lauantai 31. tammikuuta 2015

Terveellinen tammikuu ilolla ja surulla höystettynä

Tammikuu tuli ja meni. 

Mitä se piti sisällään?  On siihen muutakin mahtunut kuin pelkkiä ikäviä asioita.

Tipaton on pitänyt, eli alkoholia on mennyt tasan nolla annosta. Olo on ollut fyysisesti paljon parempi ja olen miettinyt jopa tämän jatkamista toisella kuukaudella. Ei sillä että kamalan kovia ryyppäämään oltaisiin, mutta viikonloppuisin on tullut otettua usein pari lasia viiniä.


Alkoholitonta on auttanut (suurimmaksi osaksi) terveellinen ruoka. Ravintolassa ollaan syöty korkeintaan kerran viikossa ja tämänkin viikon ravintolointi tapahtui vain Subwaylla. Töissä olen yrittänyt pitää välipalat myös terveellisinä. Suomisuklaita ja -karkkeja on kyllä mennyt pari palaa päivittäin, joten se on sitten valitettavasti kompensoinut vähän tätä terveellisyyttä. Niitä kun ei vaan pysty vastustamaan!


Jamba Juice - mun ehdoton lemppari!
Tämän lauantai-illan herkuttelut!
Urheilukertoja kertyi 24. Osa näistä oli vain puolen tunnin kevyitä salitreenejä. Olen nyt alkanut käymään ruokatunneilla salilla, ja koska suihkuun ei ole aikaa, "treeni" onkin yleensä tyyliä 30 min kävely juoksumatolla. Oikeasti haluaisin olla aktiivisempi. Vaikka 24 urheilukertaa saattaa jonkun mielestä kuulostaa paljolta, niin eihän se oikeasti kauhean iso määrä ole. Jos vuorokauden 24 tunnista 23 istun persheelläni niin ei se yksi tunti liikuntaa siinä paljon lohduta.

Tammikuussa meille muutti myös pikku-Aada, kuten kaikille jo on varmasti käynyt selväksi ;)
 
Monet tammikuiset aamut ovat olleet niin sumuisia ettei eteen ole tahtonut työmatkoilla nähdä!

Aloitin alkukuusta myös uusissa työtehtävissä. Työt maistuvat joinain päivinä paremmin, joinain taas vähän huonommin. Misun sairastuminen, testitulosten odottelu ja lopulta diagnoosi sekoittivat pakkaa sen verran paljon tällä viikolla, että koko viikko on mennyt kuin sumussa. Töissä on ollut vaikea keskittyä olennaiseen. Eilen saatiin onneksi hyviä uutisia Aadan suhteen - pentu on säilynyt tartunnalta ja sai siis leukemia-rokotteen. Toivotaan sen nyt suojaavan pikkuista tartunnalta tulevaisuudessakin. Eläinlääkäri sanoi, ettei voi suositella kissojen pitämistä yhdessä, mutta myöskään niiden erottaminen ei ole hyvä idea nyt kun ovat jo kerenneet ystävystyä. Aadan yhtäkkinen häviäminen saattaisi aiheuttaa Misulle liikaa stressiä ja oireet täten pahentua. Aada siis pysyy meidän perheessä vastedeskin. Kuulemma olisi eläinlääkäri itse tehnyt saman valinnan.

Kavereita on myös keretty nähdä ihan kiitettävästi tässä kuussa. On käyty mm. eläintarhassa, Ikeassa ja urheiltu yhdessä.
P.F. Changsissa illallisella Christinen ja Jonaksen kanssa!

10 kommenttia:

 1. Ihana uutinen että Aada söpöläinen ei ole saanut tartuntaa ja voitiin rokottaa!
  Tiedä miten terapeuttinen ja vahvistava vaikutus Aadalla onkaan Misun jaksamiseen :)

  Täällä myös yritetään palata ruotuun terveellisen ruokavalion suhteen, vähän kankealta tosin tuntuu tämä ryhdistäytyminen.
  Tipaton jatkuu varmaan tämänkin helmikuun, ei tee tiukkaakaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! :) oli kyllä helpottunut olo kun saatiin Aadan testitulokset!

