lauantai 14. maaliskuuta 2015

Reissusuunnitelma

Huomasin tuossa töissä vuoden 2015 lomakalenteria tutkiessani, että tämän vuoden Memorial Day osuu maanantaille. Ja tämähän tarkoittaa pitkää viikonloppua. Ja pitkä viikonloppu taas tarkoittaa mahdollisuutta pikku reissuun! (Meidän firmassa saa huimat 5 maksettua pyhäpäivää per vuosi ja usein nämä ei paljoa hyödytä, kun osuvat keskelle viikkoa.)

Aivonystyrät siinä alkoivat heti kamalasti raksuttaa, että minne voisi lähteä. Eric ehdotti Losia (siellä on perhettä, ei tarvisi hotellia), mutta lentohinnat olivat törkeän korkeat tuolle viikonlopulle: reilu $500 per naama. Lisäksi kissahotelli (ollaan melkeinpä luovutettu näiden kissavahtien etsinnöissä) tulisi reilut parisataa. Jos suostuisivat edes ottamaan tuota meidän Misu-ressua erityisvaatimuksineen.

Aloinkin sitten miettiä mahdollisuutta matkustaa kissojen kanssa. Autolla tietysti ja tarpeeksi lähelle pitäisi niiden kanssa lähteä. Täytyisi vain löytää eläinystävällinen hotelli. Hotelleja hetken tutkiskeltuani totesin että lähes mihinkään hotelliin ei saa viedä eläimiä palvelueläimiä lukuunottamatta. Ja veikkaanpa ettei meidän katit menisi läpi tuohon kategoriaan kuuluvina elukoina:D Eivät ole kamalan palvelualttiita nimittäin (pikemminkin päinvastoin).

Aloin jo turhautua etsintöjen kanssa, kunnes löytyi La Quintat! Ketjun puljuihin saa tuoda lemmikit ja vieläpä ilman mitään lisämaksuja tai pantteja! Mahtavaa! Enpä ole La Quintoissa ennen yöpynyt, saas nähdä millainen murju on kyseessä. Kelpaa varmaan karvapalloille ainakin vallan mainiosti ja saavat siellä köllötellä meidän ollessa turisteilemassa. Varmasti parempi ratkaisu tämä kuin hommata joku "hoitaja", joka vaivautuu käymään ruokkimassa kissat nopeasti ja jättää ne loppuajaksi oman onnensa nojaan.

Uskon myös, ettei ajomatkakaan tuota kisuille ongelmia. Tyytyväisinä ovat tähän asti autossa möllöttäneet maisemia katsellen ja paikkoja tutkien. Hiekkalaatikonkin käyttö tuli testattua yhdellä lyhyellä 15 minuutin kotimatkalla hakiessamme Misun kotiin hoitopaikastaan. Alkoi nimittäin yhtäkkiä kesken matkan kuulua hirveää kuopimista takaluukussa olevasta hiekkalaatikosta :D

Minne me sitten ollaan menossa? No tuohon itänaapuriimme Louisianaan. Olemme ensin yhden yön Lafayettessa, missä tarkoituksena on mennä suolle (swamp) alligaattoreita ja muita luontokappaleita pällistelemään. Lafayettesta ajamme pariksi yöksi vielä New Orleansiin. New Orleansissa olen halunnut käydä siitä asti kun tänne muutin, joten olen aika innoissani tästä tulevasta reissusta:) New Orleans on kuitenkin yksi niitä tunnetumpia, voisi jopa ehkä sanoa turistikaupunkeja, Jenkeissä, joten siitä on jonkinlainen ennakkokäsitys. Toisin kuin oli esim. Houstonista tai vaikkapa tuosta Corpus Christistä :)

Toivottavasti tämä reissu nyt tulee onnistumaan (etten taas turhaa täällä intoile). Sää ainakin pitäisi tuolloin jo olla hyvä!
14 kommenttia:

 1. Ooh, New Orleansiin haluan minä myös. Mulla asuu ystävä Shreveport, LA joten ehkä tulee siellä suunnalla joskus käytyäkin.

