keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Kaksitoista toivetta

Sain Jenniltä haasteen. Tällä kertaa täytyy kertoa 12 tämänhetkistä toivetta. Tässäpä nämä:

1. Asia, jota toivon joka päivä on, että Misu olisi terve. On kamalaa miettiä kauanko pienellä on aikaa jäljellä ja katsoa kun toisen kunto heikkenee. Onneksi välillä on parempiakin päiviä ja kausia. Kuitenkin tiedän, että jossain vaiheessa se vaikea päätös on edessä.

Minun rakas

2.  Terveyttä toivon tietysti myös muulle perheelle, läheisille, itselleni sekä pikku-Aadalle.

3. Toivoisin tuntevani intohimoa työhöni. Periaatteessa tämä meinaa, että pitäisi keksiä mikä se mun juttu oikein on. Oon vähän kateellinen ihmisille, jotka saavat tehdä unelmatyötään. Musta tuntuu, että monet asiat kiinnostavat, mutta mikään (sellainen, millä itsensä elättäisi) ei niin paljon että olisin intohimoinen asian suhteen.

4. Edellisestä kohdasta päästäänkin tähän: toivoisin lisää tunteja päivään (tai lyhyemmät työpäivät). Haluaisin käyttää enemmän aikaa asioihin, jotka tekee mut onnelliseksi. Esimerkkinä vaikkapa urheilu. Miksei siitä voitaisi maksaa!?

5. Enemmän lomaa. Tässä kirotussa maassa ei lomia ole tarpeeksi! Jouluun ajoittuvan Suomen reissun jälkeen ei ole vielä koittanut edes yhtä ainokaista lomapäivää...Ja vieläkin saa odottaa sinne toukokuulle asti että saa sen YHDEN  Memorial Day-maanantain vapaaksi. Huoh. Lisäksi ulkosuomalaisen kirous on se, että suurin osa lomasta on käytettävä kotimaassa vierailuun. Pakko siellä kai on kerran vuodessa käydä. (En kävisi, jos ei perhettä ja kavereita siellä olisi. Mielummin menisin jonnekin "oikealle" lomalle.)

6. Haluaisin oppia olemaan stressaamatta. Varsinkin asioista, joihin en voi vaikuttaa. Mindfullnessia ja sisäistä rauhaa tänne pliis.

7. Toivoisin todella että vuoden päästä me asuttaisiin jossain muualla. Uudet maisemat piristäisi kyllä varsinkin kun matkustelu on nyt niin minimissä!

8. Haluaisin ratsastamaan! Mielellään johkin ihaniin maisemiin luontoon. En ratsastuskentälle tai maneesiin. Tätä asiaa oon yrittänyt työstää viime aikoina ettimällä internetin ihmeellisestä maailmasta mahdollisuuksia. Toistaiseksi vielä tuloksetta.

9. Vaeltamaan voisin lähteä ihan omin jaloinkin. Mielellään jonnekin vähän haastavampaan maastoon kuin näille tämän kaupungin sorapoluille (joka paikallisten mielestä kyllä on "hiking".)

10. Koska olen välineurheilija, etsin jatkuvasti uusia urheiluvaatteita. Onhan se nyt paljon kivempi lähteä lenkille kun on kivat vaatteet. Ja kengät. Ja lippis... ja ja ja...

11. Uuden auton voisin myös ottaa. Tai en uutta, mutta mulle uuden. Mun autossa ei nyt sinänsä oo mitään pikkuvikoja suurempaa pielessä tai ainakaan en tiedä jos näin on (menipä se katsastuksenkin (state inspection) läpi viime viikonloppuna, mutta onhan se nyt vanha...ja ruma...Jos ostan uudemman auton niin toivelistalla olisi automaatti-ikkunat (power windows) :D Manuaalista en aio luopua! Tykkään siitä enkä halua unohtaa miten se toimii. Työautot ja Erkin auto kun ovat kaikki tietysti automaatteja.

12. Toivoisin vihdoin löytäväni luottokampaajan. Taas meni mönkään tukanleikkuu. Ärsyttävää. Ja turhaa rahan ja ajan tuhlausta!

Tällänen tulos tällä kertaa! Ei yhtä paha kuin silloin aikoinaan, mutta onhan tää nyt p*rseestä kun tän näkösenä päästetään kävelemään kampaajalta ulos! Menin vieläpä salonkiin, jonka piti olla laadukas! (Tilanne on jo korjattu, tämä kuva on muutaman viikon takaa!)

Kiitos Jennille haasteesta :) Itse laitan sen eteenpäin Unalle ja Teealle!

19 kommenttia:

 1. Hieno lista toiveista! Terveys on todella tärkeimpiä asioita niin ihmisille kuin rakkaille lemmikeille.
  Unelmatyö, siinäpä pulma itse kullekin. Jotenkin mieltäisin sinut työskentelemään liikunnan pariin, tykkäät niin
  paljon kuntoilla:)
  Voi, sinun kauniit hiukset, onneksi pystyi sentään korjaamaan tilannetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin...Se liikunta (tai matkailu) olisi varmasti sellainen juttu, jonka parissa tykkäisin tehdä töitä..Kun löytyisi vielä sellainen työ sitten ettei tarvisi rahasta huolehtia! Haluan kuitenkin varsinkin jos tässä maassa asutaan niin pyrkiä mahdollisimman hyvään liksaan, ettei tartte siitä asiasta murehtia. Täällä jos jotain sattuu (vaikka sairastuu) niin se kyllä tyhjentää tilit äkkiä! Katsotaan mitä tulevaisuud tuo tullessaan:)
   Hiukset on onneksi nyt pelastettu. Aika toivoton olohan tossa taas tuli. Täällä ei tiedä mihin menisi, että saisi ammattimaista palvelua!