   Mulla on tehnyt lähinnä vain tiukkaa noitten Suomikarkkien suhteen :D ne kun on nykyään harvinaista herkkua ja nyt onkin kaapit pullollaan. Ravintolassa syönti on ollut aika helppo jättää max.kertaan viikossa kun vain niin kerran päätti. Kyllä tästä eteenpäinkin jatketaan samaan malliin! :)

   Poista
 2. Voi ihana kuulla että Aada on terve <3

  Kauheeta, meillä on ainakin mennyt viiniä siihen malliin, ettei olla lähelläkään tipatonta, joten päätin sitten aloittaa sen näin helmikuun alusta ;) Ja herkkulakon samalla, sen verran paljon on sipsejä ja suklaata syöty näin lomaillessa. Mutta nyt takaisin ruotuun!! Jos yhden laskiaispullan sallin itselleni tossa myöhemmin :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, olisi ollut kamalaa jos molemmilla oisi ollut virus! Toivotaan että tuo rasavilli pysyykin terveenä <3

   Hehee, täällä myös ryöstäytyi käsistä vähän tuon herkuttelun ja tissuttelun kanssa. Ja koska ravintolaruokaa on paljon tarjolla ja halvalla niin alkoihan se kertyä vyötärölle. Oli pakko pistää stoppi tälle, nyt kun elämä muuten on niin passiivista. Tsemppiä sulle :-)

   Poista
 3. Voi kisulit. Onneksi Aada on kuitenkin säästynyt tuolta!

  Mä olen miettinyt myös tuollaisen tipattoman pitämistä. Sinänsä se olisi ihan hyvä, mutta se vaatii kyllä aika paljon rohkeutta, siis siinä mielessä että meidän lähipiirillä on tyyliin kerran viikossa synttärit tai muut juhlat ja sitten kilistellään, ja usein tarjolla on kuohuvaa tai muuta, ja sitten pitää erikseen pyytää josko olisi myös alkoholitonta vaihtoehtoa. Baarissa käyn ehkä kerran kolmessa kuukaudessa, eli sen puolesta ei olisi ongelmaa. Mutta hienoa, että olet pysynyt tällä linjalla! Ootko muuten vielä harkinnut sitä aktiivisuusranneketta? Mä varmaan ostan sellaisen jossain vaiheessa, vaikka sykemittari on ihan jees sekin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo ulkopuolelta tuleva paine on kyllä aika paha!! Yritettiin jo tuossa ennen joulua olla vähän tipattomalla, mutta eihän siitä mitään tullut kun koko ajan oli jotain kissanristiäisiä! Tämä tammikuu oli aika otollinen ajankohta kun ei ollut oikeastaan mitään!

   Kyllähän sitä ranneketta oon miettinyt. Pitää kyllä vaan olla vähän vakaampi talous kun sellaiseen sijoittaa (tai en oo varma onko ne edes kovin kalliita)..Kisujen lääkäreihin uppos juuri lähemmäs $700 (ihan hullua!!), on ollut auto-ongelmia ja muita yllättäviä menoja.. Toivotaan että tämä tästä pikku hiljaa tasottuisi. . :)

   Poista
 4. Onnistuispa multakin tipaton! Vähän sain lisää inspistä siihen, kun miehen kaveri oli meillä vieraana, eikä hän juo ollenkaan alkoholia. Ehkä mä jossain vaiheessa onnistun repäseen ees sen kuukauden.

  Onneksi saitte hyviä uutisia Aadan suhteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten kirjotin edellisessä kommentissa Teealle,niin itelle ainakin se ulkopuolelta tuleva paine on pahin "lannistaja". Kyllä sä varmasti onnistut jossain vaiheessa, ja voihan vaikka pikku hiljaa vähentää, eikä tälleen kerta heitolla :)

   Poista
 5. Mä olen joskus miettinyt tipattoman pitämistä, mutta pitäisi keksiä joku muu kuukausi kuin tammikuu. Tammikuussa mulla on synttärit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe!! mulle tammikuu on varmaan paras! Silloin ei tapahdu mitää. Loppuvuosi ois mahdoton! Hyvää myöhästynyttä synttäriä :)

   Poista