torstai 5. helmikuuta 2015

Luksusasuntoja ilman luksusta

Kävin tänään taas katsomassa yhtä varteenotettavaa asuntoa. Oon alkanut huomaamaan selvän kaavan näissä asunnoissa täällä. Kaikissa, siis KAIKISSA on käytetty samaa rakennustyyliä. Sekä ulko- että sisätilat jokaisessa tähän asti vierailleessani paikassa sisältävät selviä yhtäläisyyksiä. Samaa tyyliä on käytetty niin keittiössä, vessoissa kuin lattioissakin. Yllättymään ei siis onnistu kävellessään sisään uuteen asuntoon. Vain sellainen pieni "ahaa tällainen pohjaratkaisu" -fiilis korkeintaan tulee ympärilleen katsellessa.
Asunnot pystyy myös jakamaan kahteen luokkaan: "luksus" ja ei-luksus.

Tämän esitteen sain tänään käteeni. "Classic, Luxurious, Unique". Siis todella uniikki. Suorastaan ennennäkemätön!

Luksus-asunnoissa hinta on muutamaa satasta korkeampi. Näissä asunnoissa joutuu myös maksamaan erillisen hakumaksun (n. $200), että suostuvat edes laittamaan asunnon sinulle "hakuun" (=he tekevät rikosrekisteritutkimukset ynnä muut tarvittavat taustatutkimukset), jonka jälkeen saat tietää kelpaatko hakijaksi. Jos et kelpaa niin harmi. Rahoja et tule saamaan takaisin. (Lisäksi tietysti itse takuuvuokra sekä lemmikkitakuuvuokra on maksettava sitten kun sen aika koittaa.)

Luksusasuntolat ovat keksimäärin kivemman näköisiä ulkoapäin ja niissä on kauniimpi (hotellimainen) allasalue ja muutenkin yhteistilat ovat paremmin ylläpidettyjä. Ne saattavat myös olla aidatuilla alueilla. Siihen loppuukin se luksus. Keittiön- ja vessankaapit ovat täysin yhtä rumia (ruskeaa puuta) ja kodinkoneet (jääkaappi ja pesukone) yhtä massiivisia ja vanhoja. Itse asunnot sisältäpäin ei nyt ainakaan omasta mielestä niin kamalan "luksus" musta ole. En huomaa niissä kovinkaan suurta eroa asuntoihin ilman tuota luksus-liitettä.

Meidän tämänhetkinen asuntomme on ei-luksus. Lukuunottamatta niitä rumia kaapinovia, kodinkoneita ja karseita naapureita siinä ei mitään vikaa ole. Narkkarinaapureita ei varmaan noista luksus-asuntoloista löydy. Ja sehän olisi tietysti selvä etu, josta voisi maksaa sen muutaman satasen enemmän. Viime yönä herättiin taas useampaan otteeseen alakerran koiran haukkumiseen ja ulinaan. Oli varmaan taas raukka jätetty yksin omistajan painellessa ties missä riennoissa.

Nykyinen ei-luksus altaamme.

Niin ja jos en vielä maininnut: me ollaan ainakin toistaiseksi jäämässä Houstoniin. Eric sai sen työn, josta aiemmin kirjoittelin. Haastatteluja oli rennot kolme kappaletta ja hakuprosessi kesti reilut pari kuukautta. Tällä hetkellä on käynnissä prosessi "lue työsopimus läpi ennen allekirjoittamista". Soppari on kevyet 14 sivua pikkuprinttiä Jenkkilän tyyliin. Joka sivu allekirjoitetaan.

Toinen prosessi onkin sitten tämä sopivan asunnon metsästys. Sanottiin tämä nykyinen irti viikko sitten ja maaliskuun loppuun mennessä olisi muutto. Vähän alkaa tuntua siltä, että joudun ehkä elämään rumien kaapinovien ja kodinkoneiden kanssa oli muutto minne tahansa edessä.

4 kommenttia:

 1. Terveisia vaan taalta "luxury living"ista :D Meidan eka paikka oli ei-luksus, mutta siina olikin sitten vesivahinko, joten ei voitu jaada sinne. Sijainniltaan se olisi ollut parempi kuin tama nykyinen luksus. Vuokrat olivat muuten samat, paitsi, etta ei-luksuksessa kuului utilities mukaan, mika teki siita edullisemman. Onko siella vuokraajan vai vuokranantajan markkinat? Jos on vuokraajan, niin ainakin taalla tuosta hakumaksusta luovuttiin aika nopsaan, kun mies mainitsi, etta katsoo useampaa paikkaa, eika nyt ole ihan varma mihin muuttaa. Tsemppia asunnonhakuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai teillakin on luksus kamppa ;) kyllapa meita suomalaisia hemmotellaan!! Heh.. Vahan kylla tuntuu, etta tuota "luxury"-sanaa kaytetaan ehka hieman jenkki-tyyliin liioitellen ainakin taalla. Heh.

   Hmm enpas ole muuten varma tuosta kenen markkinat taalla vallitsee. Taytyypa kysaista. Oletin vain, etta hakumaksu kuuluu asiaan kun on kerran luksuksesta kyse :D Aikamoisia hintoja tunnutaan ainakin kiskovan, etta voisi olettaa etta kysyntaa riittaa...

   Poista
 2. Tuollainen hotellimainen allasalue näyttää kyllä täältö Suomesta katsoessa tosi luksukselta - oli sitten paikallista luksusta tai ei :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmasti. Sitä on varmaan ite jo turtunut näihin, koska altaita on joka paikassa! Muistan aluksi kun tänne tulin, niin allas todellakin tuntui luksukselta ja siellä olisi voinut olla joka päivä monta tuntia makoilemassa :)

   Poista