torstai 12. maaliskuuta 2015

Täällä tulvii

Täällä vaan sataa, sataa, sataa... Viime viikonloppuna vielä tämän alkavan viikon säätiedotusta katsellessa näytti siltä että tämä sade olisi nyt tässä, mutta ei...Se vain jatkuu jatkumistaan. Saan noin kerran tunnissa puhelimeeni tulvavaroituksen. Täällä ei (ymmärtääkseni) ole ihan kunnon viemärijärjestelmää ja vesi jääkin sitten tuohon teille pyörimään toimettomana.

Tänä aamuna tilanne alkoikin jo olla sitä luokkaa, että pahimmissa kohdissa vettä oli parikymmentä senttiä, jollei enemmänkin. Vesi loiskui joka puolelle (mm. auton ikkunaan heikentäen näkökenttää) ja motarilla köröteltiin etanavauhtia. Onneksi lähdin ajoissa ja kerkesin kuin ihmeen kaupalla ajallaan töihin!

Minä tänä aamuna. No ei, mutta oisin voinut olla. Lisäksi ympärillä oli sata muuta autoa!


Kun nyt kerran sataa, niin olisi mun puolesta voinut sataa edes sen verran kunnolla, ettei töihin meno olisi onnistunut ollenkaan. Siellä on nimittäin ollut tosi tylsää koko tämän viikon. Siis oikeasti tyl-sää. Ei ole tarpeeksi tekemistä. Jos yritän hetkeksikin poistua pöytäni edestä, vaikka järjestelmään paikkoja tai hakemaan lasin vettä, hyökkää joku noista hapannaamoista kimppuuni. En saisi jättää toimistoani, koska puhelin soi vähän väliä ja siihen pitää vastata. Parempi siis vaan istua paikoillaan tylsistyneenä ja odottaa puhelimen soimista. Täällä annetaan potkuja ihmisille ihan äärettömän helposti. Yksikin päivä kaksi naista lensi pihalle tuosta nuin vaan! Ilmaan mitään varoitusta tai irtisanomisaikaa. Aika varpaillaan saa siis olla. Mun "edeltäjätyttökin" sai myös potkut tästä samaisesta hommasta. Mulla on sellainen tunne, että välillä nämä naiset eivät ihan tahallaan anna mulle kunnon ohjeita (tai ei ohjeita ollenkaan), jotta tekisin virheitä ja saisivat sitten nauraa mulle "hahaa mokasit" ja heittää mutkin pellolle. En vaan tajua tällaista lapsellista touhua. Miksei voi vaan olla mukava työkavereilleen ja yrittää edes tulla toimeen? Joka päivä kun kuitenkin nähdään ja tehdään töitä yhdessä.

Jos jotain postitiivista pitää löytää, niin ainaki musta on tullut tässä uudessa hommassa aika hyvä puhelimeen vastaaja. En edelleenkään tykkää puhelimessa puhumisesta, mutta nyt ainakin saan (suurimmaksi osaksi) selvää ihmeellisistäkin murteista ja muminoista. Plus oon oppinut muutamat perusletkautukset, jotka on hyvä heittää tietyissä tilanteissa sen sijaan, että menee sormi suuhun ja sieltä suusta ei tule ulos muutakuin "ööö"! Oikeastaan ainoa asia, joka vieläkin tuottaa ongelmia on meksikolaiset nimet. Ja ylipäätänsä meksikolaisten tapa lausua jotkin sanat. Usein joudun pyytää heitä tavaaman nimensä. Ja siltikin ne menee väärin heidän kummallisen lausumistapansa vuoksi! Onneksi en ole tämän ongelman kanssa yksin. Ei nimittäin monet paikallisetkaan tunnu meksikolaisnimiä handlaavan yhtään paremmin!

10 kommenttia:

 1. Onpa ärsyttävän ja ikävän kuuloista käyttäytymistä työkavereilta - jotkut tuntuu jatkavan sitä high school meininkiä vielä työpaikoillakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Tämä naisporukka on kyllä ikävin kaikista ikinä. Kunnon tuollasta "klikki"-touhua. Vain harvat ja valitut pääsevät jengiin. Tosi lapsellista, varsinkin kun keski-ikä on n.50 :D

   Poista
 2. Haha voin kuvitella kun Martínez-Rodríguezit soittelee ja alkaa tavailla nimiään :D itselläni oli ihan sama ongelma aluksi, mutta nyt päivittäin kun jaarittelen puhelimessa oon oppinut tunnistamaan oudoimmatkin nimet.

  On kyllä ikävää tuollainen työilmapiiri tai että ulos voi joutua ihan tuosta vaan :/ Itselläni oli 4 kuukauden ajan työkaveri, joka valehteli, varasteli tavaroita ja yritti kaiken maailman kikkoja. Hänelle annettiin montakin mahdollisuutta, mutta lopulta sai potkut. Nyt ollaan toistaiseksi pomon kanssa kaksin mutta parempi näin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon vieläpä opiskellut espanjaa lukiossa (ja kirjotin sen yo-kirjotuksissa), mutta ei se silti ookkaan niin helppoa ymmärtää niiden mongerrusta ja yrittää ymmärtää niitä kaikkia vieraita nimiä :D varsinkin kun just ja just muistaa miten kaikki vokaalit lausutaan englanniksi (a-"ei", e-"ii jne..) si vielä espanjan kuullunymmärtämistä siihen päälle :D
   Joka toinen päivä puolitosissani harkitsen et pitäiskö ettiä uusia töitä ennenku mutki potkitaan pellolle :D

   Poista
 3. Oho, pisti tosiaan miettimään, että asummeko tosiaan samassa kaupungissa..Täällä lännessä ei kyllä edes satanut aamulla saatika ollut vettä tiellä puhumattakaan nyt mistään tulvista tai varoituksista. On tama Houstonin sää vaan niin mysteeri. Miten se voikin näin vain heitellä päivästä toiseen ja näemmä myös alueesta toiseen?!?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä :D ?? Täällä on vettä tullut kun Esterin peestä nyt monta päivää!! Ja tosiaan kahlata saa tuolla kaduilla jos sinne eksyy! Aika jännä kyllä tosiaan.

   Poista
 4. Tosi tylsan kuuloisia hapannaamoja :( olisin varmaan itse saanut jo kenkaa tuosta hommasta suorapuheisuuteni vuoksi heh. Toivottavasti saat paranee pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä erittäin tylsiä eukkoja :/ Katotaan kauanko mä kesftän tässä ennen ku saan potkut tai kyllästyn!!

   Poista
 5. Oho! Enpä ole koskaan tullut ajatelleeksi, että Texasissa tulivisi. Mutta toisaalta ymmärrettävää, jos viemärijärjestelmä on puutteellinen.

  Tosi tympeän kuuloista meininkiä sun työpaikalla! Älä sitten vaan sinnittele siellä väkisin, jos yhtään tuntuu siltä, että huono ilmapiiri vaikuttaa yleiseen jaksamiseen. On niitä varmasti muitakin työpaikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei kyllä ehkä ekana tuis mieleen, mutta kylläpä vaan. Välillä tänne rantautuu tällaiset rankkasateet :D

   Juu pitään katella miten tää työtilanne tästä kehittyy..et rupeeko pikku hiljaa katteleen jotain muuta vai! harmi, koska jos näitä naisia ei oteta huomioon niin viihdyn tässä tosi hyvin!

   Poista