  Evergladesilla olin suolla ja nähtiin alligaattoreita ja kilpikonnia. Kiva reissu oli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu odotukset ovat korkealla :) New Orleans ainakin kuvien perusteella näyttää aika Eurooppamaiselta kaupungilta!

   Ollaan nähty täälläkin alligaattoreita, mutta tuollaisella kunnon swampilla ei olla käyty :) Vaikuttaa kivalta retkeltä!

   Poista
 2. Minäkin tahdon New Orleansiin! Road Tripillä tuli muuten testattua noita lemmikkiystävällisiä hotelleja ja Holiday Inn -ketju oli yksi, jonne lemmikit olivat useimmissa yksiköissä tervetulleita. Ja Chicagossa yövyttiin jossain hienossa super lemmikkimyönteisessä hotelissa, jossa karvaiset vieraat saivat oman tervetulopaketin. Ilmeisesti ihmiset eivät yleensä matkaa kissojen kanssa, sillä kaikkialla oletettiin, että lemmikkimme oli koira :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha. Voin kuvitella kyllä että kamalan moni ei kyllä kissan kanssa reissaa. Vaikka kissa on itseasiassa helpompi reissukaveri, kun pärjää siellä huoneessa hiekkalaatikkonsa kanssa eikä tarvi lähteä kävelyttämään :) Katsotaan nyt miten tämä eka reissu menee, jos sitten tulevaisuudessakin ottaisi nuo mukaan autolla tehtäville reissuille!

   Poista
 3. Aw how fun! I'm jealous, I´ve been wanting to go to New Orleans since I moved here:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Says a girl who's going to St.Thomas ;) (I'm jealous!!!) We can make another (girls) trip to New Orleans too. I'm sure there's plenty to see :)

   Poista
 4. Voi, kuulostaa just hyvältä suunnitelmalta! Kollega palasi juuri hetki sitten New Orleansin reissulta ja se kuulosti just loistavalta paikalta - nyt minäkin haluaisin sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jes, kiva kuulla positiivista kaupungista :) Mulla ainakin on sellainen kutina että tulen paikasta tykkäämään!!

   Poista
 5. Mahtavaa, New Orleans on aivan mahtava kaupunki! Niitä alligaattoreita olisin itsekin halunnut nähdä Louisianassa kädessä, mutta sille ei meillä liiennyt aikaa.

  Memorial Day muuten osuu aina maanantaille (toukokuun viimeinen maanantai), samoin kuin Labour Day (syyskuun ensimmäinen maanantai). Ovat nämä amerikkalaiset fiksuudessaan säätäneet ne niin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän se kyllä onkin, että se on aina maanantai :) En muistanutkaan tuota. Hyvä juttu, kun muuten ei tosiaan lomia kamalasti jaella!

   Poista
 6. Kuulostaa kivalle reissulle, tonne alligaattorimestaan mäkin haluaisin..hyvä kun ekat käyt tsekkaa noi mestat, niin voidaan sit tehdä tyttöjen reissu tonne :-).

  Toinen ketju mikä ottaa lemmikkejä on Extended Stay America. Me asuttiin siellä eka viikko koiran kanssa kun muutettiin tänne Houstoniin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ;)

   Must tuon Extended Stay:n sivuil luki vaan, et lemmikit lisamaksusta ellen nyt oo ihan vaaras.. Ja valittiin sit La Quinta, kun siella saa yopya ilman maksuja ja pantteja :) Kuitenkin hintaa tulee sellaiset $100/per yo niin ei huvita alkaa maksamaan viela jotain $20 per yo per lemmikki :)

   Poista
 7. Hei me ollaan yövytty meidän sessun kanssa juuri La Quintassa juuri sen takia, etteivät ota lemmikistä erikseen maksua! Ja ne missä me ollaan oltu, ovat olleet siistejä! (Varsinkin uudemmat La Quintat.) Ja palvelu mielestäni oli hyvää. Yhdessä La Quintassa oltiin melkein viikko, kun muutettiin Dallasiin. Kannattaa rohkeasti kokeilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep hyvä tietää :) Nyt on Louisianan reissulle tosiaan molempiin kaupunkeihin La Quintat varattuna. Kiva kuulla positiivisia kokemuksia niistä :)

   Poista