tiistai 3. maaliskuuta 2015

Road Trip Teksasissa?

Nyt kun kokemusta löytyy Houstonista jokaiseen ilmansuuntaan (no ainakin pääilmansuuntaan) ajelusta niin uskallan todeta, että tuntuu olevan ihan sama mihin päin reissu Teksasissa suuntautuu. Maisemat ovat aivan yhtä ankeat. Ympärillä on peltoa, peltoa ja peltoa. Ehkä pari ranchia saattaa matkanvarrella näkyä, sekä hyvällä säkällä joku puolikuollut "Teksasinmoottorisahamurha-mainen" kyläpahanen.

Sunnuntaiaamuna USS Lexingtonia ihailemassa.


Eipä ollut viime viikonlopun reissukaan mikään poikkeus. Koko ajomatka Corpukseen oli super t.y.l.s.ä.. Rannikolla poiketessa näkyi jotain Galvestonin tapaista lomakylää ja sisämaassa törmäsimme yllättäen Tanska-museoon (Danish Heritage Museum). Näitä lukuunottamatta matkalla ei ollut muuta nähtävää. En siis todellakaan suosittele kenenkään suuntavaan USAn road tripeillään Teksasiin, ellei nyt välttämättä Dallasia tai jotain muuta kaupunkia ole pakko nähdä. Maisemien vuoksi tänne ei ainakaan kannata tulla:D Niitä ei nimittäin ole. Ellei sitten loputon preeria ja tuhatkunta lehmää kiinnosta. Samaten jokainen kylä/kaupunki näyttää ihan samalta ainakin mun silmissä. Sanoinkin E:lle Corpuksessa valtatie 35 pitkin ajellessa että ihan kuin Houstonin 45:lla oltaisiin. Samanlaista rakennustyyliä on käytetty joka puolella, sekä teissä että kiinteistöissä, ja minne tahansa katseensa kääntää näkyy ympärillä samat ketjuravintolat,- hotellit,- ja kaupat. Missä ovat pienet autenttiset kaupat ja perheyritykset? Ainoita ei-ketjuravintoloita tuntuvat olevan aasialaiset ja meksikolaiset. Löytyy Olive Garden, Chili's, PF Changs, Buffalo Wild Wings sekä kymmeniä pikaruokaloita. Näissä kaikissahan me voimme käydä Houstonissakin. Ihan pikkasen siis ehkä ärsytti, että oltiin taas ajeltu 4 tuntia, jotta voidaan vetästä Subit tai BWW:n wingsit naamaan :D


Ihmettelin myös sitä, kuinka vahvasti asutus on keskittynyt isoihin kaupunkeihin. Kaupunkien ja kylien välimaastossa ei ollut MITÄÄN. EI yhtikäs mitään (paitsi ne pellot ja lehmät). Ja nekin pikku kyläpahaset, joiden läpi ajettiin oli jo aikaa sitten parhaat päivänsä nähneitä. Muutamia isoja kolonia-tyylisiä kartanoita, jotkat joskus olivat varmaan olleet hyvinkin loistokkaita, saattoi kylissä nähdä - hylättyinä ja ränsistyneitä. Näiden kylien liikehuoneistot olivat myös enimmäkseen tyhjillään. Aika surullista. Kaikki näyttävät muuttaneen isompiin kaupunkeihin kylien pikku hiljaa kuollessa ja ränsistyessä. En kyllä toisaalta ihmettele. Isompaan markettiinkin noista kyläsistä on tunnin parin matka. Puhumattakaan siitä, miten vaikeaa töitä noista paikoista on varmasti löytää.

Valivali.Loppuun vielä parit "note to selfit":

-Ota seuraavalle automatkalle mukaan CD! Jokaiselta radiokanavalta tulee samat laulut. (En halua kuulla Bruno Marsin Uptown Funkia enää ikinä!!)

-Älä luota sääennusteeseen. Pakkaa mukaan sateenvarjo ja useampi kuin yksi normi-vaatekerta. Nyt mulla oli urheiluvaatteiden lisäksi mukana vain yhdet "normivaatteet", joihin sitten pukeuduin koko viikonlopun (koska alunperin tarkoituksena tosiaan oli viettää aktiivinen viikonloppu). Ei kuitenkaan viitsinyt jumppatrikoissa ja lenkkareissa menna ravintoloihin olipa se täällä kuinka normaalia hyvänsä (jumppavaatteiden lisäksi esim. pyjamanhousuissa on ihan ok lähteä ravintolaan tai vaikka ostarille Teksasissa.) Myöskään mun Korsin ballerinat eivät olleet kovin soveliaat kengät tälle reissulle ja kärsivätkin vähän water damagea. Nyt ne haisee ihan märälle koiralle (jostain kumman syystä herrä Kors on päättänyt että kankainen kermanvärinen sisäpohja on hyvä idea?!). Millä ne saa taas puhtaiksi ja hyväntuoksuisiksi???

