keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Lafayette, LA

Ensiksikin: kiitos kaikille edelliseen tekstiin kommentoineille! Tuntuipa mukavalta saada noin paljon ihania kommentteja. Ericillekin sanoin ja näytin kuinka moni "tuntematon" ihminen on käynyt kommentoimassa tekstiä Misusta, vaikka sitä en todellakaan kirjoittanut siksi, että yritin sääliä sillä kerätä. Musta tuntui, että se on vähintä, mitä voin tehdä. Ehkä eräänlainen kiitos tai hyvästit Misulle. Kiitos, että saatiin Misu edes tuoksi reiluksi vuodeksi meidän elämään.

Mutta jos nyt kirjoittaisi vähän iloisemmista aiheista... Viime viikonloppuhan täällä oli kolmipäiväinen, sillä maanantaina oli Memorial Day. Meillä oli suunniteltuna reissu Louisianaan ja vaikka mieli oli aika maassa, niin toisaalta teki kyllä hyvää lähteä vähän toisiin maisemiin ja saada muuta ajateltavaa. Lähdettiin molemmat perjantaina aikaisin töistä, ja ajamaan lähdettiin jo noin kahden maissa. Vähän jännitti, miten Aada selviää reissusta ilman Misua, kun se on hieman nössö. Misu oli rohkea. Aada kaikkea muuta. Aada pääsi ekaa kertaa auton kyytiin vapaana, ulkona kantokassistaan. Hiekkalaatikkokin oli aseteltu auton takaosaan, mutta se osoittautui ihan turhaksi. Aadaa jännitti niin kamalasti, että istui mielummin sylissä koko matkan.

Aada oli niin innoissaan (tai peloissaan), että läähätti koko alkumatkan kuin koira. Autossa oli kyllä ilmastointi päällä ja viileämpi ainakin kuin meillä kotona :D
*lääh lääh*
Siellä olisi ollut hyvin tilaa, mutta sylissä oli kivempi olla. Myöskään ruokaa tai vettä ei neiti suostunut autossa ottamaan. Yritys oli kova.

Aluksi meidän oli tarkoitus mennä suoraan New Orleansiin, koska New Orleans on "se juttu" Louisianassa. Sitten kuulin suoretkistä (swamp tour), joita järjestetään lähempänä Lafayetteä ja päätimme viettää yhden yön Lafayettessä, joka on suurinpiirtein puolivälissä ajomatkalla New Orleansiin. Nyt täytyy sanoa, että onneksi muuten päädyttiin tähän ratkaisuun. Lafayettehan osoittautui tosi ihanaksi ja kivaksi pikku kaupungiksi! Kuvat puhukoon puolestaan.. (Koko viikonlopulta mulla on varmasti satoja kuvia, mutta yritän olla laittamatta ihan mahdotonta kuvapläjäystä hehe.)

Ajattelin, että Lafaytte on varmaan kuin New Orleansin miniversio, mutta New Orleansin nähtyäni ei niitä oikein voinut verratakaan, vaikka arkkitehtuurista yhtäläisyyksiä löytyikin. Lafayette oli unelias kun taas New Orleans täynnä energiaa, menoa ja melskettä! Itseasiassa se oli jopa suorastaan shokki, kuinka monet kaupat ja kuppilat Lafayetten keskustassa oli kiinni perjantai-iltana. Houstonissa ollaan totuttu siihen, ettei mikään koskaan ole kiinni. Ei edes pyhänä!
Puistohengailua. Jollakin on kenties ollut tarve isolle y-kirjailemelle?Happy hour tarkoitti "kahta yhden hinnalla":D luultiin että toisen juoma tulee siis kaupan päälle, mutta saatiinkiin kumpikin kaksi lasillista.
Ruoka-annokset oli kerrankin vähä värikkäämpiä kuin perus-jenkkiannokset ketjurafloissa.

Ravintolan terassikin oli melkein autio. Perjantai-iltana! Ennenkuulumatonta!
Huomatkaa valkoisen rakennuksen (se on ravintola) terassi kuvassa sopivasti puun takana! Miten söpö! Ihan kuin jossain Etelä-Euroopassa!


