torstai 8. tammikuuta 2015

Uusia tuulia

Vaikka kirjoittelinkin aiemmin, etta toihinpaluu loman jalkeen oli ihan jees, ei fiilikset toissa oo olleet kauheen "jeejeet". Oon jo parin kuukauden ajan manaillut lahinna sita, ettei tekemista ja haastetta ole tarpeeksi. Toissa kuitenkin tulee vietettya ne 40 tuntia viikossa, joten olisi kuitenkin ihan kiva kun siella myos viihtyisi. Nyt myos kun on "aikuinen" ja on "oikea tyo", niin ei huvittaisi enaa tehda pelkastaan jotain aivotonta paperien kopiointiakaan, vaan saada ihan oikeasti kayttaa aivojaan. Paivat ovat valilla tuntuneet super pitkilta ja olen vain tuijotellut kelloa ja odottanut etta se lyo viisi.

No tuossa pari paivaa sitten turhautuminen oli siina pisteessa, etta aloin kirjoittaa cv:tani uusiksi ja miettia vaihtoehtoja. Kuin taikaiskusta sain sita kirjoittaessani puhelun entiselta tyokaverilta, joka kysyi olisinko kiinnostunut tyosta hanen uudessa firmassaan. Illalla sain viela toisen puhelun toisesta mahdollisesta tyosta. Jotain telepatiaa kenties? (Cv kuitenkin oli vasta kirjoitusvaiheessa, eika siis lahetetty mihinkaan.)

Seuraavana paivana meinasi menna lopullisesti hermo toissa ja purin turhautumistani yhteen tyokaveriini. Sanoin etta tarvitsen uuden tyon. Samalla aikaa harmitti, koska olen ollut taalla toissa vasta 6 kk ja aluksi pidin tyosta paljon. En myoskaan halua, etta cv:ssani on lyhyita tyopatkia eri paikoissa koska se ei nayta hyvalta. Tama tyokaveri oli sitten paattanyt menna kertomaan pomolleni tasta keskustelusta (kuulostaa pahemmalta kuin tosiasiassa oli :D). Pomo tuli pyytamaan mua juttusilleen ja sydan hakaten varmaan kahtasataa kerroin sitten rehellisesti kaiken, mihin en ole tyytyvainen ja, minka pitaisi muuttua. Enka saanut potkuja! Painvastoin. Parin seuraavan viikon aikana alan treenaamaan uutta hommaa. Ja mika parasta siirryn toiseen rakennukseen ja paasen pois tasta eteisesta istumasta! Ei tarvitsekaan nyt etsia uusia toita, heh :)

Parin viikon paasta aukeaa meidan "perheen" kuviot muutenkin vahan enemman. Eric on nyt kaynyt yhdessa firmassa kaksi kertaa haastattelussa ja paatokset tehdaan kuun lopussa. En viitsi ottaa tasta asiasta mitaan stressia. Uskon etta asiat tulevat menemaan niin kuin niiden on tarkoitettukin. Kuitenkin jos E taman tyon saa, tarkoittaa se sita, etta Houstonissa ollaan ainakin vuosi jos ei parikin viela. Jos tyopaikkaa ei heru saattaa lahto olla aika lahella, koska plan B:hen ei kuulu tanne jaaminen. Eletaan siis aika janskia aikoja. Viela pari paivaa sitten olin ehdottomasti Houstonista lahtemisen kannalla, mutta nama uudet (omat) tyokuviot tekevatkin tanne jaamisesta ihan houkuttelevan ajatuksen. Ainakin toistaiseksi :)

26 kommenttia:

 1. Mahtavaa, joskus asiat ratkeavat kuin itsestään ja silloin kun vähiten odottaa :) Onnea uusiin työhaasteisiin!

  VastaaPoista
 2. Hyvä esimerkki siitä, että joskus kannattaa vaan avata suu :) Tsemppiä odotteluun, kyllä ne asiat järjestyy.. sitä oon tässä hokenut itselleni viimeisen vuoden! :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Välillä se on vaikeeta olla miettimättä asioita liikaa, mutta tän asian suhteen oon nyt päättänyt että antaa asioiden tapahtua omalla rytmillään :)

   Poista
 3. Ihan loistavaa että sait uusia työhommia - olet niin oikeassa siinä että kun suurin osa siitä viikosta kuluu töissä niin on tärkeää että siellä töissä oikeasti viihtyy!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo silloin opiskeluaikana ei niin ollut väliä niillä sivutöillä kun siellä oli kerran pari viikossa. Nyt täyspäiväsenä on vähän pakko viihtyä töissä tai muuten tulee hulluksi :D