   Poista
 2. Nohuhhuh, miten ne voikaan sössiä hiukset noin?! Ja tuo on syy miksi en käy leikkauttamasa hiuksiani täällä Saudeissa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa a kuule... ja se kampaaja vielä kiharsi mun hiukset kysymättä, joten en nähnyt tulosta siinä heti vaan vasta ekaa kertaa itse suoristaessani hiukset! Jos itse käy kerran vuodessa Suomessa, niin se on vähän turhan pitkä aikaväli leikkuulle .pakko löytää täältä joku hyvä paikka!!

   Poista
 3. Voi apua noita hiuksia! Miten on mahdollista sössiä noin pahasti? Mä olen ehkä hieman hysteerinen omista hiuksista joten käyn fiksailemassa niitä vaan kun olen Suomessa ja muuten annan olla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkuin just tuohon Soilelle kirjoitin niin ois kiva löytää täältä joku paikka,koska jos käyn vaan kerran vuodessa SUomessa niin kerkee hiukset mennä jo aika huonoon kuntoon :D

   Poista
 4. Kiitos haasteesta! :)
  Mutta APUA noitten hiusten kanssa!! Siis nätit hiukset sulla on, mä antaisin melkein mitä vain että saisin noin tuuheet ja paksut hiukset. Mutta että jälleen kerran kampaajalta pitää lähteä epätasaisella tuloksella... Mullakin tosin kävi taas pieni kämmi, kun kävin Suomessa kampaajalla, en päässyt samalle kuin olin viimeksi ja värin kanssa mentiin taas ihan metikköön. Koskaan ei oo hyvä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olepa hyvä :) Toivottavasti lähdet mukaan!
   Hyvän kampaajan löytäminen on kyllä hankalaa. Varsinkin täällä ulkomailla näyttävästi. Ei voi luottaa, että niillä on kaikilla sama tasokas koulutus. (Tuokin naikkonen mulle sanoi olleensa 28 vuotta jo töissä tuolla ja oli nimikkeellä Senior Cutter. Ihmettelen miten tämä voi ees olla mahdollista!! )

   Poista
 5. Hei! Löysin blogisi sattumalta tässä hiljattain, ja on ollut kiva lukea, etten ole ainoa, joka aina välillä (tai siis melko useinkin) ihmettelee täkäläisiä asioita ja tapoja - ja turhautuu täysin samoista asioista. Itse olen asustellut mieheni kanssa täällä Houstonissa vasta puoli vuotta, joten paljon on varmasti vielä pähkäiltävää tiedossa. Ehkäpä täältä löytyy vertaistukea :)

  - Anna

  Ps. Täällä kanssa yksi hiusneurootikko, joka hoitaa tukkansa kuntoon aina vain Suomessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anna ja kiva kun kommentoit!! Täältähän löytyy koko ajan uusia suomalaisia!! :) Jos et oo vielä meidän FB-ryhmässä niin liity ihmeessä!
   Näihin paikallisiin ja niiden välinpitämättömyyteen menee kyllä vähän väliä hermo :D Hyvä tietää etten oo ainoa, jolla näitä kokemuksia täällä on!

   Poista
  2. Vanhoja postauksiasi skrollaillessani bongasinkin tuon FB-ryhmän ja liityin jo mukaan :) Ja blogisi pääsee ehdottomasti lukulistalleni :)

   Poista
  3. Kiva :) Ja tervetuloa vaan mukaan jos haluat joskus viettää aikaa Suomiporukalla!

   Poista
  4. Kiitos, se kuulostaa mukavalta :)

   Poista
 6. Heissan! :) Oot selvästi päässyt sopivasti haasteiden makuun, joten sulle olisi seuraava tarjolla mun blogin puolella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En paase sun blogiin :/ ?? Ekan kerran paasin, mutta nyt tulee vain "invitation no longer valid".... Mitaaaa... pitaako siihen jotenkin liittya, etta nakee jatkossakin?

   Poista
 7. Whaat! :o Jos se on se sama sähköpostiosoite, jolla käytät Bloggeria (ja oot sisäänkirjautuneena), mun järjenjuoksulla sun pitäis päästä lukemaan blogia ihan normaalisti sillä tavalla :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeiletko laittaa sen kutsun uudestaan...?En tosiaan näe kuin tuon tynkäblogin vaikka oon kirjautunut blogger-tiliin...Tosi outoa!

   Poista
 8. Mä laitan ihan tuota pikaa! :) (On kyllä joo outoa! :o Meinaan vaan, että näyt lukijalistallakin! Well, Blogger...) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella outoa!! Lisään sen nyt sitten lukulistalle (viimeksi en lisännyt - en tiiä miten se näyttää niin), joten toivotaan että sen jälkeen nään sen enemmänkin kun yhden kerran :D

   Poista