näkynyt millään tavalla. "Tavallista meininkiä ja ihmisiä" siellä oli, jos nyt näin saa sanoa. Epäilen olleeni vähän ennakkoluuloinen. :D Mutta saas nähdä, voi olla että joskus pääsen ohjaamaan YMCA:lle. :D

  En oo koskaan kokeillu tota tota CxWorxia, mutta oon kuullu siitä hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin muistelenkin, etta kirjotit. Taallakin YMCAn ohjelma oli paljon laajempi kuin 24H:n, mutta Les Millseista siellakaan ei ollut kuin tuo CXWorx niiden lisaksi, mita 24:ltakin loytyy. Mun taytyy muuten myontaa, etten ollut koskaan kuullutkaan NMKY:sta, ehka siksi ettei niita Vaasassa oo. Janna juttu, loytyy siis Suomestakin vastaavia saleja :D Ite oon kans tosi ennakkoluuluinen kaikkia uskonnollisia juttuja kohtaan ja varmasti usein turhaa, koska taalla se on niin yleista tuo kaikki kirkkomeininki ettei vaikkapa uskonnollisen salijan kavijakunta eroa mitenkaan "normaalista".

   Poista
 2. Me ollaan oltu joskus jäsenenä Y:lla ja ne on yleensä aika suosittuja, mutta ehkä enemmän perheellisille. Poika ui siellä ja muut teki mitä viitsi tai ehti. Ei ainakaan meidän Y ollut nimen lisäksi sen kummemmin kristillisempi. Muistan, että itsekin olin epäilevä, mutta meillä ei edes ollut mitään uskontoon viittaavia lauseita seinällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo lapsia siella oli tosi paljon ja katoinkin nettisivuilta, etta jarjestavat kesaleireja yms. Olipa jollain jopa jumppatunnilla lapsi mukana..Tosin se hengaili vaan siella salin reunalla.

   Poista