sunnuntai 5. huhtikuuta 2015

Terveellisempi porkkanakakku

Törmäsin tuossa viikko takaperin reseptiin terveellisemmästä porkkanakakusta ja tänään päätin sitten kokeilla leipoa kakun. Jos proteiinipannaria ei lasketa, en ole koskaan ennen kokeillut leipoa mitään "terveysherkkuja", joita fitnessblogit vilisevät. Olinkin vähän skeptinen tällaisia kohtaan. (Voiko jotkut taateleista tehdyt raakakakut muka olla hyviä?:D) Ei ne protskupannarit ainakaan oikeaa pannaria voittanut. 

Tästä kakusta tuli kuitenkin yllättävän hyvää, joten päätin jakaa reseptin täälläkin. Sanoisin, ettei se voita ihan ihkaoikeaa porkkanakakkua, mutta voipahan ainakin syödä vähän isommankin palan paremmalla omallatunnolla.

Resepti siis tässä:

2 kuppia täysjyvä- tai spelttijauhoja
3 kuppia porkkanaraastetta
2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
4 munaa
2 tl kanelia
1 tl jauhettua muskottipähkinää
1 kuppi hunajaa
puoli kuppia kookosöljyä
2 tl vaniljauutetta
puoli kuppia kookoskermaa (itse käytin kookosmaitoa)
puoli kuppia omenasosetta
1 rkl sitruunankuorta raastettuna
1 kuppi saksanpähkinärouhetta

kuorrute:
1 kuppi kookoskermaa 
250g tuorejuustoa
1 tl vaniljauutetta

1. Lisää leivinjauhe, suola, kaneli ja muskottipähkinä jauhojen joukkoon.
2. Vatkaa munat. Vatkaa niiden joukkoon hunaja, kookosöljy, kookoskerma/maito, vaniljauute ja omenasose. Lisää myös jauhoseos, porkkanaraaste, pähkinärouhe ja raastettu sitruunankuori.
3. Kaada taikina pellille ja paista 180c noin 30 minuuttia. 
4. Valmista kuorrute vatkaamalla aineet keskenään. Kaada jäähtyneen kakun päälle.

Tältä mun keittiössä näyttää. Täällä ei hienostella ja oteta tunnelmakuvia :D


Alkuperäisessä reseptissä käskettiin kaataa taikina kahteen vuokaan (ja tehdä niistä kakku). Itse kaadoin sen pellille Suomi-tyyliin :)

Valmis kakku. Eipä ole hienosteltu tässäkään asetelmassa :D

Alkuperäiseen reseptiin tästä. (Ei ole mitenkään mahdollista ainakaan mun taidoilla saada kakkua näyttämään tuolta kuin siinä kuvassa:D)

4 kommenttia:

  1. Hei pointsit ei-hienostellulle kuvalle! Hitsit mä inhoan sellasia sliipattuja lifestyleblogikuvia ;D

    Ja hei, taateleista tehty raakakakku on muuten oikeasti hyvää, ainakin mun makunystyröiden mielestä. Suhtaudun myöskin skeptisesti herkkuihin, joissa ei ole sokeria, mut tein raakakakun ja osotin ennakkoluuloni vääriksi. Ei se toki kaikille varmasti sovi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha sama täällä! kaikki kuvat otetaan täällä puhelimella sen enempiä stailaamatta:D

      Mun pitää ehkä vielä vähän sulatella ajatusta tuosta raakakakusta. Ehkä jonain päivänä.. :)

      Poista
  2. Heh, ne protskupannarit on hyviä jos syöt kermavaahdon ja hillon kanssa. Eli periaatteessa sama jos teet vaan niitä oikeita hyviä lettuja! :D Ja oon muuten himoinnut lettuja tai vohveleita jo monta päivää, miksiköhän....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Makin oon! Erityisesti "Suomiversioita". Nama jenkkien pancakesit ei oo yhta hyvia (=ne ei oo makeita, niiden paalle vain kaadetaan siirappia).

      Poista