Swamp tourille, jonka onneksi olin varannut hyvissä ajoin koska se oli aivan täynnä, mentiin lauantaina aamupalan jälkeen. Kokemus oli hieno ja nähtiin upean luonnon lisäksi alligaattoreita, kilpikonnia ja erilaisia ja hyvin erikoisia lintuja. Mua alkoi loppua kohden ehkä vähä ahdistamaan tuo veneessä istuminen, koska oli niin tuskaisen kuuma ja retki kesti pari tuntia:D Vähän viileämpi ilma oisi siis ollut tervetullut. Lisäksi oisi pitänyt valita paikat oppaan vierestä. Me oltiin ihan toisessa päässä venettä ja meidän vieressä oli lapsiperhe, joka piti hirveää mekkalaa, eikä me sitten kuultu selostuksesta oikein mitään...

Huomatkaa: olen selvästi "paikallistunut". Urheilutrikoot ja -tennarit päällä vaikken ole menossa urheilemaan. 

Retken jälkeen haettiin Aaduska hotellilta ja otettiin nokka kohti New Orleansia... Siitä lisää ensi kerralla:) Ne kuvat saatan joutua jakamaan pariin eri osaan.

8 kommenttia:

 1. Onpa ihanannäköinen kaupunki. Ainakin kuvien perusteella on aika Etelä-Eurooppalaisen oloinen tosiaan, kuten tuosta yhdestä terassista mainitsitkin! Ja ihana Aada! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oli tosi eurooppalaismainen paikka. Oli ihana kavella kaduilla pitkasta aikaa... Ja sama meno jatkui New Orleansissa :) Aada oli kylla hellyyttava otus tuolla matkalla (ja onhan se muutenkin) ;)

   Poista
 2. Läähättävä kisuli <3 Kylläpäs Lafayette näyttää viihtyisältä paikalta! Täytyy laittaa korvan taakse seuraavaa sinne päin suuntautuvaa matkaa varten (me vaan ajeltiin sen läpi omalla NO-reissulla). Ps. Näyttääpä teidän ruoka-annokset herkullisilta ja epätyypillisen amerikkalaisilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laahattava kisuli oli kylla aika epatavallisen hauska naky :D

   Kannattaa pysahtya Lafayettessa, jos Louisianassa pain liikutte. Tykkasin molemmista kaupungeista kylla paljon:) En panisi uutta reissua ollenkaan pahakseni!

   Tuo ravintola oli joku Mediterranean-tyylinen, mika ehka selittaa annokset. Mutta tuli silti yllatyksena tuo annosten varikkyys! Taalla on niin normaalia, etta lautasella ei ole mitaan varia (ruskean lisaksi haha).

   Poista
 3. Vähän pelottavan näköisiä nuo puut veden keskellä :)
  Ruoka-annokset on tosi herkullisen näköisiä ja näyttää ruokapaikkakin hyvältä.
  Nytpä sitten ei tarvinnut miettiä miten Aada murunen pärjää kotona kun pääsi mukaan katselemaan uusia maisemia :)
  Mielenkiinnolla odotellaan kuvia New Orleansista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla tuli noista puista mieleen Muumien vedenpaisumus (kun ne siellä puiden keskellä soutivat veneellä):D Vähän sellainen aavemainen fiilis!
   Oli kyllä kiva kun tiesi, että Aada on hotellihuoneessa ja saa ruokaa ja rakkautta säännöllisin väliajoin. Viime reissulla kun piti huolehtia kisujen perään.
   Yritän saada NO-kuvia tänne pikapuolin... :) Se oli kyllä kiva paikka!

   Poista
 4. Meidänkin Kisu läähätti ja hikoili stressihikeä ennen autossa. Mutta sitten ajettiin USA:n halki ja Kisuli tottui autoiluun :). Nyt se on ihan pro... Hienoja nuo suokuvat! Minäkin tahdon! Ja New Orleansiin kanssa. Se on yksi näistä kohteista, joidin pitää vielä joskus matkustaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Stressihikeä:D heh, sitä se nimenomaan oli koska ilmastointi pauhasi kylmällä, että eipä tyypillä ainakaan kuuma voinut olla! Suosittelen kyllä meidän kumpaistakin vierailukohdetta Louisianassa. Kiva osavaltio :)

   Poista