   Poista
 4. Onnittelut! Hyvä että saat uusia haasteita, mutta samasta työpaikasta. Mä olen ajatellut että sitten jos (kun) hermot menee tuohon omaan työhön täällä, niin ennen kuin pakkaan kapsäkkini niin haen työtä joltain toiselta osastolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Soile :) Mäkin oon kyllä nyt paljon tyytyväisempi kyllä että saa jäädä saman talon sisälle kuin muuttaa uuteen firmaan. Se näyttää varmasti cv:ssä paremmalta että on viihtynyt kauemmin ja ylennyt/päässyt muihin tehtäviin firman sisällä :) Tsemppiä ja jaksamista sullekin töihin !

   Poista
 5. Hyvä että uskalsit kertoa pomollesi ajatuksistasi! Rohkeasti tehty! Ja onnea uusiin työkuvioihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Nyt oon vielä enemmän innoissani kun sain kuulla lisää uusista työtehtävistä. Tulee olemaan paaaaljon mulle ihan uusia juttuja, mikä on hyvä kokemuksen kannalta !

   Poista
 6. Kuin siistiä! Toivottavasti uudet kuviot on enemmän sitä mitä haluat tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo pidetään peukut pystyssä että uudet tehtävät pitävät mut kiireisenä...ja tyytyväisenä ;)

   Poista
 7. Huippua, onnea uusiin koitoksiin :) Mulla on ollut vähän samat fiilikset työn suhteen, ei oo tarpeeksi haastetta eikä firman sisällä oikein voi edetä. Onneksi on mukavat työkaverit ja muuten viihdyn työssä, niin ei ne 40h/vko niin pahalta tunnu. Ehkä pitää silti varovasti alkaa katsoa jo muita paikkoja, kuka ties mitä 2015 tuo tullessaan!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta että mukavat työkaverit kyllä tekevät työpäivistä paljon kivempia :) toivotaan että uuteen rakennukseen siirryttyä löytyy mukavia uusia tuttavuuksia. Tähän mennessä kun en noita ihmisiä vielä kovin hyvin tunne!

   Poista
 8. Hienoa ! Minusta aina kannattaa 'rakentavassa' mielessa kertoa, mita sita oikeastaan haluaisi tehda. Tama patee mielestani myos tyopaikan ulkopuolelle ja vaikka tallaiselle hiljaiselle suomalaiselle se voi olla vaikeaa, koskaan ei tieda, kuinka tallaiset avautumiset voivat auttaa eteenpain. Hyva Hyva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep niin mustakin, mutta kuten sanoit suomalaisella menee hetki tottua tällaiseen... Mietin myös kuinka hyvin tällaiset keskustelut pomon kanssa tuottavat halutun tuloksen Suomessa...Riippuu ehkä alasta. Monissa paikoissa kun on liiton määräämät palkat eikä sitä noin vain neuvotellakaan ylöspäin!

   Poista
 9. Vau, onnea uuteen työhön! Rohkeasti toimittu! Tää sun blogi on niin kiva, odotan aina innolla uusia postauksia, auttaa mua tässä Houstoniin lähtöä odotellessa. :) Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aww voi kiitos Anne :) Oon ite ollut sun kaa samassa tilanteessa ja lueskelin kans silloin muiden blogeja! :)

   Poista
 10. Hienosti meni työasiat, kannatti avata suunsa :)
  Onhan se mukava kun on työssä haastetta ja saa käyttää oikeasti omia aivojaan.
  Eipä ne aivottomalle olisi uutta työtä tarjonneetkaan, vaan ehkäpä peräti näyttäneet ovea! Hyvä Sinä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oon kyllä tosi tyytyväinen myös itseeni. Kerrankin. Heh! Toivotaan että pääsee nyt käyttämään aivojaan enemmän ;)

   Poista
 11. Onnea, hieno juttu et sait uusia haasteita samasta firmasta!

  VastaaPoista
 12. Mahtavaa, että töissä suhtautuminen valittamiseesi oli tuollaista - ja tämähän osoittaa, että olet tehnyt työsi siellä niin hyvin, että sinusta kannattaa ehdottomasti pitää kiinni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana tuo "suhtautuminen valittamiseen" :D Haha. Mutta niinhän mä kyllä tein. Toivotaan että pystyn vastaisuudessakin pitämään pomon tyytyväisenä mun työpanokseen!

   Poista