keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Pizzaa ja ihmetyksen aiheita

Pizza night oli aika kiva. Ilmaista pizzaa, juomaa ja jalkkaria altaan reunalla. En ite ole kylla mikaan (ainakaan amerikkalaisen) pizzan suurin ystava, mutta kuka nyt sanoisi "ei" ilmaiselle ruualle (no ilmeisesti kylla aika moni, koska paikalla oli noin 10 ihmista ja asuntoja tassa on kuitenkin varmasti ainakin sata jos ei jopa parisataa:D). Saatiin siella kuulla meidan party hostessilta (kylla, asuntoyhtiolla on oma bilevastaava!) etta naita tapahtumia jarjestetaan joka toinen viikko! Itsenaisyyspaivana on kuulemma kunnon tequila-bileet:D Edelleenkin ollaan siis ihan tyytyvaisia, ettei meidan kamppa ole tuossa altaan vieressa heh!

Tama ei ole pizza nightista, vaan meidan uudesta naapuriravintolasta, jossa kaytiin syomassa lauantaina. Oli hyvaa!! Ransikset sai korvata porkkana- tai selleritikuilla, mika sopi mulle! (Ja ravintolasta saa myos wingseja, jee!)

Pizzan syonnin jalkeen lahdin treenaamaan. En kuitenkaan salille talla kertaa, vaan rappuihin. Kylla! Raput kulkevat taalla ulkona ja lapi talon, joten ne on helppo "siksakata" lapi. Suunniteltiin Ericin kanssa, etta juostaan joku paiva koko asuinkompleksin raput lapi ja paatinkin nyt kayda ottamassa pienen varaslahdon. Juoksin noin puolet taloista lapi ja sai siinakin jo ihan hyvan hien pintaan! Monet muutkin nayttavat treenaavan taalla asuinalueen "sisalla". Olin kylla ainut (hullu) joka rappuja juoksi, muut tyytyivat kavelemaan tai pyorailemaan ympari polkuja.

..ja tama ei ole rapputreeneista, vaan ihan vaan matkalla postilaatikolle ja salia tsekkaamaan!

Siina juostessa kiinnitin huomiota rappukaytaviin ja niiden puhtauteen. Taloyhtiolla on kaytossa systeemi nimelta valet trash service, mika tarkoittaa, ettaa roskat jatetaan oven ulkopuolelle ja siita kay joku tyyppi (talkkari?) ne viemassa puolestasi roskikseen. (Ihan typera systeemi jos multa kysytaan. Tuntuu kunnon diivailulta jattaa roskat oven eteen jonkun muun vietavaksi. Ihan kuin se nyt olisi liikaa vaadittu heittaa ne sinne roskikseen matkalla autolle. Me kuitenkin maksetaan tasta $20 per kuukausi. Eika valinnanvaraa ollut. Palvelu oli PAKKO ottaa:D Mutta pointti siis oli, etta kun ihmiset jattavat roskapussit ovensa taakse, valuu niista kaikkea inhottavaa monjaa siihen betonille. Lahes jokaisen oven edessa olikin kauheat tahralaikat siina kohtia, mihin roskat jatetaan. Ensinnakin nousee mieleen kysymys, mita ihmiset oikein heittavat roskiksiinsa? Taalla kuitenkin saa ruuanjatteet heittaa lavuaariin jatemonsterin syotavaksi, joten miksi laittaa ruokaa, varsinkaan nestemaista, roskikseen? Toiseksi, jos roskiksessasi on jotain nestemaita, joka valuu ympariinsa, niin etko siltikaan jaksa vieda roskia itse vaan jatat sen vuotamaan siihen oven eteesi? Valilla ihmetyttaa taas nama kulttuurierot(?). Pyykkeja ei saa kuivata parvekkeella, koska se on ruman nakoista, mutta roskapussi tai likatahrat oven edessa ovat ihan jees? Taloyhtion tilat ovat muuten niin siistit ja hyvinhoidetut niin tallaiset tahrat ovat oikeasti tosi silmiinpistavia ja luovat tosi suttuista vaikutelmaa. Mun mielesta!

7 kommenttia:

 1. Meilla on kanssa valet trash ja siita on pakko maksaa. Oisko naita "luksus"-palveluita siis :D Nyt kylmalla ilmalla on ollut ihan ok, mutta oottelen kauhulla kuumankosteaa kesaa, portaikko haisee varmaan todella ruusuiselle :O Ja meilla on viela kokolattiamatto tuossa ulkokaytavalla joka takuulla imee kaikki itseensa. Mutta hei, taa on tata luksusta ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyi! Kokolattiamatto!:D mikä näitä vaivaa? Meillä on myös kuntosalilla ja sekin on musta aika typerä idea, mieti miten paljon hikeä siihen on imeytynyt :D

   Poista
  2. Joo meidan kompleksin kuntosalilla on kanssa kokolattiamatto, yuck :(

   Poista
  3. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 2. Meillä olisi kanssa ollut toisella puolella taloyhtiötä valet trash service, ja pidettiin sitä systeemiä ihan höhlänä, kun roskia sai vieläpä jättää ulos vain johonkin tiettyyn kellonaikaan yms yms. Onneksi löydettiin asunto toiselta puolelta - siis ei vuokrayhtiön puolelta vaan omistusasuntopuolelta, vuokrataan yksityiseltä - ja siellä on roskisluukut. En tajua, miksi kukaan maksaisi roskien viemisestä tai haluaisi säilyttää niitä rappukäytävässä, kun voi kävellä 20 metriä roskakuilulle ja paiskata ne sinne!

  Mulla muuten kuuluu Luxemburgin kämpässä tosi selvästi aina, kun joku vähänkin kovempaa nousee rappuja. Toivottavasti teillä on siellä paremmat äänieristykset. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköjään siis ihan yleinen systeemi tämä trash valet. Ja oikeassa oot, täysin turha! Oon vienyt jo 3 kertaa itse roskat kun en halua niitä siihen oven eteen:D
   Haha pitääpä pitää merkillä jos rappukäytävästä kuuluu erityisen hyvin äänet. vielä en ainakaan oo huomannut. Tai odottaa siihen asti että joku valittaa :D koirien haukkuminen parvekkeilla(?) kuuluu ainakin tosi hyvin meille..

   Poista