tiistai 17. maaliskuuta 2015

Mongolialainen käristys

Oonko aiemminkin kertonut, että innostun tosi helposti jostain ruoasta ja sitä on sitten pakko syödä koko ajan? Viimeisin innostus, wingsit, on nyt selätetty ja tilalle on tullut stir fry. Genghi's Grill-niminen ravintola lupailee mongolialaista stir fryta (mikä lie tiristys käristys suomeksi) ja ollaankin jääty tähän paikkaan nyt ihan koukkuun. 

Konsepti on seuraavanlainen:

Valitse proteiini(t)
Mausta
Heitä joukkoon valitsemasi rehut
Soosi sekaan
Valmiina käristettäväksi - munat rikotaan joukkoon. Lisäksi saa valita lisukkeen (pasta, nuudelit, riisi).
Pojat käristää - annokset erotellaan kepeillä
Nauti!
Kulhoon mahtuu niin paljon ruokaa, että ainakin puolet jää kotiinvietäväksi.

Parasta tässä on se, että täydellisen makuyhdistelmän löytämiseen jää koukkuun. Ja toisaalta, kun annoksen saa koota itse, ei epäonnistuneesta valinnasta voi syyttää kuin itseään. Me ollaan ainakin onnistuttu kerta kerran jälkeen luomaan aina vaan parempia, ja tulisempia, makuyhdistelmiä :) BBQ-kastike (kuten wingseissäkin) on mun suosikki!

8 kommenttia:

 1. Ooh, nyt kun on Korealaista kokeiltu, niin toi vois olla seuraava. Vaikka en kyllä tiedä missä (maassa) lähin sijaitsisi. Ehkä Dubaissa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tää on kyllä tosi koukuttava paikka!! Suosittelen! :) korealaista en ite (ainakaan) vielä ois ehkä uskalias maistamaan...kuulostaa sen verran erikoiselta :D

   Poista
 2. Tää oli yksi lemppariravintoloista Michiganissa ollessamme! Siellä sen nimi taisi kyllä olla Mongolian Grill tai sitten muistan väärin. Sama konsepti anyways :) En aluksi osannut koota kulhoa oikein vaan kaikki tippui laitojen yli. Sitten otin oppia konkareilta, jotka saivat mahdutettua kaikkea mahdollista kuppiinsa ja lopulta latasin itsekin ihan järkyttäviä annoksia, joista puolet lähti aina kotiin mukaan haha.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, nimenomaan. Niin paljon vaan sinne kun suinkin mahtuu ;) ja nuo kananmunat voi jättää tuohon ulkopuolelle, ettei ne vie turhaa tilaa siellä. Aika edullinen tuo kyllä on kun siitä tosiaan ainakin mulla myös riittää kahdeksi kerraksi syötävää :)

   Poista
 3. Me käytiin kanssa usein kun asuttiin Hawaijilla. Siellä sitä kutsuttiin Mongolian BBQ - rakkaalle lapsella on monta nimeä :). Ei ollakaan käyty pitkään aikaan! Hyvä kun muistutit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä saada välillä muistutuksia kun hyvien asioiden/ruokien olemassaolo pääsee unohtumaan ;)

   Poista
 4. Mongolialainen grilli onki vielä kokeilematta! Oon kuullu kyllä hyvää noista paikoista ja täällä Sugar Landissakin löytyy ihan lähellä ainakin yksi! Stir fry:t on parhaita nam!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen käydä kokeilemassa ennen kuin lähdet! itsellä kyllä eka kerta oli vähän epäonnistunut kun valitsin huonon kastikkeen ;) siitä sitä sitten on oppinut kerta toisensa jälkeen paremmaksi maustamisessa!

   Poista