sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Illallinen La Portessa

E tuli kotiin työreissultaan Washingtonista perjantai-iltapäivänä ja ehdotti että lähdettäisiin illalla syömään jonnekin. Mä puolestani ehdotin, että lähdetään noin vartin ajomatkan päässä sijaitsevaan La Porten pikkukaupunkiin. Täällä on jännä kun nämä kaupungin rajat mutkittelee miten sattuu ja yhtäkkiä huomaamatta oletkin jo eri kaupungissa. Me esimerkiksi asutaan ihan Houstonin ja Pasadenan rajalla, mutta Houstonin puolella kuitenkin. Silti tuntuu jotenkin järjevämmältä sanoa että asutaan Pasadenassa tai edes South East Houstonissa, koska puhuttaessa Houstonissa tarkoitetaan yleensä tuota keskusta-aluetta. Näin ainakin oon itse asian käsittänyt:)

Olin edellisiltana tutkinut meidän lähialueita kartasta ja huomannut, että La Portessa on uimaranta. Me kun oltiin siinä uskossa, että Galvestonin saarella on lähin ranta. Halusin siis käydä katsastamassa tuon rannan ja samalla käydä syömässä La Porten vanhassa kaupungissa. Vanha kaupunkihan täällä yleensä tarkoittaa sellaista vähän ankeaa ja uneliasta vanhaa cowboy-kylää, eikä todellakaan mitään Eurooppa-tyyppistä tunnelmallista vanhaa kaupunkia. Ja niinhän se tarkoitti nytkin! Sääkin oli pilvinen ja taivas tumma, joten se loi vielä sellainen lisä-masis-fiiliksen tuohon pienessä western-kylässä vierailuun. Kuvat puhukoon puolestaan. Tulevat ihan satunnaisessa järjestyksessä...

Ravintolamme sijaitsi yhdessä La Porten vanhimmista rakennuksista.Sylvan Beach-ranta
Synkästä säästä huolimatta oli kiva, ja ainakin vähän erilainen ilta kun ravintolakin erosi niistä ainaisista jenkkiketjurafloista. Ja kaduilla pystyi KÄVELLÄ hehe!

2 kommenttia:

  1. Tuli mieleen, et mitä kieltä puhutte keskenänne, enkkua? Puhuuko E suomea (eiks hänen isä oo Suomesta)? Voi olla et oot tästä blogissa puhunutkin mut en ainakaa muista lukeneeni. Spontaanit reissut naapurikaupunkeihin ja illalliselle on kyllä kivoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Englantia juu. Erkki ymmärtää suomea ihan ok (asui melkein 5v Suomes, mut sit taas sen isä ei oo koskaan sille puhunu suomea), mutta puhuminen on sen verran vaikeaa, että enkulla mennään :)

      Poista