perjantai 2. tammikuuta 2015

Joulu 2014 ja paluufiilikset

Eilinen päivä meni aika löysissä tunnelmissa sohvalla makoillen, blogeja selaillen ja leffoja katsellen. Nukahdin illalla kesken leffan sohvalle, josta E mut herätti sänkyyn noin klo 19. Aamulla neljältä oltiin sitten molemmat pirteinä hereillä. Vielä yhdestä vapaapäivästä nauttiva E lähti salille ja minä maltoin hetken mieleni, liikuin hitaasti ja viimein 5.30 päätin että nyt kyllä lähden töihin! Työpaikalla ei mun lisäksi ollut kuin yksi ainoa ihminen tuohon aikaan ja paljon muita ei taida tullakaan. Onneksi huomenna on lauantai ja saa huilia vielä pari päivää. Oli sen verran rankka reissu nimittäin. Pää kolmantena jalkana mentiin koko loma. 8 päivää Suomessa EI ole riittävä aika. To do-listalle jäi vielä monta kohtaa ja kaikkia kavereita ei kerennyt nähdä (tarpeeksi).

Ihme kyllä töihinpaluu ei ahdistanut perinteiseen malliin. Paluu Houstoniinkin tuntui joka toinen päivä "ihan ookoolta" ja joka toinen päivä, varsinkin lomapäivien käydessä vähiin, ahdisti. Kuten sanoin kaverilleni mulla taitaa olla joku ihmeellinen viha-rakkaussuhde sekä Suomeen, että USAan. Tasapuolisesti ne ihastuttavat ja v**uttavat mua erilaisilla piirteillään ja eroillaan. 

Alkulomasta tuli heti sellainen "onneksi en enää asu täällä" olo, joka sitten siitä pikkuhiljaa hälveni ja loppulomasta olin jo suurinpiirtein harkitsemassa asunnon ostoa lapsuudenmaisemistani. Käytiin vanhoilla kotikulmilla vähän pyörimässä (ja hiihtämässä) ja voi että kun oli kauniit, tunnelmalliset ja lumiset maisemat siellä taajama-alueella. Vaasan keskusta sen sijaan ei aiheuttanut oikeastaan minkäänlaisia positiivisia huokauksia. Viimeisenä lomapäivänä lämpötila nousikin sitten taas plussan puolelle ja lumet alkoivat sulamaan. Arvatenkin lähtö tuntui taas "ihan ookoolta" siinä vaiheessa kun loska lätisi kenkien alla ja lumen alta paljastui kaikkia "mukavia" yllätyksiä.

Loppuun vähän tunnelmakuvia meidän joulusta. Lisää Suomesta seuraa kyllä myöhemmin! :)2 kommenttia:

  1. Musta oli ihanaa olla Suomessa, mutta oli ihan kiva lähteä takaisinkin. Ja kyllä mulla oli lähes koko ajan siellä semmoinen olo, että en välttämättä kyllä halua palata sinne asumaan. Et pitäs vissiin keksiä joku muu maa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu mulla on vähän sellanen tunne myös että jos Suomeen muuttaisin, niin aika nopeeta haluisin taas pois sieltä :D katotaan sitten kun sieltä on kauemmin ollut pois että paheneeko tai häviääkö tämä tunne

      Poista