-Hommaa luotettava kissanhoitaja! Kissavahti aiheutti meille pientä ylimääräistä sydämentykystä kun ei vastannut puhelimeen vielä noin kymmenen tunnin jälkeenkään meidän lähdöstä (oli unohtanut kertoa, että lähtee itsekin pikku reissulle pohjois-Houstoniin ja palaa sieltä vasta illalla mihin mennessä kissat olivat olleet sellaiset 15h ilman ruokaa (ja Misu lääkkeitään). Hoitaja myöskin kieltäytyi lopulta tyhjäämästä hiekkalaatikkoa tai antamasta lääkkeitä Misulle ja hänen äitinsä kävi sitten seuraavana päivänä hoitamassa homman. Mainittakoon että kyseessä oli nuori mieshenkilö.


Onneksi kotona odotti aina yhtä hullu Aada sekä kilttiäkin kiltimpi Misu. 
Corpus Christi oli kaiken kaikkiaan ihan kiva kaupunki. Kunhan pysyttelee "hyvällä alueella". Rantakadun ja turistinähtävyyksien ulkopuolella valitettavasti näkee aivan toisenlaisen Corpus Christin - getot ja slummimaiset trailer parkit (trailereihen perustettuja koteja). Valitettavan monesta kaupungista Teksasissa tuntuu löytyvän nämä köyhälistön omat kaupunginosat.

11 kommenttia:

 1. Heh, silloin kun muutettiin maan halki, valittiin pohjoisempi reitti juuri tuon Texasin takia. Phill fiksuna tiesi :). Löytyhän tuolta keskeltäkin loputonta preeriaa ja maissipeltoja, mutta sen lisäksi myös upea Colorado ja Utah sekä symppiksiä pikkukaupunkeja. Jonain päivänä haluan kyllä tulla käymään Texasissakin. Jos ei nyt riadtripillä niin sitten kaupunkilomalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ma olin odottanut (ennen ensimmaista pitempaa automatkaa Teksasissa) etta kaikkialla oisi hevosia, cowboyta ja mahtavia rancheja :D Totuus olikin aika masentava kun ekan kerran Dallasiin koroteltiin !

   Poista
 2. voin samaistua tohon säähän. Suomessa kattelin et +15 pitäis vähintää olla koko reissun ajan nii tasan sen yhen kevyen takin pakkasin ja paljo neuleita ku kylhä niil nyt +15 pärjää... saapumiseni kunniaksi sää tais heittää kuperkeikkaa ja +15-20 sijasta tuli +5 ja hirvee tuuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu kuulostaa hyvin tutulta Teksasin talvelta... Kesa onkin sitten toinen juttu :)

   Poista
 3. Ärsyttävän kuuloinen kissavahti, ei noin voi tehdä jos on luvannut jotain!

  Mä nykyään olen oppinut kiinnostumaan niistä peltomaisemistakin. Tai en tiedä onko siellä ne jotenkin kovinkin erilaisia kuin mitä Oklahomassa. Siellä se maisemien aavuus oli jotenkin sykähdyttävää. Ja onhan ne pikkukylät söpöjä, vaikka olisivatkin parhaat päivänsä nähneitä - mulla tekee aina mieli pysähtyä niihin ihan vaan pysähtymisen ilosta. ;)

  (Taidan olla paraskin puhumaan, kun nykyään ajelen lähinnä Coloradossa, mutta joo.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mulla meni niin hermot tuohon kissavahtiin. (Varsinkin kun toinen kissa on sairas!)

   Hehe, En tieda milta Oklahoman pellot nayttaa, mutta nama Teksasin peltomaisemat ei kylla voi kenenkaan mielesta olla kiinnostavia! Ei tuu ekana edes aavuus mieleen kun on kaikenlaista pusikkoa ja risua siella sotkemassa maisemaa :D

   Pikkukylat joo oli ihan sopoja, niita ei kylla katottu kuin autosta kasin. Oli oikeasti tosi PIKKUISIA :) Tyylia "minuutissa ohi".

   Poista
  2. Teksasista kun puhutaan, niin kaikkia on suurta, ne peltomaisematkin :) Joo, uskon että kyllästytti jos samaa yksitoikkoista peltoa vaan näkyy kilometri toisensa jälkeen.
   Saikos kissavahti läksytyksen, onneksi eivät sentään kisulit kärsineet tilanteesta pahemmin.

   Poista
  3. Niinpa, hehe :D vahan vaihtelua kylla ois kaivannut.

   Eric laksytti kissavahtia kylla (on nimittain hanen vanha valmennettava). Oltiin luvattu maksaa pojalle tasta vaivannaosta, mutta nyt vahan mietitaan etta ansaitseeko tyyppi edes mitaan. Ehka ostetaan pojan aidille suklaarasia tai lahjakortti vaikka Starbucksiin hehe :D

   Poista
 4. Eroaako Corpus Christi paljon Galvestonista? Kannattaako lähteä Austinista asti? Huomenna lähdetään ajamaan Seabrookiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos olette Seabrookiin menossa joka tapauksessa, niin sanoisin että sitten ehdottomasti Galvestonin rantakatua tallustelemaan :) Turha ajaa Corpukseen asti mun mielestä, se on kuin Galvestonin ja Houstonin yhdistelmä!

   Poista
  2. Ps. Seabrookissa on kiva Sam's Boat-rantaravintola. Ja Seabrookista Kemahiin vievän sillan alla Outriggers :)

   Poista